A milliárdos segíteni szeretné szülővárosát.

Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus ellen

A Nyílt Társadalom Alapítvány közleménye szerint Soros György 1 millió euróval támogatja Budapestet a koronavírus elleni küzdelemben.

Soros azt írja, hogy mindenki veszélyben van a járványban, de sokakat különösen fenyeget, úgy mint az idősotthonokban élőket és a hajléktalanokat, akikből egyre több lehet, mert sokan veszítik el a munkájukat. Szerinte emiatt az önkormányzatok, amelyek amúgy is szűkös keretből gazdálkodnak, most hatalmas szociális problémákkal találják majd szembe magukat.

„Budapesten születtem a nagy gazdasági világválság idején, alig egy évtizeddel a spanyol influenza pusztítása után. A járvány akkor több ezer halottat hagyott maga mögött Budapesten. A városban éltem át a II. világháborút, a nyilas uralmat, az ostromot. Jól emlékszem azokra az időkre, tudom mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között”

- írja indoklásában Soros György.

Most szülővárosa iránti szolidartás jegyében adományoz.

Forrás: 444

Kép: Flickr

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Beszédes lesz, hogy a rendeleti kormánzás első 5 rendelete mi lesz. Vannak tippjeim, hírzárlat, civil szervezetek anyagi kontrolja, választási törvény. Persze mindnek köze lesz a "különleges helyzethez", mert ügye csak a helyzethez indokolt rendeleteket hozhat meg a kormány. Hát az lesz..ahogy eddig a migránsoknál és tulajdonképpen minden egyes ilyen lehetőségnél.. Nekem nincsennek kétségeim, hogy mi fog menni a színfalak mögött. Én már csak abban bízom, hogy ez most mindenkit érint és mindenki a "források" és "elosztásokat" fogja figyelni az érintettsége miatt meg azért mert otthon ül egész nap..:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@ómió: Talán az a gondolatod, hogy lekezelted a nagy adományt, amit kapott Budapest, csak azért, mert azt Soros adta.
SystemError
Mondtam, hogy beszédes lesz az első 5 rendelet...:)
SystemError
@CsipkeRózsa: Pedig mennyivel jobb fej Sorosnál, aki elveszi az emberek 3000 milliárd magánnyugdijmegtakarítását és azt igéri, hogy transzparensen, személyhez köthetően látható lesz egy számlán. A nagy elvei csak a tolvajokat csipázza, bankár, kereskedő mind spekuláns. Devizahitelesek/bankok devizaszámláinak váltásakor sem volt semmi spekuláció Matolcsy részéről. Nem is mehetett volna jobb helyre az a pár száz milliárd, mint az unortodox magánsulijába.

Szerintem baltás gyilkostól kéne elfogadnunk az szupi lenne! :)
ómió
@CsipkeRózsa: Nem "le" kezeltem, hanem a helyén!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.