Habár a mentelmi jogát felfüggesztették, a vádemelés elmaradhat.

Úgy tűnik, nem lesz vádemelés a baleset okozásával vádolt kormánypárti politikussal szemben

Január 31-étől számítva fél évre felfüggesztették az ügyészségi eljárást Aradszki Andrással, a KDNP országgyűlési képviselőjével szemben, írja az Átlátszó.

Aradszki mentelmi jogát tavaly novemberben függesztették fel, mert a Mentelmi Bizottság elé benyújtott nyomozati anyag szerint 2018. december 26-án nem adta meg az elsőbbséget egy motorosnak egy érdi kereszteződésben, így az illető az ütközés miatt enyhe fokú agyrázkódást szenvedett, eltört az orrcsontja is. Ez pedig közúti baleset gondatlan okozásának minősül.

Az ügyet január végén közvetítői eljárásra utalták, amiből a lap szerint arra lehet következtetni, hogy Aradszki beismerő vallomást tett, és hajlandó jóvátételt fizetni a motorosnak. Ha az ügyészség nem kifogásolja a megállapodást, elmaradhat a vádemelés.

Forrás: 444

Kép: Soós Lajos/MTI/MTVA

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@namihami: Ez lenne egy jogállam? Nem. Ez a fidesz által elkövetett törvénytelenségek tárházára épített félfeudális-félfasiszta maffiaállam.
kdnp - istenem, hogy nem sül le a képükről a bőr!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
mert az ócska fityesznyikeknek mindet szabad és erre jön még a teljhatalomis! =))
justhpeter
Elismerte és fizet. Bíróság is ezt szabta volna ki.
tudode
Á! Csak a szavazata kellett őfőméltóságának!
.
Belegondolva hol van már Navtacsics, Lázár, Simicska, Csepreghy, stb. akikkel őfméltósága elvégeztette a piszkos melót!
namihami
@Pálinkás Pál: Nem a választójog, hanem a parlamenti választási (gombnyomogatási) joga. Mert az a munkaköréhez kötődik és az a büntetőeljárás és a mentelmi jog feladás miatt lett pillanatnyilag sztornózva. A börtönben a választójoga kérdéses...
lusta
@namihami: Pálinkás Pál leírta a lényeget. Hasonló esetben Önnel is ugyanez történne. A mentelmi joga van felfüggesztve, nem a szavazati joga. Így nyugodtan szavazhat és fog is szavazni, ha a haza és a haza istene O1G ezt kívánja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.