Átment a parlamenten a javaslat, amit múlt héten késleltetett az ellenzék.

BREAKING – Megszavazta a parlament a koronavírus-törvényt, teljhatalmat kapott a kormány

A kormány ahhoz kapott most felhatalmazást határozatlan időre, hogy a veszélyhelyzet megszűnéséig a védekezés érdekében rendeletekkel irányíthassa az országot, egyes törvények alkalmazását felfüggessze, törvényi rendelkezésektől eltérjen, és egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhasson.

Orbán egy hete úgy értékelte a törvényt, hogy a békeidőben érvényes szabályok mellett nem lehet hatékony járványügyi és gazdasági intézkedéseket hozni, megszervezni a kollektív védelmet. A veszélyhelyzeti jogrend hatalmazza fel a kormányt és ad eszközöket ahhoz, hogy megvédjék Magyarországot.

Az Országgyűlésben most hétfőn is minden párt megszólalt a törvénnyel kapcsolatban.

Dömötör Csaba a veszélyhelyzet meghosszabbításával kapcsolatban elmondta, hogy az ellenzék ezt is "pártpolitikai szemüvegen" keresztül nézi. A törvényre azért van szükség, mert biztosítanunk kell a gyors döntést a járványügyi helyzetben, határidőt pedig azért nem lehet mondani, mert „nincs ember, aki meg tudná mondani, hány hónapos küzdelemre kell berendezkednünk”.

A KDNP-s Hargitai János azt kérte, teremtsék meg a kormány számára az ideális feltételeket a veszélyhelyzetet kezelésére. Szerinte hiába mondja az ellenzék, hogy az elmúlt egy hétben is meg tudta oldani a kormány a törvény nélkül a helyzetet, Hargitai szerint lényeges különbség van: a kormány kért az elmúlt hétben, nem pedig rendelkezett.

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum, a Liberálisok, valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők már egy hete kiadtak egy nyilatkozatot, amiben elmondták, miért nem tudják támogatni a koronavírus-törvényt.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője a most hétfői parlamenti vitában azt mondta, szükség van a rendeleti kormányzásra, de ebben bizonyos garanciákat, időbeli korlátokat is be kell vezetni. Nem azért van szükség ezekre a garanciákra, mert az ellenzéki pártok ennyire érzékenyek, hanem mert a helyzet igen komoly, mondta és hozzátette, az ellenzék módosító javaslatában szerepelt a 90 napos időkorlát, de benne van az a lehetőség is, hogy azt újabb 30 nappal meg lehetne hosszabbítani.

Forrás: Index

Kép: Illyés / MTI

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Őfélesége 133 idomított NER-esei megszavazták gyermekkori álmát, amit disznóól szintjén képeSS művelni az emútkilencév tanúsága szerint!
.
Mert ha nem akkor bünti, dádá!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Nem tudták elgáncsolni az efftársak? Pedig biztos szívesen adtak volna még egy esélyt a vírusnak!
Farkas Tibi
Még néhány hónap és a M&M felcsúton fog könyörögni hogy lecserélhessenek egy k..va csaptelepet vmelyik vályogputriban .
Látjátok majd hogyan tűnnek el az oligarhikus felhalmozott vagyonok mint a kámfor ,mintha sosem lett volna .
A parasztgyerek az a Tiborcz is sírva fog könyörögni had cseélhessen ki egy kiégett izzót a felcsúti vályogputriban .
Igy tűnnek el az idiótákhoz került hatalmas vagyonok ! Nézzétek a fotelból ! Nem az ő hibájukból ,a pénznek van egy ilyen tulajdonsága könnyen jött ,könnyen megy .
Farkas Tibi
Ja igen és nem kérünk több köztéri szobrot ,játszóteret ,stadiont ,kisvasútat ,város besötétítést ,agyament buzifideszplakátokat ,( Soros ,brüsszel ,NGO ,migráns Gyurcsányi ) egyéb felesleges építményeket , gyökér mtv1 nézhetetlen propagandaműsort, Bayeri észosztást és harcot békeidőben sem kérünk és felesleges pénzbehajtást és értelmetlen nép megrendszabályozást ! :-(((((((
Van már elég ,elegünk van !
Farkas Tibi
Modern jól felszerelt kórházakat és rendelőket szeretnénk a régi lepusztult nyomasztó xemét helyett .
Valaki belép egy ilyen régi xarban és nem + gyógyul hanem végleg elmegy az élettől a kedve .
Maga az épületet és az udvarokat és környezetét beleértve . :-((((
Ez a helyzet jelenleg . :-((((((((((( Eddig 12 éve volt az ovinak .Lexarta !!!
verőce21
Az országgyűlési felhatalmazás nem korlátlan hatalmat jelent a kormánynak, hanem gyors döntéshozatalt! A kormány döntéseit továbbra is felül lehet vizsgáltatni az Alkotmánybírósággal, ezért nem igaz, hogy a felhatalmazás korlátlan hatalmat biztosít.
CsipkeRózsa
Az Alkotmánybíróság korlátlan hatalmat biztosít Orbánnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.