Az EMMI minisztere levelének meghamisított verziója terjed a közösségi médiában. A rendőrség közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt nyomoz.

Gőzerővel nyomoznak a meghamisított Kásler-levél miatt

Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere 2020. március 21-én hivatalos levelet küldött a halottvizsgálatot végző orvosok részére, amelyben az új koronavírusban szenvedő elhunytak vizsgálatával kapcsolatban határozta meg az eljárásrendet.

A közösségi oldalakon a levél meghamisított verziója kering, ami valótlanul állítja, hogy a koronavírus-fertőzésben elhunyt személyek számát nem lehet nyilvánosságra hozni, halálozási okként más betegségeket kell megjelölni. A levél a COVID-19 következtében elhunytak számáról is hamis számot, a valódi adat többszörösét közli.

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást. A nyomozók eddig számos tanút hallgattak ki, és a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható adathordozókat foglaltak le.

A KR NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folyamatosan figyeli az új koronavírus-járvánnyal kapcsolatos álhíreket az interneten. Amennyiben bűncselekmény gyanúját állapítják meg, úgy eljárást indítanak az elkövetővel szemben.

(police.hu)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Ó, hogy mennyire vártuk már a teljhatalmat! Kissé késésben volt, úgy kb. 10 évvel. Pedig sokkal több stadionunk is lehetett volna és a kisvasút útvonala is jóval hosszabb lenne. Mindennek az a szemét Brüsszel, Soros meg a migránsok az okai. Imádkozni kell: Csuhások térdre!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Hogy is írja Bartus?
"Senkinek ne legyen kétsége. Elkerülhetetlenek a koncepciós perek, a bebörtönzések, a zaklatások, az üldözések, a félelem és a rettegés."
nepszava.us/bartus-laszlo-magyarorszag-nyilt-diktatura-orban-viktor-fasiszta-diktator/
Pálinkás Pál
Legalább van elfoglaltságuk...no meg gondolom naplózzák bőszen a duce ellenes irományokat is!!!
lusta
Valóban nem az eredeti levél az internet sztárja, de a közkézen forgó levél nem más, mint a Kásler levél közérthetőségének tolmácsolása. Az értelme gyakorlatilag ugyanaz, de a stílusa, hmmm, abban valóban különböznek.
nezelodo
Hamarosan kiderülhet, hogy a tízparancsolatot mint terápiás eljárást pedig a Soros Gyuri bá' sugdosta előző éjjel a Kásler fülébe, ő meg reggel kimondta a munkahelyén. Így kerülhetett a Sátán, angyal képében az akciótervébe. Istenem, hogy mekkora kísértésnek vannak kitéve a mi keresztény vezetőink!
ómió
Máris eljött a rémhírterjesztők eldoradója? Mi lenne itt "teljhatalom" nélkül!?
Gyütt Mönt
Ó, hogy mennyire vártuk már a teljhatalmat! Kissé késésben volt, úgy kb. 10 évvel. Pedig sokkal több stadionunk is lehetett volna és a kisvasút útvonala is jóval hosszabb lenne. Mindennek az a szemét Brüsszel, Soros meg a migránsok az okai. Imádkozni kell: Csuhások térdre!
Sámannus
Ha nagy zsírpacni van rajta akkor eredeti lehet, mert ő nem mos kezet egyedül.
Qqberci
Milyen jó, hogy Magyarországon már csak ez az egy rendőri beavatkozást igénylő probléma maradt...
Aki Én
@Shikari: @ómió: A fidesz százával veszítette eddig is az álhír média-pereket. Gyakorlatilag minden napra jut belőle.
Csak így tovább!!!
Jozefina
Talán az eredeti levéllel lehetne cáfolni, de azt sehol nem látni!!!
Nem zörög a haraszt, ha ...
Yoda69
Kinaban is uldoztek az "alhir" terjeszteket. Aztan majdnem mindrol kiderult utolag hogy igaz volt.
Vajon azt akit letartoztattak par hete mert kijarasi tilalmat vizionalt kiengedtek orbanek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.