Sokan nem ismerik, azonban a jelenlegi veszélyhelyzetben az egyenlőtlen munkaidő-beosztás egy speciális formája, az elszámolási időszak alkalmazásának bevezetése jelentős segítség lehet a gazdasági károk enyhítésére, a munkavállalók megtartására, és a munkáltatóval szembeni lojalitásuk erősítésére. Az elszámolási időszak lehetőséget biztosít a munkáltató számára, hogy a munkavállaló munkaidejét úgy ossza be, hogy a munkavállaló a napi munkaidő és az általános munkarend alapulvételével megállapított heti munkaidejét hosszabb, az érintett héttel kezdődő időtartam, vagyis az elszámolási időszak alatt dolgozza le. Az elszámolási időszak alkalmazásának veszélyhelyzet idejére történő bevezetésével a munkavállalók megélhetése munkavégzés nélkül is folyamatosan biztosítottá válik, és a termelés újra indulásával a munkáltatók számára megtérül a megelőlegezett költség.

Feltöltő: saldo
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
óóóóóó ...hát rögtön gondoltam hogy nem a munkavállaló jön ki jól belőle!!tehát az elszámolási időszak alatt kapja továbbra az éhbért...ha rendbejön a helyzet,ugyanazon éhbérért dolgozhat látástól -vakulásig...ezzel szemben a rohadt "liberális " országokban az állam állja a rendes munkabér jelentős részét...no vajon ez nálunk miért nem működik???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.