Ujhelyi István európai parlamenti képviselő azt állítja, hogy nem teljesen őszinték Orbánék.

Egy ellenzéki poltikus szerint a kormány megpróbálja eltitkolni, hogy segítette az EU a magyarokat

Sok ezer uniós állampolgár hazajuttatásában vett részt az Európai Unió az elmúlt időszakban, a tagállamokkal való együttműködésben többek között Kínából, Japánból vagy éppen Marokkóból szállítottak haza európai polgárokat, köztük magyarokat is uniós finanszírozással

– mondta sajtótájékoztatóján Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Az MSZP politikusa megjegyezte, hogy az Orbán-kormány álláspontja szerint Brüsszel, illetve az európai intézmények semmilyen segítséget sem nyújtanak Magyarországnak.

Szijjártó Péter külügyminiszter is arról beszélt az Országgyűlés hétfői ülésén, hogy az Európai Unió koordinációja „elkésett és jelentéktelen” volt az uniós állampolgárok hazamenekítésében az érintett területekről. Ez Ujhelyi szerint nem felel meg a valóságnak, az Európai Bizottságtól származó hivatalos információk szerint ugyanis

eddig 101 magyar állampolgár hazajuttatását finanszírozták és szervezték az ehhez kapcsolódó európai polgári védelmi mechanizmus keretében.

Ujhelyi István hangsúlyozta: üdvözlendő és támogatandó a kormány minden erőfeszítése annak érdekében, hogy a külföldön rekedt honfitársaink biztonságban hazatérhessenek.

„Teljesen felesleg azonban odaszúrnia a kormánynak ezzel kapcsolatban az Európai Uniónak, felesleges ebben is ellenséget kiáltani a partnerség helyett”

– tette hozzá az MSZP politikusa.

Ujhelyi szerint a következő napokban újabb száz repülőjárat indul további európai polgárokért, vagyis a program folyamatosan zajlik továbbra is.

Forrás: 24.hu

Kép: Ujhelyi István/Facebook

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Kormányunk nem adhat mást, csak mi lényege!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Kormányunk nem adhat mást, csak mi lényege!
Csizmás Kond
Mi a picsáért lovagolnak az ellenzék azon, hogy a zeu segítséget nyújt egy ilyen esetben ? Mitől ennyire fontos ez most nekik hogy minden erejükkel a zeus segélyeket kéne propagálni ?
csagyi
@Csizmás Kond: Cicus!:azért,hogy legyen több információd a témában.Ha ez gond ne olvasd el.
Csizmás Kond
@csagyi: Azt azon kívül is elolvasom ha ez a mitugrász figyelmeztetne...
justhpeter
Orbán tangó: egyik nap hazudik - másik nap lebukik.
tudode
Egyszerű a képlet!
.
A fel nem használt, klf. célra az EU által biztosított, ki nem fizetett EU-s adófizetők forrásait fel lehet használni a koronavírus elhárítási feladataira!
.
ec.europa.eu/budget/graphs/revenue_expediture.html
.
Egy, vagy több bibi van, mert Mo az EU-s pénzek
.

------ Ránk ömlött a sok EU-s pénz, de hova szivárgott el
.
www.portfolio.hu/unios-forrasok/20181014/rank-omlott-a-sok-eu-s-penz-de-hova-szivargott-el-301214
.
???
-
csagyi
@Pegero: Hát Te sem vagy az a bizalom gerjesztő lény..A szemed se..
jesz
Rónai Egon összehozta Újhelyit és Deutsch Tamást egy vita erejéig. Ha nem látom, nem hiszem el, hogy milyen szép ember lett a fidesz ep képviselője. Nem lennék meglepve, ha ő lenne az ország reklámarca
ómió
A "sokmilliárdos uniós segítség"-től hamar "visszavonult" az Újhelyi efftárs!
polar450
@jesz: Miért lett szép ember a Dajcs?
Lenövesztette a zsíros haját a bokáig?
polar450
@Csizmás Kond: Mert Orbán odaszarik, ahonnét eszik és erről az elmebetegről ítélik meg az országot!
surdilloFUJT
@ómió: Nagyon napihülye vagy megint!!!Nem tudsz értően olvasni,vagy HALLANI!!!Arról sem hallottál,hogy tavaly 520 milliárd Ft-ot kért orbán a 2020 év előlegeként?amit most az UNIO nagylelküen --hamarosan kellene visszafizetni------a virusellenes és embereket támogató feladatokra odaad ÉS NEM KELL VISSZAFiZETNI!!!Tudom hülyékkel nem szabad vitatkozni mert lehúz az 1 bites szintjére,de hátha többszöri olvasásra VALAMIT megértesz!!!
kokopelli
@Yoda69: A sok EU-zséből talán jut egy "AntiCovid Maszk Vállalat"-ra a Lölő-nek! A Récsöl-éknek talán még egy
"magát automatikusan tisztító pelenka" gépsorra is ugyanott!
ómió
@surdilloFUJT: Nálad, ha nem akarunk túlzásba esni, a félbit is sok az értelmi "kvalitásaid" jellemzésére, ha még annyit se vagy képes megérteni, hogy a már korábban valamire "odaadott" pénzek MÁR FELHASZNÁLÁSRA KERÜLTEK!, amiért azokat erre a "vírusvészre" - akár vissza kell fizetni, akár nem - lehetetlen felhasználni! Tavaly, ugyanis - ha ez nem lenne világos - nem úgy "kaptunk" semmiféle pénzt, hogy "üljetek rá, mert jövőre jön a járvány és arra adjuk", hanem egyéb, meghatározott célokra, ahova azok fel is lettek használva! Ha ennyit nem vagy képes vágni, akkor hagyjuk! Maradjunk valami, számodra "könnyebb műfajnál"!
Yoda69
@ómió: Te aztan nagyon korlatolt vagy.
Akkor a te felfogasod szerint azt a kolcsont vissza se kell fizetni, mert a koronaviros felulir mindent?
Remelem nem akarsz penzugyminiszter lenni a fideSSben, bar ennyi esszel siman alkalmas lennel a szerepre.
Aki Én
@ómió: Nem kerültek felhasználásra, csak félretették stadionokra meg egyéb ,,komoly vírus elleni védekezésre". Fel kell szabadítani, és máris lehet közhasznú dolgokra költeni. Vagyis megkaptuk az engedélyt, hogy költsük valódi védekezésre.
Ha ennyit nem vagy képes vágni, akkor hagyjuk! Maradjunk valami, számodra "könnyebb műfajnál"!
ómió
@Yoda69: Miről delirálsz éppen? Mit nem kell visszafizetni? Hol olvastál ilyet? Ha az uniós "segítségről" van szó, annak a szónak, hogy "segítség", az szokott a jellemzője lenni, hogy segítség és nem kölcsön, amit vissza kell fizetni! Bolsiéknál, nálatok más a "koreográfia"? BolSSi pénzügyminiszternek kiváló lennél: garancia lennél az újabb bolsi államcsődre!
ómió
@Aki Én: Az uniós pénzek jellemzője, hogy pályáztatni kell őket. Ez, mihelyt megkaptuk őket, megtörtént. Megvannak a nyertesek, akik a projektjeikbe belekezdtek, ergo a pénzek őket illetik: fel lettek használva! Mi nem érthető ezen? "Könnyebb műfajt" választanál inkább?
Aki Én
@ómió: Ha nem csak a propagandát hallanád meg, talán több közöd lehetne a valósághoz. Fuss neki újra!
Ez is olyan, mint az, hogy csak a kínai barátaink segítenek önzetlenül, az eu nem.
HAZUGSÁG!!! mindkét állítás.
Yoda69
@ómió: A te boffenetedre reagaltam, amit @surdilloFUJT: -nak irtal.
Mellesleg allamcsodot eddig itt csak kosa es szijgyarto vizionalt 2011-ben. Onnantol dataljuk a forint melyrepuleset. Elotte Bajnaiek 260 Ft-tal adtak at O1G eftarsnak. Most meg 370.
Gratulalok! Hasitotok! Csak meginr rossz iranyba.
Zsopiale
Muszáj lopni amíg csak, és amennyit csak bírnak...
ómió
@Yoda69: Államcsődöt vízionálni 2010. után se volt nehéz még évekig, mert a fejünk fölött lógott, de az egy dolog! Más dolog megvalósítani, ahogy azt az efftársaknak 2008. végére "sikerült"! Gratulálnod meg hekkeréknek és a "diktatúráról" non-stop hazudozó rémhírterjesztőiteknek illenék! "Jól dolgoznak"!
ómió
@Aki Én: Attól, hogy te meg a bolsi tetübandád idehazudja az "EU segítségét", attól az még várat magára!
Yoda69
@ómió: Csak a te agyadban lehetett allamcsod 2008-ban, mert itt nem volt. Volt egy nagy gazdasagi vilagvalsag, ami hozzank is begyuruzott, mint most a koronavirus. Gyurcsanyek tettek a dolgukat es megmentettek az orszagot a gazdasagi osszeomlastol.
Ellenben mi van most? Bejott egy kis natha (orban mondta ezt a virusrol 3 hete) es osszeomlott a forint, megugrott az inflacio, es meg kamatot is emelnie kellett az MNB-nek. De ez keves lesz, mert a forint zunhano repulesben fogja folytatni hetfon.
Boolsevik kommunista haverjaid ezt rendesen elkurtak.
Aki Én
@ómió: Hazudsz, mint bolsi gazdád és haverjaid. Vagy olyan buta vagy, hogy az csak na :)
SystemError
@ómió: Képzeld, ha megnézem a hozzászólásaidat, akkor pontos olyan arányban használod a "bolsi"-t, mint Shikari a "libsi/liberál" kifejezéseket. A profilotokon a hozzászólásoknál ez oldalanként 10-15-öt jelent, tehát majdnem minden második vagy harmadik poszt. Ez igen sajátos és egyben közös jellemvonásotok :))))) Jó amikor ennyi hasonló lelkületű ember vagy egy helyen! :)
ómió
@Yoda69: Akkor Böszme vezéred 2008-ban csak hobbiból rohant visítva az IMF-hez gigakölcsönért, hogy aztán, amikor megkapta, annak fejében ezerrel zsebelhesse a magyart, vagy mert az államcsőd kopogtatott az ajtón? Gazdasági válság mindenkinek volt, de az államcsőd (tudod: az "elkúrtuk" szisztéma "eredménye") meg az IMF "lélegeztetőgép" csak a "hozzáértőknek" jutott ki! Az államcsődtől, a "gazdasági összeomlástól" az IMF gigakölcsöne (mert más már nem adott kölcsönt) "mentette meg" az országot, Gyurcsány efftársadék abba "csak belekormányozták"! Most meg diadalt ültök a forint "összeomlásán"? Csak, mert Gyuri gazdátok "hedge fund"-jai és a többi haszonvadász már hónapok óta hekkelik, ti meg még egy kis "pénzpiaci bizonytalanságot" is "szolgáltattatok" alá a Brüsszelbe "panasszal" rohanó "diktatúrázósdival"? Most úgy tűnik, az efftársi "törekvések" 500 Ft-os euróárfolyamig meg se állnak! A mocskos bolsi fajtátok még a tartózkodási országát is felgyujtaná a hatalomért! Ez a "forintozás" csak csepp a tengerben!
ómió
@Aki Én: Bolsiék fajkreténje, ne mindig magadból indulj ki!
ómió
@SystemError: Mi vagy te? "Lingvisztikai szociológus" és időmilliomos egy személyben? A magadfajták (sokkal többen vannak ezen az oldalon, mint mi) "sajátos hasonlatosságát" - esetleg - nem "mérted még fel"? Pedig pl. mindegyikőtök fél karját adná egy valamirevaló gázáremelésért!
SystemError
@ómió: Csak én egy nick alatt és úgy már lehet nem is olyan sok...Ugye ugye...:)
Jozefina
Még hogy "nem teljesen őszinték"??? Csak hazudnak!!! Az EU szerintük nem segít!!! Az EU nélkül már régen a türk tanács szintjén lennénk!!!
karma1
@SystemError: Sot, Ugyanabban a bo"rben, ugyanarrol az IP cimrol!@Yoda69: @Aki Én: Dragaim, gentleman nem all le egy darab kutyaszarral vitatkozni, aki fizetett fide$$troll! Amiket meg ezek odafont hazudoznak ossze-vissza, az a katyvasz fog a nyakukba omlani, mint a szar. Mar eleg kozel jarnak az osszeomlashoz. But who cares?
SystemError
@karma1: Honnan látsz te ip-t?:) Amúgy elhiszem amiket írtál, de ugyanakkor pontosan tudom, hogy az ip-hez szerver v. Tárhely hozzáférés kell vagy site admin felület..:)
Yoda69
@ómió: Kevered a szezont fazonnal es torzitasz. De ez igy varhato el egy bolsevik kutyatol.
karma1
@SystemError: Vannak programozo ismeroseim. Nagyon profik...:). Tudod Te azt nagyon jol, hogy MINDENKINEK van sajat IP cime. Eleg hozza egy internet hozzaferes es egy PC vagy android. De Te ezt jobban tudod...:)
jesz
@polar450: mégsem írhatom le egy alapítóról, ep lépviselőről, több gyermekes apukáról, és jogvégzett emberről, hogy csöves kinézetű...ugyanis már brüsszelben is sérelmezik az ijesztő kinézetét..

jobb dícsérni, abból nem lehet baj...elég baj ő a pártjának, meg a családjának.
Yoda69
@karma1: Nem mintha szivesen tarsalognek omioval vagy csikarival, vagy bringassal. Szeritem is ugyanaz a szemely mas mas nick alatt. Csak nem akarom hagyni hogy hulyere vegye az embereket. Igy is van epp eleg agymosas az orszagban, legalabb itt legyen tiszta viz a poharban es a fejekben :)
karma1
@Yoda69: Tiszteletben tartom a torekvesedet, de nem erdemes veluk egy percet sem foglalkozni - parbeszedre keptelenek, (ha kepesek lennenek, akkor sem allnanak le egy ertelmes parbeszedre), szoval nem erdemes a sajat koreidet ennyi negativ fasszal beszennyezni. Bocsanat a vulgaritasert. Ez egyaltalan nem Neked szol...:o))))
ómió
@Yoda69: Na! Már te is a tetves bolsiságod másra hazudásán rugózol? Van itt ilyen efftársad más is!
ómió
@SystemError: A nyilvánvalót bizonygatod válasz nélkül? Tipikus bolsi allűr!
surdilloFUJT
@ómió: Vezessék rád a tarkabikát te idétlen emberi torzszülött!!!
ómió
@surdilloFUJT: Mindig ilyen "sértődötten" találkozol, bolsi faszfej, a valósággal?
Yoda69
@ómió: Tudjuk te nem vagy bolsi. Csak villamos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.