Az MSZP elvárja a kormánytól, hogy segítsen a koronavírus-járvány miatt bajba jutott cégeknek a munkabérek kifizetésében és vállalja át a fizetések legalább 80 százalékát – szorgalmazták az ellenzéki párt vezetői szerdán az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatón.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke közölte, a magyar dolgozók nem kérnek többet, de nem is érik be kevesebbel, mint a szlovák, a román vagy a cseh munkavállalók.

Hozzátette: a magyar emberek esélyt kérnek, ezért a miniszterelnöknek nem gazdaságélénkítő, hanem esélyprogramot kell hirdetnie, hogy az emberek túléljék a munkanélküliség szörnyű hónapjait.

Az esélyprogramnak tartalmaznia kell a munkavállalók fokozott védelmét bérátvállalással, valamint a munkájukat elvesztők pénzügyi támogatását – mondta.

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő azt mondta, a környező államokban az állam mindenhol vállalja, hogy megfizeti a bérek egy bizonyos százalékát – Ausztriában a legtöbbet, 90 százalékot – azoknak, akik akarnak dolgozni, csak nem tudnak a gazdaság jelenlegi állapotában.

Hozzátette: a magyar munkavállalók is akarnak dolgozni, csak nem tudnak, mert a kis- és közepesvállalkozásoknak nincsenek megrendelői, beszállítói, ezért nem tudnak elegendő munkát adni, vagy a munkavállalóknak otthon kell maradniuk a gyermekükkel.

Szerinte nem a cégeknek, hanem közvetlenül a munkavállalóknak kell odaadni a megélhetésükhöz szükséges pénzt.

Közölte azt is, hogy ma Magyarországon öt családból négynek nincsenek megtakarításai, számukra a folyamatos jövedelem biztosítása létkérdés.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
A vállalkozók, cégvezetők, munkaadók ebbe ugyanúgy segítsenek bele, azaz ők is vállalják minimum két hónap erejéig a fizetett szabadságra küldést. Minden valamirevaló vállalkozás, stb. meg tudja ezt tenni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Az a pikantériKÁJA őféleségének, hogy közjogilag nemisminiszterelnök, csak egy ... ki hogy gondolja:
.
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=446s
.
A teteje az a fityisz bt-nek, hogy AKI NEM DOLGOZIK NE IS EGYÉK!
division
@Eladott Ország: Most van némi igazság abban amit írtál, és ha mindezt sikerült volna alpáriasság nélkül is leírnod, akkor még dobtam is volna neked egy lájkot, kedvet Tomika.:-)
kereső
Ettől az érzéketlen, a társadalom bajaira problémáira teljességgel magasról lexaró gárdától mit vár az mszp? És miért is "pitizik" még most is a fidessnek és orbánnak?
ómió
Az efftársak hány %-ot is "vállaltak" a fizetés- és nyugdíjlenyulásuk évadaiban?
Zsopiale
Azt nem lehet kérem, arra nem jut... egy jó maffia amit már elrabolt, ahhoz nem nyúl... az nincs is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.