Vannak olyanok, akik visszatérően megszegik a kijárási korlátozás szabályait, velük szemben helyszíni bírságot és feljelentést kellett alkalmaznia a rendőrségnek – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Már vannak, akik visszatérően megszegik a kijárási korlátozás szabályait
Rendőrök járőröznek a kecskeméti piacon 2020. április 2-án. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Lakatos Tibor ezredes hozzátette: a kijárási korlátozások ellenőrzése során a rendőrség

187 esetben figyelmeztetést alkalmazott, több mint 70 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 162 esetben pedig feljelentést tettek a rendőrök.

Mint mondta, a rendőrség a polgárok együttműködésére számít, ezért volt sok a figyelmeztetés, azonban a kijárási korlátozást visszatérően megszegőkkel szemben helyszíni bírságot szabnak ki vagy feljelentést tesznek. Kiemelte: sokszor előfordul, hogy fiatalok gyülekeznek közterületeken. Ezeket a közterületi tartózkodásokat azonban minimálisra kellene csökkenteni – mondta Lakatos Tibor.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hát ez a lényege...ne lehessen csoportosulni...mert ezen kívül semmiért nem tudnak a rendelet szerint büntetni,mert minden belefér!!! csak vityka ,lesz egy pont amikor ez a firkálmányod szart sem fog érni!!!
Lepényleső
Visszatérően megszegik? A bátorságot hogy naponta üzletbe mennek,-vajon honnan veszik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.