A koronavírustól függetlenül még számtalan gyerek jár társaságba nap mint nap.

Helyes ez? Még mindig több ezer gyerek jár óvodába Magyarországon

Habár március közepén a magyar oktatási rendszer is átállt digitális otthoni oktatásra a koronavírus-járvány miatt, sokan mégsem tudtak élni ezzel a lehetőséggel. A Magyar Nemzet értesülései szerint 300-500 iskolás és tízszer ennyi óvodás még mindig intézményi keretek között tölti a mindennapjait.

A köznevelési intézmények a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet ellenére is biztosítják a folyamatos gyermekfelügyeletet. Így azok a családok, akik munkájuk vagy egyéb okokból kifolyólag nem tudják megoldani gyermekük otthoni felügyeletét, élhetnek ezzel a lehetőséggel és a tankerületek egyes intézményeiben hagyhatják iskolás vagy óvodás gyermeküket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, jelenleg Magyarországon 300-500 fő a gyermekmegőrzésben levők létszáma. Az óvodákban ennek tízszerese, minimum háromezer, de olykor több mint ötezren is igénybe veszik ezt a lehetőséget. Hozzátették, mivel ez a szám elenyésző a normál esetben bejárók számához képest (több mint egymillió iskolás és mintegy 330 ezer óvodás van összesen a rendszerben), ezért nem ellenőrzik, hogy a szülők milyen okra hivatkoznak, amikor igénybe veszik a közintézményi gyermekfelügyeletet.

Aki nem tudja megoldani az otthoni felügyeletet, az a Klebelsberg Központ honlapján találja meg, hogy az egyes tankerületekben melyik iskola biztosít ügyeletet, tájékoztat a lap.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Úgy mellékesen üzenem a Blikk nevű pártlapnak, hogy nem a szülők passziója miatt teszik. Még mindig akad(nak) olyan szülő(k), akik annak is örülnek, hogy még van munkahelyük és ezáltal némi jövedelmük, amelyből a ""megőrzőből"" hazavitt gyereknek (és nem mellékesen-maguknak is) tudnak ennivalót, stb. tenni az asztalra.
Nem látok a pártskriblerek zsebébe (nem is érdekel), de nyilván könnyebb ilyen cikkeket az otthoni gépen megírni és beküldeni, mint nap mint nap bejárni a még meglévő munkahelyre és aztán hazavinni a gyereket. A megszerzett jövedelemről nem is szólva. Ami Fidesz- egyik Szabad Népe vonalán nyilván nem összemérhető az ö pénzükkel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@Borsodi: és mint tudjuk, a gyerek nem lázad, neki minden úgy természetes, ahogy van.

(vagy húsz évvel ezelőtt szegény cigánygyerekeket emelt ki a faluvégi putris környezetéből néhány gazdag család...talán a szitu olyan lehetett, mint a " Nagy Májk" esete, az amcsi filmben...nos a gyerekeket pár hét után visszavitték a szerető családjuk körébe...megrázó volt, amit egy nagyobbacska cigánylány írt a visszatéréséről, akkor hogy látta a körülményeit, ami előtte fel sem tűnt)...
division
@Borsodi: Nem éhezik akkor sem, ugyanis a szülő elmehet a gyerek ebédjéért amennyiben igényli. Be kellene teljesen zárni az óvodákat is, 3 hét teljes kijárási tilalom kellene mindenhol! Borsodot meg ne említsük már állandóan, ez megy évek óta. Máshol is van élet.
division
@namihami: Nálunk az egyházi oviba csak az viheti be a gyereket, aki dolgozik. Nos, ez összesen kettő ovist jelent...Szóval meg lehetne oldani azt, hogy bezárják legalább 1-2 hónapra, az ebédért bárki bemehet amennyiben igényli, és legalább megtanulnák kicsit azt, hogy egy gyereket nem kizárólag a pénzért kell megszülni, hanem foglalkozni is kell velük (bár többségük amit otthonról hoz, az egyenlő a nullával).
division
@Zsopiale: Egyáltalán nem helyes, főleg mert azok lázadoznak főleg akik sosem dolgoztak, ők azok akik már reggel fél hétkor dobnák be a gyereket az óvodába.
namihami
@division: Ez nálatok, az egyházi oviban így van. Csakhogy nem minden gyerek jár egyháziba és ott se minden szülő áll úgy anyagilag, hogy megteheti azt, hogy otthon maradjon. Arról nem is beszélve, hogy még az is benne van a pakliban, hogy nincs akkora tartaléka, amivel egy kirúgás mellett hónapokig megengedheti magának az otthonülést. Arról nem szólva, hogy egy pesti vagy nagyobb városi család helyzete is más, mint egy kisfaluban élő, ahol az apa (általában) örülhetett, ha 5 napi és a családtól távoli helyen talált munkát. És még annak is örült.
Tehát, a tisztelendőbácsi és az skribler úr ne próbáljon erkölcsi tilalomfákat felállítani egy olyan családnak, amelyik napról napra kénytelen élni (???). Élni???---még ez is csak egy közelítő jelző a vegetálásra.
A tisztelendőbácsi pedig végképp nem etalon, hiszen az ő életmódja és egyéb létfeltétele (állami ellátáson lógva, a megélhetésért saját küzdelemre nem kényszerülve) a napi és hétköznapi világtól fényévekre van, úgy anyagi, mint egyéb vonatkozásban.
Borsodi
@division: Valóban be kellene zárni minden óvodát,illetve már be kellett volna régen.Az meg,hogy Borsodot említem csak azért van mert itt születtem és azért dolgoztam egész életemben,hogy a családomnak megtudjam teremteni a kényelmét.De mire ezt elértem gyermekeinket úgymond el is veszítettük.Mert ezen az elátkozott helyen nem lehet normális munkát kapni.a házak meg eladhatatlanokká váltak.Tíz évvel ezelőtt 8 millióért amit vettek most 3,2millióért adták el..Ennyit erről a helyről ami sajnos Magyarország része de akik nem itt éltek vagy élnek ezt el sem hiszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.