Sajnos megtörtént az, amitől mindannyian tartottunk: 5 idősotthonban élő embert fertőzött meg a koronavírus, további 13 lakó mutat a betegségre utaló tüneteket – közölte Facebook-oldalán Budapest főpolgármestere.

Karácsony Gergely azt is elmondta,

mindannyian kórházi kezelés alatt állnak, a Pesti Úti Idősek Otthonában pedig újabb óvintézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a vírus.

Nagyon fontos, hogy a kórházakból csak negatív teszttel kerüljenek vissza az otthonokba az idős betegek – tette hozzá Karácsony. 

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@division: valamit szeretnék kérdezni töled! mitöl van az,hogy magyarországon a sokadik stadion és sportcsarnok után,nem is beszélve arról,hogy a volt játszótárs,hirtelen milliárdos lett és vö a haverok a párttársak egyre gazdagodtak és ez senkinél nem verte ki a biztosítékot!? mellesleg a beígért elszámoltatásokból sem lett semmi. a szocik loptak,ez maradt a köztudatban és a mostani dógokat 10-20-30 évre titkosítják? miért,ha nincs sundambundam csóresz!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
Sajnos nem lehet csodálni. Panaszkodnak nekem rokonok telefonon, hogy míg sokan betartják a szabályokat, az egy héttel korábbi állapothoz képest sokkal többen vannak az utcán, akár csoportokban is. Lakhely elhagyási tilalom lesz ebből Húsvétra! Nem kéne.
division
@36:
Sajnos ez így van. Autóval mentem el el ma egy bevásárlóközpont előtt, a parkolóban családi piknik. Be kell vezetni a teljes lakhely elhagyási tilalmat legalább 3 hétig, mert ez így semmit nem ér.
vacsi
@division: És mi történik, ha egy ilyen társasághoz odamennek a rendőrök? A képeken látom, hogy sok esetben maszk, gumikesztyű nélkül, nincs rajtuk szemüveg, - jó eséllyel elkapják a vírust. Én a rendőröket sajnálnám - ezeket meg úgy sem büntetik meg. Max. figyelmeztetik...
Zsopiale
Nem annyira rossz az... többségük boldogan halt, hogy megszabadul szarbángeci undorító náci hazaáruló poklából...
Csicsus
60 alatti IQ-val nehéz megérteni a jelenlegi helyzetet...
division
@vacsi: Na igen. Messziről közéjük lőni esetleg? :-) Egyébként meg megy gőzerővel a BCG oltás vizsgálata, akár összefüggés is lehet abban, hogy ahol kötelező a mai napig, enyhébb a betegség lefolyása, vagy meg sem jelennek a tünetek. Nálunk ugye 1954 óta van, ami indokolhatná azt, hogy miért a nagyon idősekre veszélyesebb. Iránban csak 1984 - től lett kötelező, míg a franciáknál, spanyoloknál is fel lett függesztve, az olaszoknál meg sosem lett bevezetve.
csak úgy....
@division: föltételezem,hogy az idösotthon lakóit,nem a "piknikezö" család fertözte meg!
már többször említettem,hogy a kilakoltatottak az utcán és parkokban tengödök,elöbb-utóbb
hatalmas problémát fognak okozni, és akkor még nem is volt a vírus! a nyomor és nincstelenség terjesztette a pestist ,feketehimlöt a középkorba és most mitöl lenne másképp?
Zsopiale
@Pegero: Hát persze persze náci seggnyaló trollocska, majd biztos a hülye linkjeidre kattintok... muhahaha...
csak úgy....
@Pegero: nyugi! mi már tudjuk,hogy te csak gyerekes és nem náci...
Cicamama55
Már 3-4 hete látogatási és kijárási tilalom van ezekben az otthonokban. Hogy kaphatták el, az óvintézkedések ellenére?
csak úgy....
@Cicamama55: a gondozó személyzet is ember, boltba,bankba,postára járnak...
Cicamama55
@csak úgy...: A kormányinfón a napokban említett idősök otthonában történt megbetegedésekkor azt nyilatkozták, hogy a dolgozóknál nem mutattak ki koronavírusos fertőzést...Azt sem értettem, hogy lehet...
csak úgy....
@Pegero: neked a kedvenced a fletó? nincs nap,hogy ne emlegesd...
mondták már,hogy szar az izlésed?
csak úgy....
@Cicamama55: akkor csak a brüsszel hurcolhatta be,mert az mindenre képes,vagy a soros gyurka...
division
@Zsopiale: Már írtam, ezért kár volt beregelned még egy névvel. Nagyon unatkozol a karantén idején? Ne nácizz ha lehet.
Zsopiale
@division: Persze persze... ugass csak troll csicska ugass, tudom hogy fáj az igazság... nincs más lehetőség, mint személyeskedni, trollkodni... én meg csak szánakozva röhögök és röhögök az ilyen szopócsicskákon, mint te...muhahahaha
division
@Zsopiale: "... nincs más lehetőség, mint személyeskedni, trollkodni."
Szomorú, hogy nincs más lehetőséged...
csak úgy....
@Pegero: bezzeg te! napról-napra itt "ingerled magad" a tehetségeddel! :)
fogadok,hogy a záródon ott áll valahol,hogy autista...
csak úgy....
@division: miért nem hívod föl pld. a durbincs figyelmét arra,hogy ne trollkodjon és ne személyeskedjen? ezt nem értem!?
division
@csak úgy...: Én csak annak szólok, aki velem szemben személyeskedik, te sem szólsz teszem fel nagy matematikusunknak, hogy ne anyázzon. Ennyi.
polar450
@Pegero: Itt lehet óbégatni, az intézménynek van vezetője!
Illene tudni még 2 általánossal is!

Skultéti József
intézményvezető
Telefon: 0620-2298185

Merucza Erika
gazdasági vezető
Telefon: 0620-3394847

Mekes Mária
intézményvezető ápoló
Telefon: 0620-4981404
csak úgy....
@division: azért van némi különbség! a fideszes troll bagázs a 70 éven fölülieknek piszokul föl tudja vinni a pofátlanságaikkal a vérnyomást,szóval nem köll csodálkozni ha valaki,végelgyöngülésben és tehetetlen dühében a sok tapló paraszt között ,mondjuk anyázni kezd! ...persze,fogadok,hogy te ezt is másképp látod!
division
@csak úgy...: Miért? Mert esetleg egy 70 éven alulinak más a véleménye, amit normális hangnemben le is ír? Mi ebben a rossz? Egy vita nem arról szól, hogy bólogatunk, de arról sem, hogy trágár módon neki essünk a másiknak. A másik meg az, hogy a kor nem érdem, hanem állapot, és úgy is kell kezelni. Attól még, hogy valaki már 70 fölött van, ugyanúgy lehet sík hülye, mint aki még alig múlt 20.
csak úgy....
@division: valamit szeretnék kérdezni töled! mitöl van az,hogy magyarországon a sokadik stadion és sportcsarnok után,nem is beszélve arról,hogy a volt játszótárs,hirtelen milliárdos lett és vö a haverok a párttársak egyre gazdagodtak és ez senkinél nem verte ki a biztosítékot!? mellesleg a beígért elszámoltatásokból sem lett semmi. a szocik loptak,ez maradt a köztudatban és a mostani dógokat 10-20-30 évre titkosítják? miért,ha nincs sundambundam csóresz!?
division
@csak úgy...: Miből gondolod, hogy én díjazom a sok stadiont, Mészáros arrogáns megnyilvánulásait, a semmiből történő meggazdagodását? Viszont nálam mindig jelen van egy olyan jelző, mint a balance, és ha azt én jónak érzem, számomra kompenzál sok mindent. Jelenleg a vírus kezelése sem rossz egyáltalán, plusz ha még a BCG oltás hatásosságát is bizonyítanák, és ebből tovább tudnának lépni a kutatók, csak fokozná megelégedettségemet, ugyanis Pécsen is foglalkoznak ezzel. Minden kormány alatt van jó és rossz, plusz olyan sosem lesz, hogy mindenkinek jó legyen. Az embernek magának kell megtennie azt az utat elsősorban, hogy ne legyenek anyagi gondjai, próbálni egészséges életmódot élni, habár ebbe már beleszólhat sajna a genetika, vagy éppen a vírusok, baktériumok, örökletes betegségek, stb. Szóval ne gondold, hogy én itt mindennel egyetértek, de nem is láttál engem itt libsizni, nem magyarnak nevezni egy másik embert, stb.
csak úgy....
@division: még emlékszem,mikor a shikariva karöltve agyaltátok a r.gyurit!
csodálkoztam is,hogy te ezzel a munkakerülö léhütövel,mekkora összhangban vagytok egy nálatok jóval idösebb ember ellen! fogadok,hogy szemtöl szemben egyikötök sem lett volna ennyire bátor,hogy ki kezdte...,szerintem a tibi barátom és te segítettél neki a valós vagy vélt sérelmeid miatt,-emberek vagyunk
csak úgy....
@division: ez így túl sok nekem! nem díjjazod a stadionokat és a pökhendi buta mészárost de ,...és itt jön a magyarázkodás! na nem akartalak meggyözni semmiröl,mikor iszod a levüket,majd magad látod! jó éjt
division
@csak úgy...: Gyuri vérig sértett, leanyázott, akkor és ott teljesen mindegy volt nekem, hogy Shikari vagy bárki más is ott volt. Amennyiben ő egy aranydiplomás matematikus, valahogy nem ezt várná el tőle az ember. Ha jól tudom a védelmemre kelt, és ez akkor és ott pozitívan hatott. Egyébként tetszik amikor aggódsz értem, de hidd el nem kell:-) Inkább maradj most otthon és vigyázz magadra, amíg nem lesz vége ennek a mocsadék járványnak. Jó éjt!
Yoda69
@Pegero: Azért mert az ország elso embere akadályozza
Dr plágium
A minap a hvg. oldalán volt egy rövidke eszmefuttatásom egy fanatikussal. Több Szociális Intézményből jelezték, hogy nincs a dolgozóknak védőfelszerelés... Azt írta az illető, hogy minek kellene nekik amikor látogatási és kijárási tilalom van. Kérdeztem tőle, hogy az ott lakókat és a dolgozókat miért nem kell védeni? Mit mondjak, leszedte rólam a keresztvizet is. Mert minden úgy jó ahogy van. Pedig nem!
adrenalink
@division: tegnap 23:56-ra A neten azt olvastam, hogy ha sokáig lesznek bezárva az iskolák, a szülők hamarabb megtalálják a vírus ellenszerét, mint a tudósok:-)))
flex
@Maria26: htttps://getneed.gin... - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szeszpartnert keresnek
Jozefina
Az operatv törzs, cecili asszony és orbán is megmondták, hogy mindenütt biztosítják a szükséges védőfelszereléseket!!! Ez esetben ennyire volt szükség!!??
Gyütt Mönt
@durbincs: nahát, nem feltételeztem rólad, hogy irígy vagy.
CsipkeRózsa
@flex: 11:05

Az általad belinkelt, Szigeti Ildikó cikk nagyon jó!
Gyütt Mönt
@Pegero: le lehetne zárni az idősotthont hermetikusan úgy, hogy az ellátmány se mehessen be. Erre gondoltál?
polar450
@Pegero: Most tanulsz belinkelni?
Sekélyes vagy kiscsákó!
laszlobihari
@Cicamama55: mivel nincs teszt vagy csak nagyon kevés, így nem lehet tudni biztosan, hogy a vírus hogy került be. Sajnos "okoskáék" azt mondják, hogy a teszt nem véd meg, szerintem a faék hozzályuk képest egyetemi professzor!
Cicamama55
@laszlobihari: Nem meggyőzőek ezek a Kormányinfók kezdettől fogva, hitetlenkedve hallgattam őket mindig. Sokkal hihetőbben, konkrétumokkal alátámasztva nyilatkoztak, válaszoltak a virológusok. Nem hiába hívták meg a legutóbbi egyeztetésükre Dr Jakab Ferencet..
polar450
@Pegero: Feldughatod magadnak a linkjeidet, az érvet nem helyettesítik!
polar450
@Pegero: Mit nem értettél meg piciny debil?

Feldughatod magadnak a linkjeidet, az érvet nem helyettesítik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.