A kormány a védekezésre eddig 378 milliárdot csoportosított át.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón elmondta, hogy a költségvetésben nyitott forrás áll rendelkezésre a védekezésben. Az egészségügyi szektorban heroikus a küzdelem, amit a kormány azzal is meghálál, hogy

bruttó félmillió forintot kap valamennyi egészségügyi dolgozó, még a nyár elején.

Átszabják a költségvetést is, mindenkitől hozzájárulást várnak, közös teherviselés szükséges a járvány elleni védekezésben. Gulyás ismertette járványügyi akcióterv részleteit. Azt mondta, a kormány magán kezdte a takarékosságot, a tárcáktól 1345 milliárdot vonnak el.

Milliárdokat szed be kormány a járvány elleni védekezéshez

Elveszik idén a párttámogatást is, ami 1,2 milliárdot jelent.

A multik elleni különadóból is a védekezést segítik majd, 36 milliárd forintra számítanak így.

A bankoktól 55 milliárd forintot várnak.

Az önkormányzatoktól pedig a gépjárműadót kérik az alapba.

Ez összesen 663 milliárd forintot jelent.

Április 15-től vagy május 1-től lépnek életbe ezek az intézkedések. A védekezésre eddig 378 milliárdot csoportosítottak át. Szólt arról is a tárcavezető, hogy a vasárnapi kormányülésen döntés születhet a gazdaságélénkítő tervről is, ami a rendszerváltozás óta a legnagyobb léptékű akcióterv lesz Magyarországon.

Hangsúlyozta, a védőnők megkapják a 20 százalékos béremelést.

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

(hvg.hu)

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nem azt vállalja, hogy kevesebbet lop (vagy esetleg semmit!), hanem az önormányzatokon keresztül újabb és újabb sarcot vet ki ránk!
Gratulálok, nemhiába molyoltak olyan sokat, ezt jól kitalálta a maffia!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nem azt vállalja, hogy kevesebbet lop (vagy esetleg semmit!), hanem az önormányzatokon keresztül újabb és újabb sarcot vet ki ránk!
Gratulálok, nemhiába molyoltak olyan sokat, ezt jól kitalálta a maffia!
Jozefina
Nagyon rossz az érzésem, hogy a bankszámla betétek is "ideiglenesen" vagy végleg áldozatai lehetnek a védekezésnek!!!???
SystemError
Hol vannak a nemzeti nagyvállalkozóink, akik majd ilyenkor segítenek... :) Meg egyáltalán hol a pénz...? :)
Béla333
Érdekes hogy pl Sorosnak eszébe jutott, hogy segítsen az országon, pedig mit össze mocskolják a Fideszesek, de azok, akik a vérünkből híznak nap mint nap, azoknak nem jut eszükbe, hogy a lopott szajréból valamennyit visszaadjanak?!
Sőt! A maffia úgy segít nekünk, hogy újabb bőrt nyúz le rólunk.
Talán jobb lenne, ha így nem segítene...
Eladott Ország
@SystemError: ma, 12:41; Támogatjuk a vállalkozókat. Csak a fidesz!
uploads.disquscdn.com/images/4b8c10c26dba3b0b26cdfcbf899aaf3a8e807622eae2fbcf436b4b1b77b1f35e.jpg?w=600&h=285
Hány száz milliárd is ment el eddig a szociopata cigány elmebeteg hobbijára...? Mondjuk sokkal több mint 600 milliárd...
Rockxy
a virust is a fidessz lopta el a kínaiaktúl, ezeknek semmi nemelég, margit!
maaaar, git!
akkorát ordítok, hogy összefut a nyálam a szádba!
Qqberci
A TAO-hoz persze nem nyúlnak, kell a lóvé a légpuskás akadémiának...

No és akkor hol van az EU-s 2000 + 520 milliárd???...
simmering73
Mi már tíz éve hozzájárulunk az esztelen költekezésetekhez. Be lehet fejezni a lejmolást. Rossz vége lesz ennek
Yeromos
és vajon mi van a TAO pénzekkel, ahhoz nem nyuluk, továbbrai toljuk a miliárdokta a sportra?
lusta
Nagyon érdekes ez az elvonás. A propaganda költségből egy vasat sem vesznek el, de a kikötő építés is nagyon fontos ám. szerencsére a strómanoknak egy fillért sem kell nélkülözniük, sőt még ezekben az időkben is kapnak.
Nessy
Pártunk és kormányunk vigyáz rá, hogy a kedvenceknek ne kelljen semmivel hozzájárulni a járvány amúgy is leszorított költségeihez!
Az üres stadionokat, a hívek "beruházásait" továbbra is finanszírozni kell!!!
Onnan vesznek el, ahol amúgy is kevés van! Szakadjon rájuk az ég!!!
Béla333
@Qqberci: 13.12
"No és akkor hol van az EU-s 2000 + 520 milliárd?"

Az már biztos helyen van/lesz. Ne félj egy perceg se...
Yoda69
Kivancsi vagyok mikor zaroljak a maganszamlakat, hogy az igy lefoglalt penzt is a koronavirus ellen hasznaljak.
A teljhatalommal mindent megtehetnek, kontrol nelkul.
Yoda69
Mellesleg nem latom a felsorolasban az Uniotol kapott kozel 6 milliard Eurot.
Annak a penznek maris laba kelt?
Eladott Ország
A doktorminiszterelnök úr a köpénzrádiójában könnyes hálát rebegett Kínának, Törökországnak, Üzbegisztánnak, az egész Türk Tanácsnak, amiért segítenek a védekezésben, bezzeg az Európai Unió. Nem tudom, mi a helyzet azzal a 2000 milliárd forinttal, ami a fidesz szerint valójában nem is létezik. Tehát oké, hogy Brüsszel, meg a liberálisok ne kekeckedjenek, ne okoskodjanak, ne szóljanak bele abba, hogy Orbán Viktor miként kívánja korlátlan időre magához ragadni hivatalosan is a hatalmat. De azért az EU 37 milliárdos csomagja azért létezik, ugye? Meg az is igaz, hogy az EU maximális rugalmassággal kezeli az állami támogatási és költségvetési költekezési szabályokat. Ugyanakkor hatalmas pénzeket csoportosítanak át a tagállamok részére a közös költségvetésből. Vagyis a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusból még fel nem használt 29 milliárd eurónyi kohéziós pénzt a koronavírus elleni küzdelemre lehet költeni, sőt, nem kell visszafizetni a közös kasszába további 8 milliárd eurót a tagállamoknak, ami júniusig lett volna esedékes. Ebből a keretből Magyarországra 5,6 milliárd euró jut, az más kérdés, hogy a magyar kormány már korábban lekötötte az összes forrást, és nem is hajlandó felmondani ezeket a szerződéseket. De azért az állítani, hogy semmit nem kaptunk, rohadjon meg a gonosz brüsszeliták, bezzeg az üzbégek 150 ezer védőmaszkjáért könnyeket hullajt. És ha a költségvetés felülről határtalan és végtelen, akkor például miért közadakozásból vesznek kórházak diagnosztikai gépeket, amelyek kimutatják a koronavírust? A 2000 milliárd az nincs. Pontosabban van, de már szét van osztva. Mint a lapok ulti idején. A többieknek jut, ami marad.
Eladott Ország
Arra lennék kíváncsi, hogy a propagandára költött milliárdokat is átcsoportosítják-e? Esetleg a jövőben Mészáros vagy Tiborcz is bekerül majd azok közé, akiket a kormány „adakozásra”, úgy értem, közös teherviselésre kötelez? A nemzeti konzultációra félretett pénz esetleg szintén „áldozatául” esik ennek az átcsoportosításnak? És mi lesz az egyháznak adott 100 milliárdokkal, vagy a külföldre talicskázott további milliárdokkal? Ahelyett, hogy az önkormányzatokat sanyargatnák és véreztetnék ki teljesen, először lehet, hogy ott kellene visszavágni, ahol nem fáj annyira.
kolozsvaros.com/rovidek/vajon-meszaros-es-tiborcz-is-kenytelen-lesz-fizetni/
justhpeter
Ideje lenne, ha a fideSS-kdnp-t támogató csürhe különbséget tudna tenni a közt, hogy a tolvaj vezére ad vagy elvesz.
Itt nem történik más csak az ország további lerablása. Hát ehhez kell a sok rendőr meg a honvédség bevetése.
CsipkeRózsa
Az önkormányzatok bevételei is csökkennek, a kiadásai növekednek. A kormány ne vegyen el semmit tőlük, inkább adjon az ottani többlet feladatokhoz újabb összegeket!!! Ne írja felül a főváros döntését a Liget-beruházásról!

Orbán szüntesse meg a látványberuházásokat, a sportlétesítményekre és a családi, baráti célokra kidobott milliárdokat!

Elég volt a sarcolásból!!!

A bankoktól elszedett milliárdokat is a jónép fogja megfizetni!
peterkelemen
Orbán az emberektől fogja behajtani mindezeket a milliárdokat csak ahhoz túl gyáva, hogy az embereket is megadóztassa. Maga elé tolja a nagyvállalatokat akik ezután kőkeményen behajtják ezeket a pénzeket ilyen-olyan adók é emeléek révén olyan munkanélküliég lez, mivel bezár majd egy comó élelmiszerlánc, hogy azt5 elképzelni em tudjuk most.
Gyütt Mönt
@Eladott Ország: megelőztél, én is az egyházak támogatására gondoltam.
Aki Én
Ők mit adnak, ők miről mondanak le? Például az Eu-tól kapott, haveroknak meg stadionokra betervezett, de még el nem költött milliárdokkal mi van? Majd megy az is a ,,turizmusba" meg szállodákba, kikötőkbe... a családnak, ahogy eddig is láthattuk? Azért mondják, hogy már elköltötték?
vacsi
Helyes! Azoktól von el, akiknek eddig adott. Ez így korrekt!
kereső
@vacsi: Mond csak ezek közül eddig kinek adott ezek közül? De teljesen mindegy is, mert a végén úgyis te fizetsz, nem mészáros, nem a focisták, és nem tiborcz.
lusta
@kereső: A banki különadónál mit is mondott az akkori miniszter, Matolcsyné férje? Olyan isten nincs, hogy a bankok áthárítsák a pluszköltségeket az ügyfelekre. Mikor már MNB elnök lett, a beszáomlójánál megemlítette, hogy basszus, áthárítotyták. Na most majd ez lesz. A kereskedelmi láncok majd az árakban szedik be.
Eriksson
Vajon honnan van az uniónak ez az elképzelhetetlenül sok milliárdnyi eurója, amit most osztogat állítólag boldog-boldogtalannak?
Ha meg van ennyi pénze, akkor eddig hol volt?
nevemnick
Itt az eredménye annak is, hogy a külhoniaknak számolatlanul adott a mi adónkból, az ő épülésére, miközben azok júdáspénzért a többségi magyarországi polgárok megélhetése, a gazdaságunk fellendülése ellen szavaznak.
A gépjármű- és a házadó egyes falvaknak, városoknak a legnagyobb bevétele, mivel az iparűzési adó jelentéktelen náluk.
kereső
@lusta: Most is igy lesz. Aki még mindig nem látja??- tapasztalja a saját pénztárcáján ennek a járványalapnak a "hozadékát" a saját kis megtakaritásaira az hülye, mert orbánnak hisz, nem a szemének.Mert miből fog vásárolni az, aki elvesziti a munkáját? Fel fogja élni a keservesen félre rakott kis pénzecskéjét- csökkentve ezzel a bankok likviditását- amelyet majd ki fog használni a kormány, hogy betegye mocskos mancsát oda is- ugyanis arra készülnek, hogy az mnb korlátlan!!! likviditási hiteleket ad a bankoknak.Nos most majd kiderül, hogy tényleg van-e az átlag magyarnnak tiz milliós megtakaritása- amint azt kikiáltotta az mnb.Az önkormányzatokkal is leszámol orbán- hiszen nem lesz pénzük semmire- a saját lakosaira sem. És akkor majd jön a "hős" megmentő -orbán. Ki van ez már számolva- az ország az ő nevére kerül- szőröstül-bőröstül.
kereső
@Eladott Ország: erre hajt a geci.Azokra az egy-két hónapra elégséges megtakaritásokra. Még egy ilyen gazember nem volt az ország történetében, mint ez/ezek. Teljes leigázása az országnak- kivéve a gyevi birókat.( a családot/amely mára nagyon meghizott létszámilag, az egyházakat, a nemzettestvéreket.)
kereső
@flex: Ilyen- a "lassan megfőzött békák országa".
ómió
Hát, ha már Brüsszeltől nem kap egy fillért se...!
Eriksson
@Eladott Ország: 06:28 A kérdés nem lett megválaszolva. "honnan van az uniónak ez az elképzelhetetlenül sok milliárdnyi eurója?"
lusta
@Eriksson: Az Unió is úgy működik, mint egy ország. Csak egy kicsit nagyobbacska. Az adófizetők pénzéből.
nevemnick
@lusta: @Eriksson: csak egy a baj az Unióval: hagyja a közös pénz lenyúlni rat's bandájának.
Eriksson
@lusta: Értem én addig, hogy a tagállamok befizetnek előre meghatározott összegeket későbbi elosztás céljából.
Az összegyűlt pénzeket aztán egy költségvetési tervezet alapján osszák szét a tagállamok között rászorulási, vagy más szempontok alapján.
De ha most ezen kívül akarnák az országokat megsegíteni, azt a pluszpénzt honnan szedik? Vagy ez csak szemfényvesztés és amúgy is járt volna?
kereső
Ha eddig mi voltunk Európa húzómotorja, a legnagyobb gazdasági növekedést- jólétet produkáló ország immár 6 éve- akkor hol a pénz? Térkövekben, stadionokban, kisvasútban, fociban?, a lerohasztott egészségügyben, a ki nem fizetett nyugdijakban. Minden olyan dologban, ami most jól jönne- a válságkezelésben legsmucikabb kormánynak a világon. Ha eddig száguldott a gazdaság, világbajnokok voltunk fogyasztásban- amelyben megfizettük az egyedülálló áfát- hol a pénz?
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 10:57; Ugyan honnan lenne? A magyarok összeszerelő üzeméből és a csenyétei földművesektől, akik igen sikeresek a bukfenc vetésben.
Magyarország az új uniós költségvetési ciklus egyik legnagyobb nettó haszonélvezője
www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/europai-unios-fejlesztesekert-felelos-allamtitkar/hirek/magyarorszag-az-uj-unios-koltsegvetesi-ciklus-egyik-legnagyobb-netto-haszonelvezoje
lusta
@Eriksson: Hát itt nincs pluszpénz. Ez a pénz az, amit ilyen-olyan címen nem használtak fel a tagországok és ilyen-olyan címen vissza kellene fizetni. Ezzel gazdálkodnak és osztották újra szét.
Eriksson
@lusta: Amelyik tagország előre elköltötte már a neki szántat, az is fog kapni? S amelyik nem, az ezután költheti el?
Ez az a nesze semmi fogd meg jól! esete. Viszont jól hangzik. :)))
lusta
@Eriksson: Ilyen tagország nincs. Az előre elköltött pénz azt jelenti, hogy az adott kwóta a teljesítés után ki lett fizetve. A tagállamok a visszafizetendő pénzeket is az utolsó pillanatig húzzák, de most ezt sem kell visszafizetni, elkölthetik védekezésre, de nem a következő stadion építésére, mert nálunk ez így megy.
kereső
@lusta: Pedig ez Magyarország esetében nem kis összeg. 828 milliárdot rebesgetnek a kis madarak. Ez a pénz be van tervezve a kiadási oldalon a költségvetésben- csak nem ez is az "átcsoportositott" tételek között van? Na ezért lenne jó egy átlátható költségvetés- de amig ez egy kockás papir, meg egy ceruza , meg egy kreativ könyvelő+miniszterelnök, addig semmit sem látni- még azok sem akik megszavazták/megszavazzák.
Eriksson
@lusta: Ezt a kérdést több oldalról is meg lehet közelíteni. De egy a lényeg, pénz konkrétan nem jött.
levarosbukta
Most legyenek tökösek az ellenzéki polgármesterek egyszerűen ne utalják át a pénzt oszt annyi!
Lepényleső
...ahogy beszedte először a magánnyugdíjakat,aztán az "államit" is? Ahogy beszedi az általa emelt adókat?
Ahogy beszedte a trafikokat? Ahogy beszedte a minimálbérek adókedvezményeit? A stb.-it is?
polar450
@ómió: Frissíts pici bogár!

-
Brüsszel 2000 milliárdforintnyi uniós támogatást ad ...www.civilhetes.net › brusszel-2000-milliardforintnyi-unios-tamogatast...
2020. márc. 27. - Brüsszel 2000 milliárdforintnyi uniós támogatást ad hazánknak a ... így ezek az összegek is a tagállamokat segíthetik a védekezésben.
ómió
@polar450: Hangyányi agyadig még mindig nem volt képes eljutni, hogy olyan "pénzek átcsoportosításának" utólag megadott lehetőségével, amelyek már pályázatok utján fel lettek használva!? Az olyan pénz pedig, amit már elköltöttek, az utólag nem használható már fel másra! Mert nincs! Ami meg nincs, azt a "védekezésben" is lehetetlen felhasználni! Vagy efftársilag ez nem így néz ki?
polar450
@ómió: Na mlg egyszer, mert nano agyaddal nem érted:

-
Brüsszel 2000 milliárdforintnyi uniós támogatást ad ...www.civilhetes.net... › brusszel-2000-milliardforintnyi-unios-tamogatast...
2020. márc. 27. - Brüsszel 2000 milliárdforintnyi uniós támogatást ad hazánknak a ... így ezek az összegek is a tagállamokat segíthetik a védekezésben.
Nessy
Eddig pártunk és kormányunk csak "beszedte a pénzt", aztán majd megkapják "akik megérdemlik, akik lojálisak hozzá"!
ómió
@polar450: Efftársilag, agy nélkül, mi nem megy a megértésben? Az, hogy olyan uniós pénzek terhére, amelyek már el lettek költve? Ez ennyire "fogós, ravasz"?
illusion
Most nézem csak: bruttó félmillió? Nem szégyellitek magatokat !!!???

A közpénzt magánosítják, kiszivattyúzzák a közösből, meg elosztogatják, hülyeségekre költik, a bajban meg más falábával verik a csalánt. Ezt gazemberségnek hívják normális, demokratikus, keresztény országokban.
polar450
@ómió: Az elköltött nem uniós pénz, te balek?
ómió
@polar450: De az, bolsi zombik "észkombájnja"! Csak éppen a járvány ellen nem lehet felhasználni, mert "el van költve"!
polar450
@ómió: Te kis eccerű!

- 2000 milliárd forintot küld az EU a járvány elleni védekezésre ...24.hu › belfold › 2020/03/27 › koronavirus-eu-tamogatas
2020. márc. 27. - 2000 milliárd forintot küld az EU a járvány elleni védekezésre ... kormány számára biztosít a koronavírus elleni védekezésben, ezt azonban a ...

A koronavírus-járvány elleni fellépéshez szükséges sürgős uniós intézkedéseket fogadtak el csütörtökön az Európai Parlamentben, köztük elfogadták a járvánnyal küzdő országokat segítő 37 milliárd eurós (13 ezer milliárd forint) uniós támogatást is, írja az uniós parlamentre hivatkozva az MTI.(!)

Ebből Magyarországnak 5,6 milliárd euró jár, azaz körülbelül 2000 milliárd forintnyi támogatás.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjújában mintha megfeledkezett volna az EU egy nappal korábbi döntéséről, mert ezt mondta:

Kínától és a Türk Tanácstól kaptunk segítséget. Így áll ebben a pillanatban a helyzet. Ettől mi még maradunk az EU tagjai. Ez az otthonunk, de látni kell, hogy most nem innen jön a segítség.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője pénteken a köztévében azt mondta, hogy „nekünk, magyaroknak, Magyarországnak egyetlen egy fillér plusz európai uniós forrást ez a bizottsági javaslat nem jelent.” Ezt az állítást az indokolhatja, hogy a kormány már előre csaknem minden forrást lekötött, vagyis lehet, hogy már nem tudnak átcsoportosítani.
Szóval a rezsim előre lekötött már minden forrást?
Akkor nyöszörögjetek csak!
ómió
@polar450: Neked annyi eszed nincs, mint egy kijáró disznónak! Azt a pénzt már 2019-ben megkaptuk 2020-as felhasználásra. Meg is lett pályáztatva, a pályázók el is nyerték, meg is kapták, majd március végén jön az Európa Parlament, hogy ebből "2000 milliárd felhasználható járvány elleni védekezéshez"! Hogyan, ha már fel lett használva? Nyöszörögnöd neked kéne a kóros kreténségedtől!
Clavigo
@ómió: Buta vagy,,,mint a rosseb,,,,,mint a sötét éjszaka. Te a Fitymaszban is a hülyébbek közé tartozol...
ómió
@Clavigo: Szintén "zenész" vagy, mint @polar450 efftársad, de szívesen rám vetítenéd?
polar450
@ómió: Óbégass majom, szopd le magad, attól megnyuxol!
ómió
@polar450: Kifogyott a bolsevik hazugságlexikon, bolsi csicska? Már csak a mocskot tudod "adni, mi lényegetek"?
polar450
@ómió: Tanuld meg szopós!

FIDESZ KOMMUNISTÁK
Orbán Viktor - KISZ titkár
Orbán Győző - MSZMP tag Párttitkár
Balogh Gyula - MSZMP tag
Bencsik András MSZMP tag Munkásőr
Bihari Mihály MSZMP tag
Boros Imre MSZMP-titkár, III/2 együttműködő D-8
Boross Péter - MSZMP tag
Chikán Attila - MSZMP tag
Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza
Schmitt Pál: MOB tag, volt MOB elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, nagyon szorosan együttműködőt a kommunistákkal
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Fónagy János - MSZMP tag
Fritzc Tamás -- KISZ KB lapjában szerkesztő, vezető.
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Id. Pokorni Zoltán - III/3-mas SZT tiszt
ifj.Pokorni Zoltán MSZMP -tag
Hoffmann Rózsa – MSZMP tag
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő
Kerényi Imre: MSZMP alapszervezeti titkár
Kövér László: KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő
Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 együttműködő
Mikola István - Hazafias Népfront
Orbán Viktor apja párttitkár, Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Pozsgay Imre MSZMP PB és KB tag (MSZMP csúcsvezetőségének tagja)
Rogán Antal – KISZ-titkár
Schmitt Pál MSZMP-tag
Stefka Istán -- MH volt főszerkesztőja MSZMP-tag , munkárőr
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Szita Károly: III/III együttműködő
Szűrös Mátyás MSZMP KB tag
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Varga Mihály - KISZ titkár
Vonza András - MSZMP tag
ómió
@polar450: "Csak" 50 éves hazugságlistátok van, polar efftárs? A bolsi aljasságlexikonban se találtál frissebbet? Hazudj már össze egy 100 éveset is, nyomika! Vagy, ahhoz már egy hanygyányi ész is kéne? A mai saját listátokról meg kusikálsz, bolsiék fajkreténje? Ez az efftársi?
polar450
@ómió: Szenvedsz, nyalonc?
A Föld lapos,mi?
Szopóágon vagy, semmibe ne reménykedj, ez a sorsod...
ómió
@polar450: Ha nyaloncot keresel, tetüfi, kukkants a tükörbe! Merthogy nektek, bolsi tetveknek minden lapos? Csak, hogy "szopóágon" szívni lehessen a vérét? Látszik, tetü, itt is a mocsadék egódat hazudnád másra!
polar450
@ómió: Kínlódsz, nyalonc? Ez a sorsod! Buta fejedben van már a névsor, csicska? Szar ügy, mi?
ómió
@polar450: Nyomika! Teleszoptad magad bolsi trágyalével és ennyire nyomaszt? Még az efftársaid aktuális listáját se tudod miatta közölni?
polar450
@ómió: Kínlódsz, nyalonc? Ez a sorsod!
Nessy
Uraim! Tilos az otsmány beszéd! Már 150 éve vésték köbe a piac előtt Óbudán! Azért talán már fejlődött egy hangyafülnyit a kulturált viselkedés!
@polar450: ómióval nem érdemes vitázni, neki mindenki bolsi tetű, és egyéb kulturált jelzővel illetett elvtárs saját magán és a fideszen kívül!
polar450
@Nessy: Kis piti, primitív jószág ez a példány, igazi csicska-nyalonc!
SystemError
"Bruttó 500e"...:) Az van vagy 1000 euró. Ha most megunná itt egy eü szakápoló a banánt, akkor ennek a 2-3x kapja alapbérként máshol. Hihetetlenek, hogy még ebben a helyzetre 1 hónapra sem képesek egy valamirevaló egyszeri juttatást adni.
Nessy
@SystemError: Ahogy beszedi a kormány a milliárdokat, Orbán azzal a lendülettel már osztja is ki a haveroknak, egyházaknak, tíz évre titkosítva!
SystemError
@Nessy: Nézd ha ezek után nem változik semmi ebben az országban, hogy most a fideszesek is a f@sz másik végén ülnek...akkor el fog gondolkodni úgy 1-2 millió ember, hogy hol folytassa az életet...

Arról most annyira nem beszélünk, mert eltörpül a korona mellett, de a háttérben Orbán dupla vagy semmit játszik már az EU-ban. Röviden szerintem elengedte a néppárti és EU-s megítélését vagyis innentől robogunk az EU-ból kilépés felé, mert gondolom senki nem gondolja, hogy Orbán ne rántaná magával országot, mielőtt végleg megbukik. Níilván már ez az irány a Türk benyalás is, stb... Ezért is nagyon veszélyes, amit most művel, mert a politikai károknak van alárendelve a hiteles tájékoztatás, területi adatok is, hogy ne egy fideszes politikus pofáját kelljen nézni a helyi kórházak mellett... Ki mit gondol, hogy minden tudományos elv ellenére mi indokolta azt, hogy nem mértünk és nem voltak területi adatok? Ezt majd Orbán szépen magyarázza el egy nemzetbiztonsági meghallgatáson, hogy milyen "mérés" az, ahol nem mintavételeznek!

Ez az elv kb 6. osztályban kémia/fizika kerül először oktatásra...:)
kokopelli
@Nessy: Írhatsz amig véres lesz az ujjad,mert a FITYISZ-nyaloncok gyógyíthatatlanok!A lista (n-1)-szer
megjent már,de ami "nem lehet" szerintük,az nincs is!Dokumentumok,filmek,igazolványok nem számítanak!
(csúcs a film a fiatal Orbántól: "skizo vagyok!") Bevallani,hogy megetették őket a Zorbánék az meg nem férfias!?
ómió
@polar450: Hazudozás, aljaskodás helyett, szopika, kínlódd ki az efftársaid mai listáját! Ne a 30 évessel gyere!
polar450
@ómió: Na, akkor tedd ide te is listádat, nyalonc, csak túráztatod a pofád, ahelyett, hogy bizonyítanál!
Nem megy, mi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.