A férfi korábban mással üzletelt, most kamu szájmaszkokkal.

Szemérmetlen csalót fogott a rendőrség: kamu szájmaszkokkal üzletelt

A kereslethez igazította kamu eladási ajánlatait egy férfi, koncertjegyekkel kezdte majd szájmaszkok és kézfertőtlenítők eladásának ígéretével csalt ki pénzt áldozataitól. A Fővárosi Főügyészség a törvény teljes szigorával fellép a gyanúsított és minden ilyen jellegű bűncselekmény elkövetője ellen. – közölte az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a 29 éves férfi 2019. decembertől internetes apróhirdetési oldalon és a közösségi médiában álneveken különböző koncertjegyeket ajánlott megvételre, a pénzt előre, utalással kérte.

Miután a pénzt megszerezte a férfi elérhetetlenné vált, neki csak a pénz kellett, semmit nem akart adni cserébe. A férfi más szolgáltatásokat is kínált, egyik alkalommal egy gépkocsi külföldről való hazaszállításához ígért tréleres segítséget.

A szélhámos, miután a koronavírus miatt veszélyhelyzetet hirdettek ki, 2020. márciusában már szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt kínálva tévesztett meg magánszemélyeket és egy céget is, nekik tízezres nagyságrendtől több százezer forintig terjedő kárt okozva.

A férfit a Rendőrség azonosította és elfogta, majd több rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki, és előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására. Az indítványról a nyomozási bíró várhatóan a mai napon hoz döntést, a járványügyi helyzet miatt távközlési eszköz alkalmazásával.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet arra, hogy a hatóságok a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetben továbbra is haladéktalanul és a törvény teljes szigorával fellépnek a bűncselekményt elkövetők, különösen a járványon csalárdul nyerészkedők ellen.

Forrás: Blikk

Kép: Police

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Rosszul elkészített szájmaszkot patikában is lehet venni. 1290 forintért, moshatót. Jobban jár az ember, ha hallgat az USA tisztifőorvosára és készít magának egyet seccperc alatt, fillérekből. Majd, ha túléljük, veszünk rendes áron, tisztességes kereskedőktől szabványos félárarcot. Elfér a gardróbban szükség esetére.
Borsodi
Putnokon a papírosban kórházi szájmaszkot lehet venni számla nélkül 690ft ért nem tudom hogy honnan szerzik? Méterárúba házilag varrottat árulnak igaz az drágább.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.