A fővárosban különlegesen durva járványhelyzet alakulhat ki.

Berobbanhat a járvány Budapesten az operatív törzs szerint

Megtartotta az operatív törzs vasárnap a szokásos tájékoztatóját a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos magyarországi helyzetről. Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy 773 fertőzöttet tartanak nyílván, és mára ketten elhunytak a járvány miatt. Müller elmondta, hogy mindketten idősek, 80 év felettiek voltak. Hozzátette, hogy növekszik a gyógyultak száma, immáron 66-an hagyták el gyógyultan a kórházat.

Müller külön kitért a tájékoztatón a fővárosra. Elmondta, hogy a legtöbb fertőzött Budapesten van, vagyis az összes magyar fertőzött 42 százaléka a fővárosban lakik, de ha Pest megyére nézzük az adatokat, akkor ez az arány már 62 százalék. Emiatt nagy a kockázata annak szerinte, hogy Budapesten berobban a járvány.

Külön kérte, hogy a budapestiek vegyék komolyan a kijárási korlátozásokat, mert úgy vették észre, hogy sokan ezeket nem veszik figyelembe. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kijelölt kijárási idő, a 9-től 12-ig tartó sáv nem arra való, hogy az emberek szociális életet éljenek, hanem hogy elvégezzék a halaszthatatlan teendőiket, de alapvetően továbbra is mindenki igyekezzen otthon maradni. A fiatalabb korosztályt is megkérte, hogy kerüljék a csoportos találkozókat. Ha ezeket nem tartják be a fővárosban és Pest megyében, akkor egy robbanás is történhet a járvánnyal, ezért a jövőben még nyomatékosabban fogják erre felszólítani az embereket.

Forrás: Index

Kép: MTI/Bruzák

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Svédország :nincs korlátozás ...300 halott
Spanyolország:szigorú korlátozás 15 000 halott
Franciaország: :szigorú korlátozás ...7500 halott...
Csak számok!!
jesz
A svédek is bevezették a parlament nélküli direkt kormányzást a megdöbbentően sok halott miatt...érdekes, feltűnt nekik, hogy valami nem stimmel.

Budapesten például a szombati MDF piacon pont annyian bóklásztak, mint a vírus előtti időkben...lehet, hogy itt is keményebben kell előadni, mint a szerbek tették?
Pálinkás Pál
@jesz: igen...a 300 halott megdöbbentő??? látod a számokat???éppen ötvenszer kevesebb mint a spanyoloknál!!!
peterkelemen
Ha BÁRKI azt mondja MARADJ OTTHON, akkor rögtön utalja például a gyári munkásoknak a havi bérét a bankszámlájukra és természetesen mindenkinek, akinek LÉTFONTOSSÁGÚ, hogy dolgozzon. Agyhalott vadbarmok, akik otthon maradj kampányokat hangoztatnak pont ezzel végzik ki majd a tömegeket. A kormányokkal az élen kivéve azokat a kormányokat, akik pénzt adnak vagy fizetett szabadságra kötelezik a cégeket.
Yoda69
Szerintem mar regen robbant Budapesten csak most adagoljak be.
O1G elkurta a vedekezest a kezdetektol.
simmering73
Egy kis magyar valóság, sajnos saját forrásból. Közeli hozzátartozónk 40 éves férfi csütörtökön rosszul lett otthon, nehézlégzés stb. A mentő értelem szerűen a Lászlóba szállította. Megcsinálták a tesztet, közben a kivizsgálás megállapította,hogy kétoldali tüdőembóliája van (két hete trombózisa volt). Az első negatív teszt után pénteken átszállították egy másik kórházba (a neve most maradjon titokban). Egy üres kórterembe helyezték el, majd levették a második tesztet is. Kapott infúziót, oxigént, egyre jobban lett. Mosakodni, fürdeni nem tudott, mert a helyiség tele volt pakolva fertőtlenítő eszközökkel. Nővérhívója nem volt, a gyógyszerét az ajtón keresztül betolják. A vérnyomás mérés úgy történik, hogy az ajtón kidugja a kezét és úgy mérik. Megkérdezte, hogy mikor lesz meg a második teszt eredménye. Mire lebarmolták, hogy mit képzel, vasárnap csak ügyelet van. Járvány kellős közepén? Amúgy közölték vele, ha a második teszt is negatív lesz, azonnal hazaküldik. Csütörtökön került be, lehet hétfőn már kidobják. Kétoldali tüdőembóliával. Gratulálok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.