Áder János köztársasági elnök hétfőn kinevezte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) két új elnökhelyettesét: Csillám Katalint és Erőss Mónikát – tudatta az OBH a honlapján.

Áder János Varga Judit anyósát nevezte ki az Országos Bírósági Hivatal egyik elnökhelyettesévé
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A két új elnökhelyettes kinevezése április 7-ével lép életbe. Az OBH két korábbi elnökhelyettese, Répássy Árpád és Vajas Sándor április 1-jétől ítélőtáblai tanácselnökként folytatja, Répássy Árpád Debrecenben, Vajas Sándor pedig a fővárosban.

A Kúria hétfőn közleményben tudatta, hogy miután Erőss Mónikát, a Kúria eddigi főtitkárát nevezte ki az államfő az OBH egyik elnökhelyettesévé, a legfőbb bírói fórum szakmai irányításában is változások történtek.

Mivel Erőss Mónika Varga Judit igazságügyi miniszter anyósa, az Index megkérdezte az OBH-tól, hogy pályázata nem sérti-e a hivatal függetlenségét, ám erre érdemben nem válaszoltak. Arra viszont igen, hogy nem merült-e fel az OBH elnökének felterjesztése előtt, hogy Erőss Monikával szemben összeférhetetlenségi aggályok vannak. Azt felelték,

nem, mivel Dr. Erőss Mónika érvényes pályázatot nyújtott be.

Darák Péter, a Kúria elnöke egyes igazgatási feladatokkal új vezetőket bízott meg. Ennek megfelelően Sperka Kálmán tanácselnök a Kúria főtitkári titkárságának működéséhez kapcsolódó egyes igazgatási feladatokat látja el, Suba Ildikó pedig főtitkárhelyettes, akinek vezetői megbízása a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbodott.

A Kúria büntető kollégiumának irányításához kapcsolódó egyes igazgatási feladatok ellátásával Székely Ákos tanácselnököt, míg a Kúria polgári kollégiumának irányításával összefüggő egyes igazgatási feladatok ellátásával Orosz Árpád, illetve Böszörményiné Kovács Katalin tanácselnököket bízta meg a Kúria elnöke.

Az április 1-jén létrejött közigazgatási kollégiumot Kalas Tibor kollégiumvezető irányítja. Az április 1-jétől a Kúria polgári kollégiumán belül működő munkaügyi részkollégium vezetéséhez kapcsolódó egyes igazgatási feladatokat pedig Tánczos Rita bíró látja el.

Az igazgatási feladatokkal megbízottak megbízatása nyár közepéig, illetve végéig érvényes.

(MTI, Index)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A belterjes tenyésztés iskolapéldája.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@illusion: 13:27 szerinted van gerince ennek a kis köcsögnek ???
ómió
@Eladott Ország: Ezt a Lenin összes hazudta neked, bolsiék fajbarma, vagy csak a bolsi aljasságlexikon írja?
Eladott Ország
@ómió: "a bolsi aljasságlexikon írja" Orbán Viktor és Kövér László volt kommunista ügynökök.- videó
https://www.youtube.com/watch?v=Y66oi5s7QWk&t...
A budapesti liberális világkonferencián készült riport Kövér Lászlóval és Orbán Viktrorral. Akik azót segget csináltak a pofájukból! Igazi politikai kurvák lettek! - videó:
https://youtu.be/crRGp7aL3Ow...
vitriol
rájöttem: ádert azért tartjuk, hogy a sógor-koma-rokonság kinevezésére áldását adhassa! Köszönjük köztársasági elnök úr!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.