A budapesti, a debreceni, a pécsi és a szegedi orvosi és egészségtudományi felsőoktatási intézményekbe is megérkeztek azok az egészségügyi védőeszközök, amelyeket az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízása alapján a Semmelweis Egyetem szerzett be Kínából.

Az ITM az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy az 57 ezer szájmaszkot, ötezer védőköpenyt, védőoverallt, védőszemüvegeket és gyorsteszteket is tartalmazó csomagokat a Waberer's – Szemerey Logisztika Kft. kamionjai szállították ki kedden a klinikákra.

Kiemelték: Magyarország felsőoktatási rendszerének világszerte elismert, meghatározó elemei az orvos- és egészségtudományi egyetemek. Az általuk működtetett klinikák a magyar egészségügyi ellátórendszer egyes szakmai területein egyedüli szereplői, a fekvőbeteg-szakellátás negyedéről gondoskodnak.

A kormány mindent megtesz az egészségügyi védekezéshez szükséges készletek növeléséért – írták, hozzátéve, a koronavírus-járvány terjedésének lassítására alkalmas eszközök jelenleg elsősorban Kínában érhetőek el nagy tételben.

A távol-keleti országból eddig több mint hétmillió szájmaszk és több mint hárommillió kesztyű mellett több százezer gyorsteszt és gyógyszer is érkezett Magyarországra. A magyarországi kampusz létesítésére készülő Fudan Egyetem által felajánlott védőeszközök tegnap landoltak Budapesten. A közeljövőben újabb, orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmányok érkezése várható – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.