Több, mint a megkérdezettek fele nem értett egyet a 13. havi nyugdíj bevezetésével az ATV felmérésében.

Megosztja az embereket a 13. havi nyugdíj – sokan emiatt nem értenek egyet vele

A megkérdezettek 49 százaléka ért ezzel egyet, 51 százalékuk viszont nem, részben azért, mert politikai akciónak tartják a lépést, amivel 2022-es választásokon a Fidesz a nyugdíjasok szavazatait akarja megnyerni – derül ki az ATV megbízásából készített közvélemény-kutatásból, amit a Pulzus készített.

Nem meglepő módon a 60 év felettiek inkább támogatják az intézkedést, egész pontosan 67 százalékuk, a 40 évnél fiatalabbak 69 százaléka viszont ellenzi. Az alapfokú végzettséggel rendelkezők körében népszerű a 13. havi nyugdíj gondolta, ott 60 százalékos támogatottsággal bír ez a kérdés, a diplomások közel hetven százaléka azonban nem ért egyet a pluszjuttatással.

A 13. havi nyugdíjat Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be hétfőn, amit jövő februártól, négy év alatt vezetnek be fokozatosan. Korábban 2002-ben Medgyessy Péter miniszterelnök idején vezették be hasonló módon ezt a juttatást, amit végül 2009-ben a gazdasági válság miatt szüntettek meg.

Forrás: Blikk

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hogy az egész akció puszta választási beetetés lenne?
Áááááá, nem hiszem, hiszen a Fidesz/Orbán nem olyan... A szándékai és tettei eddig is kizárólag becsületességről és tisztességről árulkodtak. Ugye?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@jesz: senki nem baszogatott, csak szóltam, hogy félreértetted a "13. havit", bedőltél a nevének, pedig egyértelműen: 5 év alatt 4 alkalommal 1-1 heti ajándékról van szó!
Aki Én
Béla Sándor Lakatos, a fészbuk esze!
Nem volt szimpatikusabb, de szükséges volt a világgazdasági válság miatt.
10 éve ezt ugatja a fidesz, aki egyébként a bevezetését is ellenezte anno. Miért nem hozták vissza 10 év alatt, mikor állítólag dübörgünk? És most sem hozzák vissza. Majd februárban kaptok egy hetit, de az is akinek 2 milliós a nyugdíja.
balos
@namihami: Minden mostani megnyílvánulásuk a "család"erősítését szolgálja!Természetesen a szűkős családot értem ezalatt,akik az ö szoknyája körül csipegetnek!
ómió
Bizony! Nyugdíjas szavazatokat még anno is csak efftársilag volt etikus ugyanígy "szerezni"! Most viszont efftársilag nyilván pfuj-pfuj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.