Több, mint a megkérdezettek fele nem értett egyet a 13. havi nyugdíj bevezetésével az ATV felmérésében.

Megosztja az embereket a 13. havi nyugdíj – sokan emiatt nem értenek egyet vele

A megkérdezettek 49 százaléka ért ezzel egyet, 51 százalékuk viszont nem, részben azért, mert politikai akciónak tartják a lépést, amivel 2022-es választásokon a Fidesz a nyugdíjasok szavazatait akarja megnyerni – derül ki az ATV megbízásából készített közvélemény-kutatásból, amit a Pulzus készített.

Nem meglepő módon a 60 év felettiek inkább támogatják az intézkedést, egész pontosan 67 százalékuk, a 40 évnél fiatalabbak 69 százaléka viszont ellenzi. Az alapfokú végzettséggel rendelkezők körében népszerű a 13. havi nyugdíj gondolta, ott 60 százalékos támogatottsággal bír ez a kérdés, a diplomások közel hetven százaléka azonban nem ért egyet a pluszjuttatással.

A 13. havi nyugdíjat Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be hétfőn, amit jövő februártól, négy év alatt vezetnek be fokozatosan. Korábban 2002-ben Medgyessy Péter miniszterelnök idején vezették be hasonló módon ezt a juttatást, amit végül 2009-ben a gazdasági válság miatt szüntettek meg.

Forrás: Blikk

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hogy az egész akció puszta választási beetetés lenne?
Áááááá, nem hiszem, hiszen a Fidesz/Orbán nem olyan... A szándékai és tettei eddig is kizárólag becsületességről és tisztességről árulkodtak. Ugye?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Hogy az egész akció puszta választási beetetés lenne?
Áááááá, nem hiszem, hiszen a Fidesz/Orbán nem olyan... A szándékai és tettei eddig is kizárólag becsületességről és tisztességről árulkodtak. Ugye?
kulabombaafityiszre
Ez nem 13,havi hanem 4 éven keresztül adott 53.heti nyugdíj kiegészítés.
Akkor lenne igaz a 13.havi nyugdíj,ha nyugdíjas az adott évre kapná pluszban az egyhavi járandóságát.
Zsopiale
Valamelyik öreglány megmondta, itt mindenkit idiótának néznek...! Ki a faszomat érdekel az év vége? MOST KELL PÉNZ BAZMEG és nem Karácsonykor a kurva anyátokat mocskos büdös rabló náci szarbángeci csorda... UTCÁRA MAGYAR FEGYVERBE KASZÁRA VILLÁRA...
tudode
Simicskánál jobban nem ismeri ezt a pályatévesztett pacákat, mivel nemisminiszterelnök:
.
------ Simicska Lajos: Orbán Viktor hazaáruló és átveri az embereket
.
magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/simicska-lajos-orban-viktor-hazaarulo-es-atveri-az-embereket-3871941/
,
BraHIZIK a pacák, amelyet azzal is bizonyított, hogy 2008-ban, miután szétrámoltatta a belvárost, rekultiválni kellett utána a Kossuth teret, a galerival tele szájjal röhögtek azon, hogy sikerült Gyurcsány Ferencet karakergyílkolni
.
----- Orbán nevetve: Nincs is kormány
.
index.hu/video/2008/03/30/orban_nevetve_nincs_is_kormany/
.
Valójában már csak a KÖZJOGI MÉLTÓSÁGÁVAL operálhat, mint ember 000!
vitriol
nem nevezném megosztásnak, mert aki ezzel egyetért, az hazudik, vagy festi magát!
jesz
Orbán úgy lengette be a 13. havinak nevezett nyugdíjat, hogy az elkövetkező évek első havi nyugdíjához hozzácsapnak még egy heti pénzt..tehát 2021. januárjában+ egy hét, 2022. januárban már +két hét, 2023 januárban + 3hét, és 2024 januárjában már a teljes 13. havi nyugdíjat csapják az alapnyugdíjhoz.

Ha a segítő szándékot nézem, akkor jólenne a mézesmadzagot most lenyalni, bármikor jól jönne ez a + egy hét ebben az ínséges drágulásban...akár a májusihoz is hozzácsaphatná az első hetit.

Ha a politikai szándékot nézem, akkor igen ügyesen van kitalálva, mert biztos szavazatokra számíthat(aztán vagy lesz, vagy nem)

Ha túléli ezt a világválságot, és a következő ciklust is nyeri, akkor valahogy kigazdálkodja, ha bukik, akkor kínlódjon az utódja..

Egy biztos kedves Orbán úr...nekem most kell a henteshez, zöldségeshez, patikába mennem, ahol a pofám leég az árcédulák láttán. Tehát kérem a pénzetet, a mézesmadzag kevés.
Yoda69
Mire beér ezbazbegy havi plusz ujabb két havi plusz kéne, mert az infláció megeszi.
Dr plágium
Majd utalványban adja, hogy a haverok is keressenek pár forintot?
Azt meg csak úgy kérdezem ha eddig szárnyalt a gazdaság miért nem adta meg?
Nyilvánvaló hogy most ez nemigen fog menni, hiszen kurva nagy lesz a válság.
Egy újabb beetetés!
RonaGyuri
@jesz: tévedsz, mert egyértelműen azt mondta, hogy 5 év alatt 4 alkalommal 1-1 hetit lesz! Az egy másik kérdés, hogy mindezt úgy adta elő, hogy akik akarják - és erre a birkák és a pribékjei rá is játszottak - félreértsék! =))
szaboria1
Miért 2021-től? Orbán ebben nem szavahihatő a nyugdíijasok felé 1998 öszén pont akkor is arra hívatkozott nincs meg rá a megfelelő keret ezért amit 1998 tavaszán megszavaztak azt összel vissza is vontáka 20%-os emelés helyett is csak 8% adott.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Na Fiuk, most akár már kezdhetitek vágni a cetlit

Egyenesben a fityesznyikek kipaterolása a frakcióból

Mint ismert „Az EPP tavaly márciusban függesztette fel a Fidesz tagságát, de a párt EP-képviselői ettől függetlenül a néppárti képviselőcsoport tagjai maradhattak az Európai Parlamentben.”. Azzal együtt, hogy egyre komolyabban felmerül ennek a felfüggesztésnek a kirúgássá változtatása most 14 tagpárt vezetője levelet írt Manfred Weber frakcióvezetőnek. A levélben a Fidesz európai parlamenti képviselőinek az Európai Néppárt (EPP) frakciójából való kizárását kezdeményezik!
justhpeter
Nem értem az ATV-t. Éveken át nem szavaztatta meg a népet, amikor a dolgozók két számjegyű béremelést kaptak, a nyugdíjasok meg csak 2-3 százalékot. Akkor nem volt kérdés, hogy ki ért egyet vele.
RonaGyuri
Semmi kétség, ez már a mai rögvalóság

a matematikát, pontosabban az elemi számtant is elérte az unortodoxia

Bár a zemberek ezerrel félreértették – vélhetően ez volt a cél – Orbánt, pedig meglehetősen egyértelműen fogalmazott: az elkövetkező 5 évben 4 alaklommal (21, 22, 23 és 24 februári nyugdíjjal együtt kézbesítve) 1-1 heti nyugdíjat ajándékoz a nuggereknek. Ami viszont nemes egyszerűséggel 13. havi nyugdíjnak. sőt egy helyütt a 13. havi nyugdíj visszaépítésének nevezett!
Ehhez gyün a derék Zsóti, aki a tőle megszokott ocsmány hangnemben rittyentett vezércikket a párt központi napilapjában. „Képtelenségek” címet viselő irkodmány, mint írtam a szokásos szintű! Meg kell jegyezzem a címben van valami, bár esetében a ténytelenség jobban kvadrál a rögvalósággal.
Nos a derék szerzőt azon kívül, hogy mindenféle állatnak mondja el Gyurcsányt nem igazán zavarja a tény, hogy a bő évtizede volt események idején nem is ő volt a regnáló ME. Ennél sokkal érdekesebb az a számtani mutatványa, amihez képest a klasszikus viccbeli optikus oktatás kismiska!! =))

A vicc:
Kohn úr, az optikus, egy jól menő üzlet tulajdonosa, tanítja a fiát, hogyan kell kiszolgálni a vevőket:
- Ha elkészült a szemüveg, akkor mondd a vevőnek, hogy 10 Dollárba kerül. Meglátod, hogy grimaszol-e vagy nem.
Ha nem grimaszol, tedd hozzá: a keret, a lencse még 10 Dollárba kerül. Ha még mindig nem változik az arckifejezése, akkor közöld vele: darabja.
jesz
@RonaGyuri: fuss neki mégegyszer...ne baszogass, ha kérhetem.
RonaGyuri
@jesz: senki nem baszogatott, csak szóltam, hogy félreértetted a "13. havit", bedőltél a nevének, pedig egyértelműen: 5 év alatt 4 alkalommal 1-1 heti ajándékról van szó!
Aki Én
Béla Sándor Lakatos, a fészbuk esze!
Nem volt szimpatikusabb, de szükséges volt a világgazdasági válság miatt.
10 éve ezt ugatja a fidesz, aki egyébként a bevezetését is ellenezte anno. Miért nem hozták vissza 10 év alatt, mikor állítólag dübörgünk? És most sem hozzák vissza. Majd februárban kaptok egy hetit, de az is akinek 2 milliós a nyugdíja.
balos
@namihami: Minden mostani megnyílvánulásuk a "család"erősítését szolgálja!Természetesen a szűkős családot értem ezalatt,akik az ö szoknyája körül csipegetnek!
ómió
Bizony! Nyugdíjas szavazatokat még anno is csak efftársilag volt etikus ugyanígy "szerezni"! Most viszont efftársilag nyilván pfuj-pfuj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.