Az Országgyűlés ma tárgyal hat egyetem alapítványi fenntartási formába történő átalakításáról.

A hétfőn kezdődött ülés harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, a napirenden hat általános vita szerepel.

Ma sem nyugszik a Tisztelt Ház: hat egyetem alapítványi fenntartásba adásáról dönthetnek

Fotó: pixabay.com CCO

A képviselők az elsők között mondhatják el a véleményüket a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának fejlesztéséről, kivitelezéséről és finanszírozásáról az innovációért és technológiáért felelős miniszter erről szóló törvényjavaslata alapján.

Az ülésnap végén kerül terítékre a felsőoktatási törvény módosítása, amelyhez kapcsolódóan hat intézmény válthat alapítványi fenntartásra: az Állatorvostudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Soproni Egyetem és a Széchenyi István Egyetem.

A parlament húsvét után, április 14-én, kedden fejezi be ülését, amikor a képviselők azonnali kérdéseket és kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Csupa-csupa járványügyi törvény...igaz fidesznyikek...remélem hamarosan vége az őrületnek és eltűntök a süllyesztőban!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: ..hogy nem kelljen a lükeferi nyálaskodásait végighallgatni minden problémamentesítés előterjesztésekor...
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: mintha arra kérte volna a mangalicád...visszakeressem a parlameenti felszólalását,mire kéri a teljhatalmat???
vacsi
@Gyütt Mönt: És mi van akkor, ha ez az ellenzék színjátéka, és a kormány hozzá a kellék?! Mit gondolsz, ha a mostani ellenzék kerülne végre hatalomra, m lenne az első dolga? Megmondom: a saját tarisznyáját végre jól megtömni! Aztán jöhetnek a vírusok...
Csizmás Kond
@Horizont: Sajnos vannak...és lesznek...és soha nem fogyunk ki belőlük amíg így önként lehet lükekeként képviselni.
Nessy
Ezek szerint az egyetemek "alapítványi fenntartása" , a nem változtatás megtiltása, a közbeszerzés nélküli milliárdok odaítélése, amit lehet, annak a titkosítása és egyéb "saláták", mind a járvány megállítását szolgálják!
Több tízezer munka nélkül maradt ember zéró támogatása, a szankciók, az elvonások az önkormányzatoktól, miközben feladatukká teszik az idősek problémáinak megoldását, az oktatás felemás megoldása, ezek mind a járvány veszély elhárítását szolgálják a kormány szerint! Ezt talán egy demens otthon lakói el is hiszik kb. egy órát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.