A feltárt jelek azt mutatják, hogy külső támadás okozta a forint gyengülését – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Erre a külső támadásra utal az is, hogy az MNB korrekciós beavatkozásként kamatemelést hajtott végre, ami végül hozzájárult a magyar fizetőeszköz erősödéséhez – közölte az alkotmányjogász.

Ifjabb Lomnici Zoltán Soros nevét is bedobta a forintgyengülés kapcsán

Fotó: YouTube/ Kormányzati reklámvideó a 2010-es évek második feléből

Ne feledkezzünk meg arról, hogy Soros György 1992-ben a brit fonttal szemben, 1997-ben a maláj, a thai és a dél-koreai fizetőeszközzel szemben, 2008-ban pedig az OTP részvényeivel kapcsolatban spekulációs támadást hajtott végre – mondta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a forint gyengülése annál inkább nem indokolt, mert az elmúlt időszakban évi 5 százalék körüli növekedés mellett példaértékű pályán mozgott a magyar gazdaság.

Az emelkedő konjunktúrát nem csak a járvány, hanem a külső támadások is meg tudják törni – figyelmeztetett.

Éppen ezért az ilyen esetekben vizsgálatot indíthat az Alkotmányvédelmi Hivatal, illetve a Büntető törvénykönyv is szankcionálja a tiltott piaci befolyásolást – mondta a Századvég jogi szakértője.

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Leesne a karikagyűrűje azoknak, akik nem a tiszteletreméltó Soros Györgyöt buzerálná, hanem azt, hogy IQ huszárok olyan nyereségre tehetnek szert őfélesége un. MUNKAALAPÚ kutyoldájában, amelyre talán nincs példa az egész világon!
.
A képviselőasszony foglalja össze azt, hogy kivehetnék a részüket azok, akik őfélesége áldásával lettek milliárdoSOKK
.
---- Varga Damm Andrea: El kellene gondolkodni az oligarchák megadóztatásán (2020.04.07)
.
www.youtube.com/watch?v=LWyocK0Hm_k
.
Csoda az, hogy ez az ország még mindig képes eltartani azokat, akik meghajthatnák a fejüket Soros György előtt, aki gyermekkora óta megjárta a hadak útját, és a mai napig sem felejtkezik el hazájáról a messze távolból, szégyent hozva azokra, akiknek TUDÁS NÉLKÜL akár egy gombostű is szárad a kezükhöz!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
ifj. Lomnici Zoltán dolgozott valaha a szakmájában vagy mindig is agyatlan fidesz katona szerepet töltött be, ahol kellett egy jogi diplomás gerinctelen
namihami
@ómió: 09.11:: Szegény Lomniciről mindig egy film jut eszembe. ""Sógorom, a zugügyvéd""
Tudása, a Gazda ánuszának tisztogatása kivételévek, az már profibb, éppen a Gazdája szakmai hozzáértésével azonos. Egyébként, mi indokolná azt, hogy ami mellett leteszi a voksát, az nemzetközi bíróságok előtt mind elbukik. A hazaiak azért nem, mert tudják, hogy ezeket az ügyeket melyik ""bíróval"" kell tárgyaltatni.
Persze, ne írd le, mind tudjuk: SOROS, SOROS és ezerszer SOROS. A világ összes bírósága a zsebében van...plusz még mindenki, kivéve a Mi Karakán Vezérünket és Hozzá Hű Fegyverhordozóit.
ómió
@namihami: Az, hogy Gyuri gazdátok "hedge fund"-jai a forinthekkelés mögött állnak, még jogi szaktudást se igénylő evidencia. Azt meg, hogy "nemzetközi bíróságok" előtt "semmi nem áll meg", amit a normalitás előterjeszt, azok anarcholiberális "alapállása" teszi nyilvánvalóvá. Azoknál dilemma, hogy "melyik bíróval kell tárgyaltatni", fel se merülhet, mert mind "olyan"! Egyébként a hazai bíróságok zöme is tele van bolsi "bíróval" - ne "panaszkodjatok"! A "haladó" Unió nem engedett hozzájuk nyulni!
szaboria1
Apád biztos mostanra már nagyon széegyel téged. Jobb lenne ha az Ő volt munkásságát kövenéd.
kokopelli
@RonaGyuri: ..nem fogják elolvasni,mert ha megértik akkor magukat égetik a "nagy fórumszakértők"! A tözsdék
marhára foschnak a magyar kormány - Soros vita miatt! Igaz,hogy ott az nem érdekel senkit, még a WC-s nénit sem! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.