Ezúttal Novák Katalin is ott volt az operatív törzs szokásos tájékoztatóján. Novák bejelentette: Maradnak a családtámogatási kedvezmények a járvány ellenére.

Novák Katalin a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a járvány minden családot érint. Egyszerre kell sokaknak helyt állnia a családban és a munkahelyen – írja az Origo.

Novák Katalin elmondta, hogy

a családtámogatásokat megvédik, és egyetlen forintot sem vesznek el erről a területről.

Így marad a családi adókedvezmény, a csok és a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye. A családvédelmi akcióterv pontjai is életben maradnak. 800 milliárd forintot költöttek erre a programra eddig, és ez a segítség a jövőben is megmarad.

Munka segély helyett, így a munkahelyek megőrzését is támogatja a kormány

- közölte Novák Katalin. A kata és a kiva terheit nem kell befizetni, és a fizetés nélküli szabadság ideje alattiak járulékait a kormány befizeti, és felnőttképzési diákhitel indul – tette hozzá. Jelentősen nő a SZÉP-kártyára utalható összegek mértéke.

Hitel- és kilakoltatási moratórium lépett életbe, így pedig csak annak kell fizetnie, aki azt kéri

- mondta az államtitkár. A jelzáloghitel-elengedés kapcsán azt mondta, hogy ez a lehetőség most is rendelkezésre áll. A gyes és a gyet lejártának az ideje meghosszabbításra került. Az utóbbi intézkedés 15 ezer családot érint.

Forrás: Origo

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Te is elmehetsz az @nyádba...a szaros propaganda szövegeddel együtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
Akkor most húgy vagy vagy nem vagy hogy?
verőce21
@csak úgy...: Tallinnban ma reggel berobbant a tavasz! Szinte egy nap virágba borult minden park, (dalos)mező... Te pedig @csak húgy...: !
moareka
Katalin,a "megvédés" már lejárt lemez, a kiflis Gabriella is "megvédte" a magánnyugdíjakat...
kokopelli
@csak úgy...: (19:15)
Kihagytad?? Itt büszkélkedett a Fityisz-től kapott két "trafik"-al! Hofi szabadon: "...és két trafikért ßopok,nyalok!"
Lepényleső
"Nesze semmi fogd meg jól!" - s ez mind ettől a nagylelkű kormánytól?
Eladott Ország
Novák Katalin soha nem látott sikereket sorolt hosszasan, pontokba szedte a halleluját, és egyebek mellett közölte, hogy megvédik a családtámogatásokat. Ez az állandó kényszeres megvédési retorika már annyira kínos, hogy muszáj megkérdeznem: most éppen ki a fenétől kell megvédeni a családokat és az ő támogatásaikat? Kitől? Sorostól? A migránsoktól? Brüsszeltől? Ki fenyegeti a megvédést? Milyen ócska duma ez, hogy a családtámogatásokból egy fillért sem vesznek el? Érezze magát mindenki megtisztelve? Egyáltalán felmerült, hogy esetleg elvennének bármit is? Ha nem merült fel, akkor miért sikertörténet az, hogy nem vesznek el? Azt most hagyjuk, hogy az azonnali segítségnyújtás elodázásának kormánya Novák szájába is képes volt belerakni a 13. nyugdíjat, aminél otrombább, ízléstelenebb, megalázóbb szívatását el sem tudom képzelni az időseknek. A válság most van, az élelmiszerek most drágulnak, az árak most szállnak el, a jövő februári extra 1 hétnyi (!) nyugdíj ezen nem segít. Nem is tudom mi kell ahhoz, hogy valaki egyáltalán elő merjen állni ezzel az ötlettel, és azt gazdaságélénkítésnek csúfolja.
NERisztán korszakai:
-Bronzkorszak: "Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni."
- Ezüstkorszak: "Akinek nincs semmije, annyit is ér."
- Aranykorszak: „Annyi ember ment tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni.”
- Emberek! Itt vagyunk a Kánaán kapujában! Lépjünk be rajta végre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.