Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont és a szakértők figyelembevételével dönt a szombaton lejáró kijárási korlátozás után szükséges további lépésekről – hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője szerdán az M1-en.Kovács Zoltán: Orbán Viktor dönt a további lépésekről
Fotó: koronavirus.gov.hu

Kovács Zoltán hozzátette: az adatok és a személyes érzékelés is azt mutatja, hogy

szerdán már-már egy normális napnak megfelelő forgalom volt az utcákon, és "ez nem egy jó jel".

Az utóbbi napokban fellazult a kijárási korlátozás betartásával kapcsolatos rend, és "ez valószínűleg tükröződni fog a számokban is" – mondta. Az államtitkár közölte: a koronavírus miatt két hete bevezetett korlátozás szombati lejárta előtt

Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont és a szakértők figyelembevételével hozza meg döntését "a végleges intézkedésekről".

Ez nagyon nehéz feladat – jegyezte meg a húsvéti ünnepre utalva.

Kovács Zoltán emlékeztetett arra is, hogy a szerdai kormányülésen Orbán Viktor meghívására Karácsony Gergely főpolgármester és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is részt vett, és megosztotta gondolatait a kialakult helyzettel és a szükséges intézkedésekkel kapcsolatban.

Karácsony Gergely a kijárási korlátozás egy hónapos meghosszabbítását javasolta, Szita Károly pedig "szíve szerint szigorítana is"

- idézte fel.

"Ezeket mind-mind figyelembe kell vennünk" – folytatta Kovács Zoltán, aki érthetőnek nevezte, hogy több kisebb – köztük Balaton-környéki – önkormányzat is próbálja lebeszélni az embereket, hogy az ünnep alatt településeikre látogassanak.

Az államtitkár azt is megjegyezte: bár a kormány kezdettől együttműködésben gondolkodik, az ellenzék azonban nem volt partner abban, hogy egységes döntés születhessen a különleges jogrendről és a gazdasági intézkedésekről.

(MTI)

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ki más dönthetne? Ő most élet s halál ura! Igaz, eddig is mindenben ő döntött, a kormánytagok csak rábólintottak, de legalább a látszatra még adtak egy hangyafülnyit. Mikor érdekelte az ellenzék véleménye és egyetértése???
Sok, sok évtizede valaki már mondta: "Mindent meggondoltam, mindent megfontoltam!" Az eredményt ismerjük!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@polar450: Azt mondom, ki ne hagyd magadon, mert még úgy maradsz, nyomika! Vagy már ez is "magas"?
Sámannus
Mennyé te szőrös képű a szürke gulyához terelőnek, csak előbb kérjé parókát egy pulitól

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.