Tíz évnyi sikertelen próbálkozás után, végre maguktól párosodott Ying Ying és Le Le, a két 14 éves panda a hong kongi állatkertben, amit a koronavírus miatt bezártak. A látogatók hiánya akkora nyugalmat generált, hogy a pandák kedvet kaphattak a fajfenntartáshoz, teljesen megváltozott a viselkedésük. „Március végétől Ying Ying több időt töltött a vízben játszva, míg Le Le illatjeleket hagyott élőhelye körül, és Ying Ying illatát kutatta” - írja az állatkert a közleményében. A párosodás azért is olyan nagy szó, mert így sokkal nagyobb esély van arra, hogy a románcból pandabébi születik, mintha mesterséges úton termékenyítették volna meg a nőstényt.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Sokan vagyunk úgy vele, hogy bizonyos dolgok jobban mennek ha nincs közönség.
1magyar
Még ebben is az ember a bűnös, szegény pandáknak még a magánéletét is tönkreteszik.
human
@1magyar: off. Most jutott eszembe, hogy az ember elmegy az állatkertbe, megcsodál egy állatot és ne tudatosul benne, hogy esetleg fajának utolsó példányainak egyike. Lehetne minden állatkerti kifutóhoz egy számlálót tenni, hogy hány példány él még belőlük és egy évvel korábban mennyi volt. A számláló mellett pedig lenne egy gyűjtő persely vagy számlaszám hogy valaki támogassa a faj megmentését. Abból pedig lehetne finanszírozni ezen fajok védelmét fegyveres vagy egyéb úton.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.