Lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot minden nap reggel 8 és este 10 óra között péntektől hétfőig a koronavírus-járvány miatt – közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön késő este az MTI-vel.

Lezárják a Margitszigetet reggeltől estig a hosszú hétvégén

Úgy fogalmazott: "Bár még mindig nem jelent meg a kormányrendelet, amely értelmezi a miniszterelnök szavait, hogy milyen többletjogosítványokat kapnak a polgármesterek, az idő sürget. A húsvéti hosszú hétvége órákon belül elkezdődik."

Azt írta, hogy az intézkedést a budapestiek védelmében rendeli el; annak érdekében, hogy a főváros kezelésében álló, különösen látogatott közterületeken ne legyen járványügyi szempontból veszélyes tömeg.

Karácsony Gergely közölte: arra kérte Terdik Tamást, Budapest rendőrfőkapitányát, hogy a rendőrség szerezzen érvényt a lezárásokról szóló döntésnek.

Utasította Handl Tamást, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetőjét, hogy munkatársaival mindenben legyen a rendőrség segítségére.

Egyúttal utasította a Budapesti Közlekedési Központot, hogy erre a négy napra függessze fel a 26-os busz üzemeltetését, valamint a jelzett időszakban ne álljon meg a 4-es és a 6-os villamos a Margitszigetnél.

Tisztában vagyok vele, hogy a döntés a kikapcsolódni vágyó budapestiek körében népszerűtlen lehet, sokaknak okoz kényelmetlenséget. A járvány terjedésének megfékezése azonban most nehéz döntéseket tesz szükségessé. Kérem a budapestieket, maradjanak otthon az ünnepek alatt is. Azzal tesszük a legtöbbet a szeretteinkért, ha nem látogatjuk meg őket. Tudom, nehéz, de ha betartjuk a korlátozó intézkedéseket, akkor túl leszünk ezen is

- fogalmazott közleményében a főpolgármester.

(MTI)

Szórakozás - 2021. January 23., 14:34
Gyász: koronavírusban meghalt Larry King!

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
@justhpeter: Eddig a mérhetetlen önkény és a polgármesterek jogosultságaiknak az elvétele volt a problémátok. Amikor meg felhatalmazást kapnak akkor az a bajotok!
Ebből látszik az ellenzék- ellenség komolytalansága. Ők a magyarok ellenségei mert mindig a magyar érdekek ellen agitálnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Shikari: te még mindig hülye vagy ...
Shikari
@Horizont: A sütivel törődj nyanya. Amihez ostoba vagy abba ne szólj bele!
Horizont
@Shikari: A sarkamig se érsz fel te kis parazita.
Ontod itt állandóan ezt a sok sületlen baromságodat.
Simán kenterbe váglak a süti mellett is.
Shikari
@Horizont: Ostoba vénasszony vagy aki nagy pofával hörög mindenre ami nem a beteg elvei szerint való! Bánja fene mert jogod van hülyének lenni csak nincs kedvem társalogni veled. Keresd meg a fogad inkább és lódulj farhátat főzni. Eddig terjed az eszed!
Horizont
@Shikari: Bunkó parasztocskám zilált vagy sokat kell dolgoznod ezért a kis pízecskédért te seggfej.
A farhátból isteni levest lehet főzni:) Lehet neked még erre se telik? Annyira nyalod a kormány orbán fidesz seggét , hogy már mentálisan beteg lettél. Ennyi baromságot összelihegni? Nekem sincs kedvem veled társalogni, bár én ezt nem nevezném annak, de állandóan itt nyomulsz nehéz kikerülni. Az én eszem tovább terjed mit te azt valaha magadon érzékelhetnéd a saját tyúkeszeddel. Szánalmas vagy na, de jókat tudok rajtad röhögni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2021. January 23., 09:20
Így élte meg a koronavírusos időszakot Isaura!
Itthon - 2021. January 22., 21:56
Halálos baleset történt a 47-es főúton
Itthon - 2021. January 22., 19:36
Hét autó ütközött Budapesten