Az elmúlt napokban politikai hangulatkeltéssel is felérő, egyes esetekben a rémhírterjesztés jogi kategóriáját is kimerítő, hazugságokon és ferdítéseken alapuló rágalomhadjárat indult bizonyos  – a kormányhoz köthető – sajtótermékekben a budapesti nyugdíjasotthonokban kialakult járványhelyzet kapcsán. Különösen aljas és cinikus ez akkor, amikor mindannyian tudjuk: az idősek, közülük is az ápolásra szoruló betegek különösen veszélyeztetettek. A hazug állítások kapcsán három helyreigazítást kezdeményeztünk. Az idős, beteg ellátottak érdekében, az őket kezelő-ápoló munkatársaink munkájának érdekében, az átláthatóság jegyében alább tisztázunk néhány tényt, hogy mindenki a valóság, és ne a propaganda alapján értékelje a helyzetet. Hány idősgondozó intézmény működik a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában? Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában 11 idősek otthona működik, 17 telephelyen. 7 székhelye a fővárosban található, 14 telephellyel, 4 székhely vidéken (Szombathely,...

Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mielőtt bárki nekiesne Karácsonynak a Pesti úti idős otthon kapcsán az olvassa el a cikket.
vacsi
A jelenlegi veszélyhelyzettől függetlenül sem tartom jó ötletnek sok, jórészt tehetetlen, beteg öreget összezárni. Ha ilyen helyre bejut a fertőzés, nehéz megállítani.Márpedig a személyzet - gondozók, takarítók, karbantartók, stb. akaratlanul is bevihetik, hisz javarészt tömegközlekedéssel közlekednek, vásárolni járnak, stb. Nem hiszem, hogy most jó ötlet felelőst keresni!
human
@vacsi: Szerintem nem egyértelmű, hogy otthonban vagy családban lehet hatékonyabb a karantén. Az otthonokban azért magas a fertőzés mert nem volt szigorú karantén.
polar450
A mocskos horda csak köpködni tud, aljas origós és prosticsávós cikkekkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.