A dohányboltok ezentúl 15 óráig lehetnek nyitva az új kormányrendelet alapján. 

Nagyobb mértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek, valamint a betegség következtében elhunytak száma – mondta az országos tisztifőorvos pénteken online közvetített sajtótájékoztatón.

Müller Cecília hangsúlyozta, a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősek otthonában tett helyszíni szemle után újabb intézkedéseket rendelt el. Az országos tisztifőorvos az intézményben maradtak egészségügyi ellátásának folyamatosságát nevezte a legfontosabbnak, emellett közölte, a megelőzés érdekében oktatást rendelt el a teljes személyzetnek, aminek a fertőtlenítőszerek helyes használatára is ki kell terjednie. Az idősotthonok különösen érzékenyek a járványra, ezért az operatív törzs egyéni védőfelszereléseket is küld az intézményekbe – tette hozzá.

Lakatos Tibor rendőrezredes beszélt a kijárási korlátozások meghosszabbításáról szóló kormányrendeletről.

Meghosszabbodik automatikusan az időtartam, az Operatív Törzs jelentése alapján ezt hetente vizsgálja majd a kormány. A piacok nyitvatartásáról az önkormányzatok dönthetnek, de a 65 év felettiek idősávját biztosítani kell. 13-án 24 óráig a polgármesterek szigorúbb szabályokat is hozhatnak a kijárási korlátozás szabályainál. Továbbra is érvényesek az eddigi szabályok, kizárólag alapos indokkal lehet elhagyni az otthonainkat.

Elismételte, hogy immár hetente vizsgálják felül a szabályokat. 

A beérkezett védőeszköz-szállítmányok nyomán immár az egészségügyi intézményeken kívülre is jutottak eszközök, szállítottak a főpolgármesteri hivatalba is sokféle védőeszközt.

Újságírói kérdésre Lakatos elmondta, hogy

a kijárási korlátozásokat rendőrök is ellenőrzik majd, ahogyan minden húsvétkor, az idén is fokozott ellenőrzés zajlik majd, amely koncentrál a koronavírussal kapcsolatos szabályokra is.

Tudatták azt is, hogy

a dohányboltok is háromkor bezárnak majd, mert az ellenőrzések alapján csoportosulások alakultak ki a trafikok közelében.

Forrás: 24.hu, Index, MTI, Origo

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azt se gondoljuk tévesen, hogy mivel a meghozott intézkedések elegendőek, ezért nem kell a nyugati országokban látott katasztrófától tartani. Nem pánikkeltés a célom, de jobb ha felkészülünk a legrosszabbra, akkor ugyanis könnyebb lesz megbirkózni a valósággal. Még bőven a vihar előtti csend fázisánál tartunk, ezért nem annyira meglepő, de nem is érdemes következtetéseket levonni abból, hogy ilyen kevés bizonyított esettel találkoztunk még csak. Ebben persze közrejátszik a tesztek átláthatatlan elvégzésének módja, alacsony száma és a statisztikákkal való játszadozás, de még ha ezt nem is számoljuk, akkor is tudni lehet, hogy messze még a legrosszabb időszak. A kontinens lényegében két részre szakadt: a nyugati felének jelentős része esik át elsőként a járványon, majd hamarosan mi következünk. Megnéztem a rendelet szövegét, csupán dolgozni, közértbe, piacra, patikába, sétálni, sportolni, temetésre, esküvőre, műtrágyaboltba, vágóhídra, benzinkútra, cigiboltba, fodrászhoz, manikűröshöz, pedikűröshöz, patyolatba, autószervizbe, bankba, postára és templomba mehetek. De akkor hova nem mehetek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsopiale
@Oposit: Rabolt mutyitrafik hálózat, az nem adófajta, hanem zsákmányszerhő maffia-sarc fajta...
Zsopiale
@Pálinkás Pál: Nos, az szuper.. valóban nagyon jól fertőtleníti a kátránytól elhalt ill kevés meggyötört maradvány tüdőbolyhokat, így a vírusos baktériumok még kényelmesebben el tudnak köztük helyezkedni a beteg nyálkában...
Pálinkás Pál
@Zsopiale: Valahogy mégsem az alkesz,dohányosok között arat a vírus...
Zsopiale
@Pálinkás Pál: Esélyfokozó tényező nálad azt jelenti hogy akkor aratni kell a vírusnak ott..? Amúgy meg a betiltást gondolom értetted, hogy nem komolyan írtam... a masszív alkoholisták és nikotinisták, előbb robbannak le a direkt hatásoktól, mire eljuthatnának oda hogy egy influenza rokon vírus döntse őket le... tehát nagy részük vagy már súlyos beteg, vagy már meg is halt, vagy pedig olyan erős szervezte van, hogy mindent bír...
Pálinkás Pál
@Zsopiale: persze...nem kötekszem...és kimondtad a lényeget a járvány kapcsán...erős szervezet!!!
Lepényleső
Ez azt is jelenti,hogy pár hét alatt a kormány által kreált "tőkeinjekció" túlszárnyalóan hatásos volt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.