Minden magyar felelős minden magyarért, ezért a magyar nemzeti közösségeket a határok túloldalán is támogatja a kormány, eszközökkel is - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek. Szijjártó Péter elmondta: a határon túl élő magyar közösségeknek eszközbeli segítséget is nyújt a kormány, 600 ezer maszkot, valamint néhány tízezer védőruhát, védőfelszerelést és tesztet biztosítanak számukra a Felvidéken, Erdélyben, Székelyföldön, Kárpátalján, Szlavóniában, a Mura-vidéken és a Vajdaságban. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország azért tudja megtenni ezt, mert működik a Kína és Magyarország közötti légihíd és a kormány több mint 30 millió maszkot vásárolt már Kínából. Emellett van egy komplett gépsor, amely hamarosan megkezdi a működését és havonta 2 millió 800 ezer maszkot lehet rajta előállítani. A saját gyártású maszkok megteremtik a lehetőséget arra is, hogy segítse a kormány azokat, akik nagy bajban vannak Magyarország környékén - mondta.

(Forrás: hirklikk.hu, Északi által)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Abban a szájkosaras kormányban nincs senki, aki megfogja az enyves kezét annak, aki bitorolja a rangját, az országot nemisminiszterelnökként, annyi bünt elkövetve az országa ellen, amelyre a honfoglalás óta nem volt példa
.
https://www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk...
.
SOKKBA kerül a határon túliaknak őfélesége nagylelküsége!
simmering73
Szarok a határontúliakra. Még mi se kaptunk maszkokat. A pusztulat vigyen el benneteket.
Málna
Ez igazán szép dolog. Segíteni kell egymást a bajban.
kereső
Elsősorban talán a 93020 négyzetkilométeren belül élő magyarokért kellene felelősséget vállalni . Na de mi vagyunk mindig az utolsók a sorban- minden "nemzettestvér" előbbre való. Komolyan mondom megáll az eszem- ez a kormány élén orbánnal gyülöli az országbban lakó, adózó magyarokat. Bosszúszomjában tombol- "a haza nem lehet ellenzékben", "elégtételt veszünk"! Itt van la , még ez a qrva virus is a kezére játszik. Hogy vinné már el őket az ördög. Elegem van abból, hogy az én befizetett adóm nem itthon kerül azokhoz akik rászorulnának a segitségre. Ne legyen neked feltámodás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.