A húsvéti hosszú hétvégére több népszerű budapesti közterületet is lezártak, hogy az emberek, ha akarnak, akkor se tudjanak odamenni összefertőzni egymást.

A lezárás első reggelén nézte meg az Index, mit szólnak hozzá a fővárosi lakosok, hogy nem mehetnek be a kedvenc parkjukba.

Volt, aki egyenesen röhejnek nevezte az intézkedést, hiszen arról volt szó, hogy erősíteni kell az immunrendszerünket. Ezt pedig egy lezárt parkban nem lehet.

Akadt olyan is, akit ugyan meglepett a döntés, de egyetért vele. Aki csak teheti, igyekszik alternatív megoldást találni a testmozgásra.

(Index)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@fergeteg: Vidéken is akad! :-))) A hülyeség állampolgári jog! Sokan élnek vele!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@fergeteg: Vidéken is akad! :-))) A hülyeség állampolgári jog! Sokan élnek vele!
Aki Én
@fergeteg: pedig itt kevés a fideszes...
Borsó
Az immunrendszer nem attól erősödik, hogy futás közben belelihegitek a nyálatokat az összes mögöttetek jövő képébe.
SystemError
A nagy önmegvalósításból gyorsan a Kútvölgyi rothadó falai között találhatja magát valaki várva a halálsoron. Ha nem ő akkor nagymama, nagypapa vagy valaki az ismerősök közül. Reméljük érti mindenki, hogy a következő 2-3 három hétben bekerül az orosz rulettezik a saját és mások életével.
simmering73
"Volt, aki egyenesen röhejnek nevezte az intézkedést, hiszen arról volt szó, hogy erősíteni kell az immunrendszerünket."
És ilyen alfahülyékkel van tele az ország.
division
@Aki Én: A bunkóság nem függ össze pártállással, legfeljebb nálad.
illusion
Most, hogy nem lehet, mindenki mozogni akar. Én ennyi bringást, meg kocogót még nem láttam soha. Ez persze jól dolog. Valahol.

Amit a Margitszigeten művelnél, azzal is lehet baj, de amíg eljutsz oda, amit teszel közben... Nos, azzal sok baj lehet.
Te vállalod a kockázatot, hogy tünetmenetes hordozóként megfertőzöl másokat, akiknek az ellátása, tovább terheli a rendszert, az egészségügyben dolgozókat, hogy egyesek esetleg bele is halhatnak?
Vagy éppen te fertőződsz meg, és megbetegíted az egész családod?

Egy elszigetelt törzs tagjai is megfertőződtek. Akkor mekkora óvatosság az elég?

Maradj otthon!
namihami
Nagyon kevés orbáni agymenéssel értek egyet. De ezzel a tilalommal a legjobb meggyőződéssel. Képtelen vagyok megérteni, hogy egy ilyen komoly kockázattal járó világjárvány idején honnan keverednek elő ezek a korlátolt barmok, akik képtelenek a mások érdekeire tekintettel lenni. Hogy a marha saját magára nincs vagy nem akar tekintettel lenni? Hát, agyi kapacitása ebbe a dobozba csomagolta be. De az, hogy ezzel másokat is veszélyeztet, na az már tényleg közveszély okozásának vehető.
Rohadjon le a valagán és zárja magára az ajtót. Ugyanezt mondom az ún. ""elutazunk a nyaralóba"" fajta hülyékre is. Ha a vírus mégis véletlenül kikerülné a nyaralóhelyet, hát majd az ilyen hülyék besegítenek neki és majd ők behurcolják.
Pálinkás Pál
@fergeteg: már hogyne lenne...elég megnézni a fidesz szavazóbázisát!!!
Pálinkás Pál
@illusion: látod,pont te mondtad ki az igazságot...ha elszigetelten is fertőz...???, gondolkodj kicsit
vacsi
@simmering73: Vajon mennyire érezné röhejesnek, ha miatta a szerettei fertőződnének meg? Esetleg rosszabb is történne...
vacsi
@Pálinkás Pál: Látom, megveszekedett fidesz-gyűlölő vagy! De a vírus ezzel nem foglalkozik!
Nessy
@vacsi: nem fogadná el, hogy ő a hibás! Aki ennyire önző,abban nincs belátás.
Pálinkás Pál
@vacsi: ezt bizony jól mondtad...a fidesz sokkal veszélyesebb a társadalomra mint akármelyik kórság...
kokopelli
Amennyiben a kassza előtti (zárt térben) cca. 2m-es távolság valamit hoz,akkor a friss levegőn a sokkal nagyobb
távolságok (légmozgással) miért olyan veszélyesek? Minden kormánypárti politikus átmegy "Doktor Fontosba"? (:-()
Csizmás Kond
Szerintem fele sem érti hogy mit jelent, miért van a korlátozás.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Újra és újra megrendül a hitem, hogy érdemes-e egyáltalán beszélni... Aki azt hiszi, hogy a kipufogó gázokkal terhelt levegőn való futkározástól erősödik az immunrendszere, az tévedésben van. Arról nem beszélve, hogy az aszfalton való futás szétbarmolja az összes ízületet.
Akkor jobban jár, ha vesz a lakásba egy komolyabb levegőszűrő berendezést és futópadon fut. Drágább, de jobb megoldás. Tudom, könnyen beszélek, mert én akkor sem megyek emberek közé, ha lehet, Nekem nem az a pihenés, amikor 500-an tolonganak, esznek, istnak, hangoskodnak körülöttem. De ez nyilván csak az én véleményem.
Nessy
@kokopelli: Ezzel csak az a probléma, hogy sem a távolság tartás, sem a maszk nem érdekel sok embert! Él az a tévhit, hogy fiatalabb beteg nem hal meg! Pedig ha berobban a járvány, ők is veszélybe kerülhetnek, csak még előtte megfertőznek pár embert.
Csizmás Kond
@Nessy: Amint avideóbol is kiderült a futót csak az érdekelte hogy fentarhassa a saját erőnlétét, de azt már nem tudta meggondolni, hogy bár ő erős és kibír egy fertőzés bármikor lehet hordozó aki otthon, vagy bárhol ha gyengébbel találkozik azt legfertőzheti és mitatta fog meghalni.
Nessy
@Csizmás Kond: Nekem tegnap volt szerencsém séta közben találkozni azon az utcán, ahol egyébként max. két emberrel találkozom, egy kb. 10 fős fiatalokból álló csoporttal. valahonnan jöhettek, mert egy kupacban voltak. Maszk one. Rajtam maszk, és leléptem a járdáról, hogy kikerüljem őket! Következő szöveg: Nézzétek a vén,,,,,,,,, hogy félti az életét! Ennyit a felvilágosításról, és annak megértéséről. Ez van.
sokanvagyunk
Tényleg röhej... - mit nem lehet azon érteni, hogy munkába, bevásárolni, orvoshoz, gyógyszertárba és pénzintézetbe? - vagy ezek a Margitszigeten vannak?
Csizmás Kond
@Nessy: ...ilyen amikor a gyerek csak az ellenkezést tanulja meg...na ez félig vicc volt de ide jut aki csakazértis felfogással él.
kokopelli
@Nessy: ...mindazok figyelembevételével,a logikát nem kellene egyszerűen félrelökni! A 10 buta fiatal esetéből a
szigeti sétálásra hivatkozni,kicsit erőltetett!Az én ablakaim alatt van egy természetes tó halakkal,kacsákkal és sé-
táló emberekkel! A városnak eszébe sem jut a sétálást betiltani!Jó idő esetén elég jó a látogatottsága!Ehhez az is
hozzájön,hogy ez az utolsó egy ötös láncból,ami eltünik a föld alatt eltűnik,és cca. 1km után úra feltűnik a folyóba
ömölve!A bezártságból ide sétálnak a családok,és automatice családos csoportonként sétálnak gyerekekkel,uno-
kákkal és kutyusokkal! A kisváros (cca.13 000 lakóssal) még nem jelentett egy beteget sem! Nem olvastam a he-
lyi újságban sem,hogy valami probléma merült volna fenn a "Corona-Covid-SARS etársakkal",pedig cca. 13-14ezer prédájuk lehetne velünk! (;-))
Pálinkás Pál
Az itt kommentelők közül egyiknek sem tűnt még fel...hogy bármely videón,vagy fényképen ,rendőreink,köztereseink vidáman trécselnek mindenféle védőfelszerelés nélkül...! No most ...vagy csupa superheroról van szó...vagy közel sincs akkora veszély mint ahogy súlykolják!!! Szerintetek orbán hagyná hogy az őt védő "fegyveres erők" rakásra betegedjenek le??? nem sántít kicsit a dolog??? más...dohánybolt előtt nem lehet csoportosulni...de dolgozni mindenkinek kell,akárhogy is.../munka alapu társadalom/ az a vírus biztos tudja hogy a munkásembert nem támadhatja,csak a dohányopst!!! következtetést mindekinek magának kell levonnia,de azért elég érdekes dolog ez,nem???
Nessy
@kokopelli: Ha valóban figyelnek egymásra az emberek, semmi akadálya! Hiszen én is naponta félórát lemegyek a zárt lakásból sétálni, mielőtt egyedül neurotikus leszek! Ha valóban felvennék a maszkot, ami védi a másik embert. Még a még kerületünkben sem volt a napokig beteg. Az ifjakat csak azért írtam le, hogy viselkedni tudni kellene.
Az tény, hogy a kórházba bevonuló TEK, rendőrség, díszkíséret, úgy hiányzik oda, mint üveges tótnak a hanyatt esés! Úgy hogy alapjába véve igazad van, de ha nincs korlát, akkor tömegek lennének!
kokopelli
@Nessy: lementem a tópartra megnézni ay egyetlen táblát (amit az ablakomból nem tudok elolvasni),és azon csak
az áll,hogy az idegenek tartsák be a egymás ill. más csoportótól a hatóságilag megállapított 2m-es távolságot!...
de rendőrt még nem láttam,mert a kisvárosunkban nincsen egy sem! (;-))
Nessy
@kokopelli: Boldog ember! Én a fővárosban lakom. Igaz. Óbuda egy csendes részén. Csak zárt lakásban. Se erkély, se kert, zárt lépcsőház.
Ezért muszáj háztömböt kerülni, mielőtt sok leszek magamnak. :-))
ómió
Pedig annál "pöpecebb" vírusátadóhelyet keresni se lehetne!
CsipkeRózsa
Ez az emberek megkérdezése csak kíváncsiság volt, hiszen Karácsony lezáratta a Margitszigetet az ünnepekre. A ligetet már nem zárhatták le, mert azt a kormány már elvette Budapesttől. A kormány pedig nem tartotta azt szükségesnek.

Azt viszont mindenki megértheti, hogy a mások és a saját érdekében tartsa be az ajánlásokat, amivel a járvány terjedését csökkenteni lehet. Nem a pincében, kényelmetlenül, levegő nélkül, sötétben tartózkodnia senkinek. Nem háború van, mindenki tudjon alkalmazkodni az elvárásokhoz.
Zsopiale
Sok okosmajom nem érti, hogy végigfutni a Margit hídon, az kb törli is a szigeti sport egészséges hatását, mivel kellemes kátrány, korom, ólom, szénmonoxid keverék filmréteg fedi le a tüdőnket belül, mire odaérünk, ez a betegség meg pontosan abban érzi jól magát, tehát futkosni ott veszélyes most (amúgy is), a tömeges bármi szintén veszélyes, így a sport is, hiszen mindenki párafelhőben mozog... 8 métereket kéne egymás mögött tartani legalább, plusz a maszk, és még az sem lenne tökéletes biztonság, egymás seggében futó emberek eleve szánalmasak, de hát sokan gondolják úgy hogy muszáj futni és amíg bírják csinálják... egy időben magam is futottam éveken át, eszembe nem jutottak soha ilyen helyek mint Margit sziget vagy a ligetek, ahol mindenütt autó forgalom van... bőven elég volt 15 év kerékpározás, ami alatt sajnos az eleve gyerekkori asztmától, majd fiatalkori dohányzástól károsult tüdőm még kapott jó adagokat... hanem kiutaztam mindig a város szélére vagy aglomerációba és csodálatos földutas futóhelyek vannak, sosincs tömeg, a lábat is kíméli (már amelyik nem nagyon hepehupás), hiszen az aszfalton futás tropára vágja nem csak a lábat, de a gerincet is, hosszú távon... és inkább szívom a földút porát, mint a budapesti szmogot...
kissé felnőttem
röhej ? a sorsodról van szó és ezen megakadsz. ??
sajnálatos de egy temetés max drága meg látványos
de leginkább szomorú. Csak azért mert akin semmi nem látszik attól még a füle mögött ülhet 1-77 ig virus mert semmiféle tünete nincs az nem jelenti azt,hogy Tünetmentes!!!
is ha érthető ha nem a virus agressziv kórókozó:!!!
nem fog az ajtódon kopogtatni, beront rádront ahogy tetszik !!!
1magyar
Nem röhej, ez a normális hozzáállás. Az utcán is kerüljük egymást, nem félni kell hanem betartani az ilyenkor elvárható viselkedést, távolságtartást.
Sámannus
Maga a kérdés a lejáratás miatt célzatos. Érdekes irányváltás ez az indexnél, a tulajdonosi háttér átrendeződése után. Kezdődik a csókossá válásuk. Ugyanis van az a pénz...
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Pálinkás Pál: Igen jól látod. Nyilvánm a fegyelmezetlenség is ennek a következménye. Most akkor járvány van? Vagy nincs? Tessék szives lenni eldönteni, ez nem játék. Amikor rengeteg ember elveszíti a munkáját, amikor 24 hónapos munkaidő kerettel akarják rabszolgasorba hajtani őket, akkor jogos a kérdés, hogyha akkora a veszély, hol maradnak a tiltások, szankciók?
Vagy meg kell várni, hogy tömegek essenek áldozatul? Mi a cél? Sajnos, egyáltalán nem követhető.
Yoda69
Futni bárhol lehet nemcsak a Margit szigeten
Yoda69
@Shikari: orban is jár kel az országban és hordozza a virust a korhazakbol az idosotthonokba a latogatasai során.
kulabombaafityiszre
Jellemző,hogy az értelmes véleményező egy külföldi volt.
Yoda69
@Shikari: Lejaratja o sajat magát, nem kellek en hozzá.
Ha eszembe jut a susogos macialso, amit az oltonyhoz szokott felvenni a taho, mindíg szenne röhögom magam.
kokopelli
@Nessy: Amióta ijeszgetnek,azóta gyalog járok bevásárolni!Még nem láttam az utcán "álarcos gyalogosokat"!Az
eladók sem hordják!A kasszások kaptak egy "plexi" kis kuckót a pultra,és csak érintős hitelkártyát!,vagy kézpénzt fo-
gadnak el!
@Yoda69: ..nem tudod Orbánt lejáratni,mert azt is ő maga intézi! Nem hiszem,hogy lefordítják neki a külföld gúnyo-
lódásait a személyéről, és a nagy dumájáról!! ...egyéként ő már lejáratta saját magát,nem egyszer! (;-))
SystemError
@Shikari: Hát ha bekövetkezne, akkor bizony tüntessétek el az ezzel fenyegető posztjaidat...mert 1-2óra múlva akkor szemtől szembe kellene beszélgetnünk, ami ugye a férfiatlan kis buziknak, mint te nem erőssége... Amúgy most van időm ilyenekre..Home Office-ba dolgozok a szervereim is jól működnek már itthon. Sok sok okos dolgot tudnak ám, rég játszottam velük. Na csá! :))))
illusion
A ház körül lehet mozogni.
Egy ember lefutotta a maratont az erkélyén, mit rinyálsz itt össze-vissza a bezártságról?

A magyarok átlag 5 órát néznek tévét - önszántukból, karanténon kívül.
Most napi 15 órában nézed. Több film, sorozat, videojáték, több lehetőség!

Az ablak elé tolod a szobabiciklit, és tiéd az egész világ! (ezt nem a monacói hercegnőtől idéztem, de monacói hercegnő egy jó fej, ezért akár tőle is idézhettem volna)
SystemError
@Shikari: Nagyobb kurvák a főnökeid annál, hogy ne pénzt válasszák:) Olyan köcsögök, mint te, elvek nincsennek, csak a következő pályazati lehetőség 444.hu/2020/04/12/a-nemet-kulugyminiszter-figyelmeztetett-hogy-aki-korlatozza-a-jogallamisagot-ne-szamitson-az-eu-penzugyi-elony
Yoda69
@Shikari: Ezt tudjuk te köcsög geci.
Amikor csaut szolgaltad szekus korodban akkor nem 2/3-otok volt hanem 100%. Megis mi lett a vége. Csau a fal tövében végezte vérben uszva, te meg új ID alatt itt bomlasztassz. Nem mondom hogy hazaarulo, mert neked az nincs. Te egy aljadek patkány vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.