Dokumentumokat hozott nyilvánosságra az idősotthonokban történt koronavírus-fertőzések ügyében Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a  Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely borított: dokumentumokat tett közzé az idősotthoni üggyel kapcsolatban
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A politikus azt írta:

szerinte továbbra is a járványt és a nyomában keletkező gazdasági és szociális válságot kellene felelősen kezelnie a kormánynak, és nem a "politikai ellenfelet legyűrni hazug lejáratással – de úgy tűnik, vannak, akik ezt másként gondolják".

Úgy fogalmazott: "a válságkezelés akadozik, az ellenfél lejáratása a szokásos tempóban zajlik".

A főpolgármester négy dokumentumot hozott nyilvánosságra. Ezek közül három – mint írta – arról tanúskodik, hogy

három hete kérik a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül.

A negyedik dokumentum szerinte "jelenleg a járvány budapesti terjedésével kapcsolatos legfontosabb dokumentum".

Ez – mint kiemelte – annak kapcsán született, hogy

egy idősotthon vezetője szintén arra kérte a kórházat, hogy csak negatív teszttel küldjön vissza idős lakót az intézménybe.

A kórház erre a hivatalos dokumentumra hivatkozva utasította el a tesztelést. A fővárosi kormányhivatal vezetője ugyanis írásba adta, hogy

szakmailag nem indokolt a beteg tesztelése, ha másik intézménybe küldik őt

- ismertette Karácsony Gergely.

"Több kórház jelezte, hogy csak negatív SARS-CoV-2 teszttel bíró beteget vesz át egy másik intézménytől/kórháztól. Tájékoztatom, hogy ez az eljárás szakmailag megalapozatlan. A negatív teszt csupán azt jelenti, hogy a mintavétel időpontjában nem volt kimutatható a vírus. Ez az eljárás álbiztonságot adhat, ill. fölösleges laboratóriumi vizsgálatokat, költségeket generál. Kérem, hogy a betegek átvételét/átadását ne nehezítsék meg az amúgy is járványos időszakban" – írta Sára Botond kormánymegbízott megbízásából Vass Csaba helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos.

Karácsony Gergely hozzátette: ezért kezdte el a főváros saját forrásból az idősotthonokban elő ellátottak és az ápoló személyzet tesztelését, és az eredmények nyilvánosságra hozását.

Hangsúlyozta: mindezek miatt is fontos, hogy

a kormány haladéktalanul elkezdje az ország több mint 800 idősotthonában az ott élők és az őket ápolók tesztelését.

A Pesti úti idősotthonból csütörtökön 126, pénteken további 56 gondozottat vittek kórházba koronavírus, illetve annak gyanúja miatt. Az intézményben történt tömeges megbetegedések miatt azonnali intézkedések végrehajtására kötelezte az országos tisztifőorvos a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot.

(MTI)

111 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Gergely nagyszerű vezető. Nagyon örülök, hogy dokumentálva a nyilvánosság elé tárta a fidesz mocskosságait. Csak így lehet sarokba szorítani , leleplezni őket.
Még mindig alig akarom elhinni, hogy a fideszben csak alja emberek legyenek. Tényleg senkinek nem szólal meg a lelkiismerete? Tényleg Magyarország selejtjei gyűltek össze egy pártszövetségben?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsopiale
Természetes és nyilvánvaló, hogy MINDEN CSALÁS HAZUGSÁG ÉS SZEMFÉNYVESZTÉS SZARBANGECISZTÁN BIRKABIRODALMÁBAN... viszont jó volna még megszokni, hogy a cím és a lead ne ugyanaz legyen, mert idegtépő újságírói igénytelenség, már ha itt újságíróról beszélhetünk...
Nyírfa
Gergely nagyszerű vezető. Nagyon örülök, hogy dokumentálva a nyilvánosság elé tárta a fidesz mocskosságait. Csak így lehet sarokba szorítani , leleplezni őket.
Még mindig alig akarom elhinni, hogy a fideszben csak alja emberek legyenek. Tényleg senkinek nem szólal meg a lelkiismerete? Tényleg Magyarország selejtjei gyűltek össze egy pártszövetségben?
Nyírfa
@Horizont: Most lapítanak. Törik a fejüket, vagy várják a központi eligazítást.
namihami
Látod Vitya, így kell profi módon házhoz menni és hangosan bekopogtatni az újabb méretes lóf@szért.
Ha ezek hiteles (és a Karácsony --ennyire-- nem hülye, hogy ilyen nyilvánvalóan csaljon, az a ti profilotok), akkor lehet előállítani a következő fideszes nyilatkozógarnitúrát. Hogy a híveiteken kivül azok majd kiket győznek meg? Ne bolygassuk...
Zsopiale
@Nyírfa: Dehogyis... éjfélig megkapják a kialkudott napi két liter koccintóst, azzal már elbódulgatnak a szállókon... holnap majd újult erővel kezdik a szánalmas és röhejes acsarkodást...
Zsopiale
@fideszes gyökér: Érdekes lesz fityiszgeci helynek, mikor a cikkek 70%-a ellenzéki és a propaganda hivatkozások is szánalmasan gyengék... hogy dühöngő azt mindigis tudtuk... és tényleg jobb ez így, mintha utcán töltenénk ki... mert akkor már vérhabos cafatokban lenne mindenki... de amúgy csak késleltetni tudja... mert ami jönni fog, az jönni fog...
lusta
@Nyírfa: Nem kérdő mondat. Kijelentő mód. Most végeztés el a fideszes vezetésen a teszteket. Mind negatív lett. Az IQ teszt is.
Yoda69
@Horizont: Korabban irtam, orbanek szandekosan terjesztik a virust. Egyreszt igy akarjak csokkenteni a nyugdijasok szamat (genocide), masreszt politikai toket kovacsolnak a katasztrofabol.
RonaGyuri
Egy igazi pas de deux

a párt központi naplapja nem tagadja meg önmagát

Mottó:
Ha már a 6tyúk tavában,
a diótörőben és a Don Quichotte-ben van,
miért ne lehetne a páva-táncban is?

A portál főoldali kínálója élén, egymás mellett:
„Orbán Viktor: Legerősebb fegyverünk az önuralom

A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában nyilatkozott péntek reggel.

illetve
„A főpolgármester áthárítaná a felelősséget a botrány kapcsán

Sem Karácsony, sem más fővárosi vezető nem látogatta meg az elmúlt hetekben az intézményt.
”!
justhpeter
A fidióták még nem keltek fel. várjuk meg a "védőügyvédeket" is.
Eladott Ország
"a szűrések elmaradásának hatására is kialakult tömeges fertőződés egy zárt közösségben fényesen igazolja azt, hogy Müller Cecíliának sok minden más feladat biztosan jobban megfelelne, mint az, amivel jelenleg küzd. Mint malac a jégen.Miközben a vezér kórházakat látogat. Ha esetleg nem is javasolt mindenhova beengedni. Mert most ezt tekinti trendinek. Mert a gát tetején ugrálás ideje még nem jött el."
COVID-19: Járványpolitikai pofozkodás megoldás helyett.
kanadaihirlap.com/2020/04/10/covid-19-jarvanypolitikai-pofozkodas-megoldas-helyett/
"Esztergályos" Cecillia: scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/92230137_1578786978951588_5319012723432882176_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=MIcyKAnoN18AX9p2nWH&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=05aa4d1e9c9681234f18a01bbcbf8697&oe=5EB3AF7B
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90237454_2937004976349321_5020005252133289984_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=2d5d41&_nc_ohc=C6igBg4L3sMAX_LjDNE&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=fb5252b9d7fc533de10c55cb47abba86&oe=5EB113BA
Hapci hol van...? Hol lenne... a Szent Lászlóban...!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/92010588_3301833316497784_3961819748139794432_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=xWh-GaE8HVIAX81O-nB&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=6e989ee4b377607abb6c513fc69ca12b&oe=5EB5F53D
nezelodo
A fijjuk most is csak a politikai ellenfeleik (nekik ellenségek), lejáratására összpontosítanak, nem a járvány megfékezésére, és arról, hogy mennyire nem állnak a helyzet magaslatán, még a "szakembereik" írást is adnak. Nem csoda, hogy a nagyobb számú fertőzést a gyanútlan, és a döntésekbe beleszólni nem tudó ápoló személyzet szenvedte el, és akaratukon kívül ők is tovább adhatták a fertőzést. Szegény egykori ÁNTSZ és a szakmai hozzáértése képletesen, még holtában is forog a sírjában. A szervezet esetében sem jött be a Kádár rendszerben egyszer már megbukott, és most átnevezve újraélesztett demokratikus centralizmus.
,
Béla333
Mocskos Fideszesek! Terjesztitek a kórt aztán meg a felelősséget próbálnátok a másikra tolni? Selejt emberek vagytok!:

"Karácsony Gergely borított: dokumentumokat tett közzé az idősotthoni üggyel kapcsolatban"
"...három hete kérik a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül.
A fővárosi kormányhivatal vezetője ugyanis írásba adta, hogy
szakmailag nem indokolt a beteg tesztelése, ha másik intézménybe küldik őt
- ismertette Karácsony Gergely."
propeller.hu/itthon/3523185-karacsony-...

Mocskos Fidesz!
Józsipapa
SZARHÁZI DISZNÓFEJŰ SÁRA BOTOND !!!
Polgármesternek is szar voltál...
a többi fideSS-es ge...vel...
ilyen kocsis mátéval a bácskaival a nagy gáborral a wintermantellal...
akik a saját kerületeiket lopták szét !!!
Cicamama55
A közmédiában kellene ezeket a fontos leveleket mindenki számára láthatóvá tenni! Látni, hallani kellene mindenkinek az igazságot! Az idősek otthonában történtekért-a Petőfi rádiót szoktam hallgatni-egyfolytában Karácsony Gergelyt teszik felelőssé! "Legjobb védekezés a támadás," na de dokumentumok bizonyítják, ki is valójában a felelős. Én biztosan pert varrnék a károgók nyakába!
Clavigo
Vazzzze... " szakmailag nem indokolt a tesztelés,,,ha másik int...stbstb.."... Remélem Dojcs Tompi köszönetet mond Sára botondnak ,,,is.( vagy kijafaszomnak,, by dojcs tompi) a kíváló szakmai véleményért... Szarházi fasz szopó görény Fitymasz-Konda.!!
vacsi
A hivatkozott levélben Sára Botond azt írja, hogy " A negatív teszt csupán azt jelenti, hogy a mintavétel időpontjában nem volt kimutatható a vírus. " Ez tökéletesen igaz. Ennek fényében nem is tesztelgetni kellett volna, hanem a kórházból érkező öregeket elkülöníteni a többi gondozottól, "házi karanténba" helyezni 14 napra! ez pedig mindenképpen az intézmény fenntartójának, illetve igazgatójának a felelőssége! Azaz Karácsony Gergely felel a bekövetkezett fertőzésekért, illetve a bekövetkezett halálokért is.
szaboria1
Sára Botond megbukott pm-t rögtön kiemelte a fidesz kormány magasabb pozicióba.Ráadásul hozzásem értő posztra,
Saját tapasaztalatom ahol a fidesz nyert pm választást egyből a pm rokonsága lepte el a pm.hez köthető munkaköröket. Feledégestől testvértől kezdve lettek az alkalmazottak. A munkakörükhez meg alaig értenek
Fejetlenség lett urrá a járvány miatt. Pont a részorulóktól megvonták a segáéy csomagolk kiadását ,71 éves nagymama neveli a 6 ves unokáját és nem képesek az ebédet kiszállitani. Azt firtatják kit kérhetnének meg az önkormányzat helyett aki kivinné az ebédet.
Joker
Nagyon helyes !.Orbán mongyon le !!! Mind az összes mongyon le most !!!
Jozefina
Orbán, Kásler Cecilia asszony és a hozzájuk tartozó bagázs szemérmetlenül hazudik a magyar emberek szemébe!!!??
Jó vége nem lesz ennek!!!??
Pont a fidesz mondta, hogy fel kellene hagyni a politikai csatározásokkal és minden erővel a vírus ellen küzdeni!!! Egyetlen szavuk sem igaz!!!
Katalina62
@vacsi: olyan zsúfoltak az idősotthonok, hogy ott elkülöníteni nemigen lehet!
Joker
@Jozefina: Két vírus van Mo -n
1 ,Kovid 19 2020 -
2,Fidesz -Kdnp 2010- 2020
Pálinkás Pál
@vacsi: Tényleg...csak én abban a levélben sehol nem látom hogy végeztek-e tesztet...igaz??? járvány esetén gyanús betegeket teszt nélkül pakolgatni ide-oda az helyénvaló,igaz??? legalább is az undorító fideszlogika szerint...remélem csúnyán belebuktok..és 30 év után a fidesz lesz először elszámoltatva úgy istenigazából!!!
SystemError
Nézzük a patkánymédiában hiteles-e a tájékoztatás, amikor járványügyi helyzet van és kivételesen közfeladatot kéne ellátni Ki mire tippel melyik hiteles híradóban lesz erről hitelesen tájékoztatva a köz...:)

Takarítsuk el a szart, ha ennek vége!
Málna
@vacsi: Pontosan. El kellett volna különíteni a kórházból visszatérőket két hétre.
SystemError
@justhpeter: Felkeltek már, csak napi eligazítás van ilyen. Mondjuk nem tudom mit beszélnek meg ilyenkor, mert napok óta érveik sincsenek...
Málna
@Nyírfa: 23:04 Sokat elmond az életedről, hogy azt gondolod, aki nem itt kommentel este 11-kor, az lapít.
tudode
Miután a vírus megtette a dolgát TISZTA LAPPAL KELL(ENE) KEZDENI azok nélkül annak az országnak az életét, amely egy átverősó áldozata, KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN paprikajancsikkal, akik un. "Koronavírus törvény" égisze alatt, határidő nélküli TELJHATALMAT buliztak ki abból az emberi tárgynak, aki nem ismer se Istent, se embert a lóvén és a teljhatalmon kívül, amelyre ráteszi folyamatosan az "i"-re a pontot:
.
Nézzük csak dióhéjban, azt hogy 31 napja mutogatja magát annak ellenére, hogy Falus György volt főtisztiorvos már januárban megkongatta a harangot, miközben a hivatalban lévő főtisztiorvos csak akkor kezdett el pattogni, amikor őfélesége kiadta a parancsot:
.
----- Idehaza is készülhetünk a koronavírus okozta tüdőgyulladásra? (Bővítve)
.
medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/idehaza_is_keszulhetunk_a_koronavirus_okozta_tudogyulladasra
.
"""Magyarországon még nem találtak ilyen beteget – mondta a Népszavának Falus Ferenc egykori tiszti főorvos."""
-----------------------------
.
A képviselő asszony intepelációiban foglalta össze azt, hogy hasonló zavar, hatalommal való visszaélés tanúi vagyunk, mint az óta, mióta a kivénhedt fityiszesek felléptek a politika színpadára, tanulmányaik úgy, ahogy befejezése után:
.
--- Varga-Damm Andrea: A koronavírus és a kormányzati propaganda (2020.04.08.)
.
www.youtube.com/watch?v=Hq6IS2WtdWc
-------------------------

--- Varga-Damm Andrea: Kevesebb hazugságot, tisztességesebb kormányzást! (2020.03.30.)

www.youtube.com/watch?v=AOClVrFghnE
.
Ami SOK, az SOKK!
.
Tiszta lappal kell kezdeni az életet ezek után a kivénhedt maffiák nélkül, amelyre a koronavírus rusnya, magamutogató kezelése mutat rá nap, mint nap, hogy végveszélybe viszi/k/ az országot!!!
Nyírfa
@lusta: Hogy az IQ-juk negatív, nem kérdés. De a vírustesztre nem vennék mérget. Ahogy mászkálnak országhatáron belül és kívül végig fontoskodva a fél világot, maszk és kesztyű nélkül kezelnek, fotózkodnak, nyilatkoznak és filmet forgattatnak magukról, és még mindent jól össze is fogdosnak - hogy nekik negatív lenne a koronatesztjük...hát...
De nem őket féltem, hanem magunkat.
kereső
Van-e annál aljasabb dolog, mint politikai tőkét kovácsolni emberek betegségéből-halálából, mint azt teszi a fidess.Senkiházi,xar emberek, hitványak-mind egytől-egyig.Kivétel nélkül.
lusta
@Nyírfa: Közben a jóérzxésű emberben felmerül a kérdés, nincs senki akik mindezt nekik megmondanák? Az ánglusoknál is lazán vette Boris a gondot, míg maga is beteg nem lett. A legjobb példa számomr a a marokkói miniszter látogatása. Mikor kiderült, hogy pozitív a tesztje, mindenki 2 hét karanténba került és bizony ellenőrizték is. Sintér Sanya, aki a cégekre rávitte a vészt, vígan és dalolva lesz@rta a karantént.
vacsi
@Horizont: A sok öreg halálát éppen az a felelőtlenség okozta, hogy a kívülről - pl. kórházból - érkezőket 2 hétre nem különítették el, hagyták elszabadulni a vírust. Ez a fenntartó felelőssége!
Egyébként felesleges velem kapcsolatban többes számot használni, egyedül vagyok, ez az én saját véleményem!
Nyírfa
@Eladott Ország: ma, 06.53

Az első mindent visz! :)))
lusta
@vacsi: Nadon jó, nadon jó. Épp ezt írta KKarácsony annó. A hogyant, a miértet és a végkifejletet sajnos már ismerjük.
Nyírfa
@lusta: Igen, a jóérzésű emberekben felmerül. Talán vannak a fideszesek között is olyanok, akik érzik, hogy ezt így nem lehet tovább folytatni, de nem mernek szólni, vagy , ha mégis, annyira becsomagolják a mondanivalót, hogy a lényeg közben elsiklik. Mondanám, hogy lelkük rajta, de réges-régen nem róluk van szó, hanem az ország sorsáról.

Hogy felelősségtudatban még Marokkó is előttünk jár, riasztó.
Pálinkás Pál
@vacsi: te...és kórházból szűrés nélkül fertőző embert kiengedni az kinek a felelőssége??? talán az ember ghondolhatná hogy kórházból nem engednek szabadjára "időtített bombát"!!! persze elnézve az opereratív törzs szakmai felkészültségét,nem csodálkozom semmin!!!
RonaGyuri
@durbincs: no lám a féltett fityesz-kultúra!!! =))
SystemError
@durbincs: Utolsó Belgrádos pénzből még kiküldték...
Gyütt Mönt
@szaboria1: családi vállalkozás. Nem tudtad?
vitriol
@lusta: jó a humorod, még holnap is ezen fogok vigyorogni /fideszék IQ tesztje is negatív/
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 10:33;"Talán vannak a fideszesek között is olyanok, akik érzik, hogy ezt így nem lehet tovább folytatni, de nem mernek szólni," Tessék tartani a sort... scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/81868821_706934416379961_4928344662852239360_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_ohc=bYb_OBKkjw4AX8oYbjg&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=ea65986ea8b1c8d82a2a9d1bb67769fe&oe=5ED0B4C6
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/91792904_1185979945088198_6024225514254761984_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=RSmTXaGyaVEAX_UUFGn&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=3d4ab410ee13fc466730d4463ac7a1aa&oe=5EA9BBFC
Túlkompenzálnak az elvtársak, az ő nagyonkeresztény-tyúdekonzervatív' hevületükben. Csak a seggek változtak... Alapjaiban változott meg a magyarországi seggnyalási piac az elmúlt évtizedekben. A korábban megbízhatónak tartott seggnyalási technikák elavultak, az addig decentralizált piac centralizált lett. A piac szereplői mindebből két dolgot észlelnek: egyrészt azt, hogy képtelenek már diverzifikálni az erőforrásaikat, másrészt azt, hogy amíg korábban sokfelé lehetett kis seggeket nyalni, addig mára egy helyen van az összes nyalható segg és ez, az egyélőisten Orbán Viktoré lett. A felerősödött verseny miatt ma tényleg csak a legjobb seggnyalók tudnak talpon maradni. De egy valami biztos: ha ezen a piacon próbálkozik ma valaki, még a kétségekkel együtt is nagyobb esélyekkel juthat feljebb, mintha olyan tevékenységet végezne, amire a többség klasszikus értelemben vett munkavégzésként tekint.
Gyütt Mönt
@SystemError: elő a jól bevált recepttel: nyócév, Gyurcsány, migránsok, Soros, Brüsszel.
Béla333
Őszintén szólva nem is nagyon érdekel, hogy hogyan jutott be a vírus az otthonba, (na jó, azért érdekel), de a végeredmény siralmas. Azok, akiket az adóforintjainkból azért tartunk, hogy jól gazdálkodjanak a pénzünkkel, azok úgy ahogy vannak - megbuktak. Lehet egymásra mutogatni, de a végeredmény a lényeg.:
Idős hozzátartozóink a hatalmi játszmának köszönhetően megfertőződtek ezzel a vírussal.
Egyes! Leülhetsz!
Aki Én
@Málna: rólad meg az mond el sokat, hogy ezt sem érted, és szinte egyedüliként véded a védhetetlent. Hát, még itt is látszik, hogy egyre inkább kisebbségben vagytok. Mondjuk sosem volt ez másként valójában.
Nyírfa
@Eladott Ország: A popótisztogatásból ennyi elég is - jóból is megárt a sok.
Ahogy Simicskánál betelt a pohár - valamitől, valakiktől csak betelt - , úgy ez a besokallás megtörténhet másokkal is. Egy idő után törvényszerű a csömör kialakulása, akinél ez nem érkezik el, az menthetetlen - ahogy voltak, úgy vannak és lesznek is ilyen mentalitású emberek. De: a kritikus többség tovább lép, pontosabban, a továbblépők aránya eléri a kritikus többséget. Talán éppen ez a járvány indítja be a folyamatot. Vagy egy másik. Vagy ki tudja - a világunkban mindig előáll valamilyen nem várt esemény, történés, ha már égig ér az egónk.

Ahogy látom, nagyon jó gondolatok kezdenek megvalósulni, erőre kap a tisztesség . Ez alól a fidesz kivétel.
RonaGyuri
@Horizont: ő az ékes bizonyítéka annak, hogy propi-t kik üzemelteik! Ő a kedvencük!! =))
Nyírfa
@Aki Én: Ugyanolyan reménytelen mint vacsi. Annyi különbség van köztük, hogy, míg vacsi elég látványosan butácska, addig málna úgy tesz, mintha okosabb lenne. :)
Van, amire nem kell válaszolni, ezért is hagytam figyelmen kívül a bejegyzését.
Nyírfa
Ahogy a cikkeket nézem, beindult a fidesz-gépezet. Van kultúra, értelem, civilizáltság felső fokon. Vicceltem.
kereső
@vacsi: 10:11, olvass- gondolkozz, azután tegyél kijelentéseket-, hogy kinek is a felelőssége- és ki az akinek intézkedési jogköre, és egyben kötelessége lett volna- Karácsony Gergely levelei után: Részletek a hatályos 18/1998.(VI.3) NM rendeletből:
2. § (1) * Az egészségügyért felelős miniszter a fertőző betegségek megelőzésének és leküzdésének irányításával, illetve felügyeletével kapcsolatos jogkörét az országos tisztifőorvos útján látja el.

(2) Az országos tisztifőorvos a járványveszély elhárítása és az egészségügyi ellátás biztosítása érdekében közvetlenül intézkedhet, ha azt a járványügyi helyzet szükségessé teszi, ennek keretében közvetlenül megteheti mindazokat az intézkedéseket, amelyek a járványveszély elhárítása és megszüntetése érdekében szükségesek. *

3. § (1) * A fertőző betegségek megelőzésére és leküzdésére irányuló helyi egészségügyi hatósági tevékenység a népegészségügyi feladatkörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal (a továbbiakban: kormányhivatal) és a fővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban: járási hivatal) hatáskörébe tartozik.

(2) * Járványveszély esetén az ezt észlelő orvos köteles a fertőzés terjedésének meggátlása érdekében szükséges azonnali intézkedéseket megtenni, és a megtett intézkedésekről a járási hivatalt haladéktalanul értesíteni."
kereső
@kereső: lemaradt az aláirásom: "egy mocsok"
ómió
Bizony! Rájuk kell hazudni, hogy csakis kórházi vizsgálat közben fertőződhettek meg!
SystemError
@ómió: Shikari te beszélsz hazudozásról...Te úgy születtél, hogy amikor felsírtál hazudtál:)))) Parádézó hülye gyerek! :)
Yoda69
@ómió: Te szerencsetlen bolsevik, nem az a kerdes hogy hol es mikor fertozodtek, hanem az hogy miert nem vegeztek rajtuk tesztet, mielott visszavittek oket az otthonba. Erted? A teszt 30 perc alatt kimutatja hogy fertozott-e vagy sem. Igy elkerulheto lett volna tobb szaz ember megfertozese, es eleg nagy voloszinuseggel HALALRA itelese.
Ez is orban bune, mert Karacsonyek mar hetekkel ezelott kertek hogy tartsak be ezt az egyszeru kereset. orbannak csak utasitast kellett volna adnia, hiszen ezert van TELJHATALOM a kezeben.
Nem tette. Igy ove a teljes felelosseg.
lusta
@vitriol: 50 évre titkosítva lett. Nekem egy kis dió ellenében az ügyes mókusok hozták el.
ómió
@SystemError:Ne nyivákolj, bolsi tetü! Ha kérdezel is hazudsz!
CsipkeRózsa
Az otthonban történt ellenőrzés is mindent rendben talált. Akkor most az ellenőröket kirúgják?
SystemError
@ómió: "Ne nyivákolj, bolsi tetü! Ha kérdezel is hazudsz!" Ez annyira Shikaris volt most...:)
lusta
@Nyírfa: Sajnos messze jársz az igazságtól. Ismerek egy jó pár fideszest. Igazi fideszest, de ők már nincsennek ott. A jelenlegiek vakhitűek.
Nessy
@CsipkeRózsa: Ezek az ellenőrök biztos Soros emberei voltak, inkognitóban! :-)))
kereső
@Nessy: De minimum Gyurcsány (a hibás)! A vörösiszap katasztrófánál. Ott is rendben talált mindent a felügyelet, még két héttel a katasztrófa előtt is.
ómió
@Yoda69: Na! Már te is másra hazudnád a saját tetves bols egódat? Eltanultad "szemérmesebb" efftársaidtól? Az meg, ha valaki elmegy a kórházba, vizsgálatra (mivel nem a fertőzőbe megy), nem indokol tesztet, hiszen, ha mégis ott helyben érte volna vírus, akkor azt ott, azonnal semmiféle teszt se mutatta volna ki! Bolsi hangyaaggyal követhető? Ha nem, akkor (még) arra sincs gyógyszer! Ellenben, ha Karácsony efftársad amiatt aggódott, hogy kórházi vizsgálat során valaki megfertőződik, akkor az otthonban, az illető oda visszatértekor miért nem tette lehetővé, vagy kötelezővé annak ideiglenes elkülönítését (karanténját), amig a fertőzésgyanú okafogyottá nem válik, vagy ki nem derül? Vagy egyszerűbb most simán a kórházra meg a teszthiányra efftársilag ráhazudni? Netán "Orbán bűnévé" hazudni? Bolsi tetvek vagytok, csak nem forogtok!
Nessy
@kereső: Lehet mutogatni, de per pillanat egyetlen ember dönt életről és halálról, erre hatalmazták fel őt a "bátor emberek"! Innen tovább okafogyott a fene nagy libsizés. Maximum a kényes feladatokat delegálja pár napra az önkormányzatokhoz! Szidják azokat az ünnepek alatti intézkedésekért!
ómió
@SystemError: Na! Már te is eljutottál a tetves bolsiságod másra hazudásának aljasbolsi "magaslatára"? Legalább a "népi hallelujátokat", az Internacionálétokat elénekelted már mára, tetüfi? El ne múlaszd, mert ez a másikra hazudás nálatok nyilván csak úgy lehet "hiteles"!
Nessy
@ómió: Nem tudom, jártál valaha egy ilyen intézményben, ahol több idős ember lakik egy szobában, ahol egy beteget elkülöníteni a maximális kihasználtság mellett majd hogy nem lehetetlen megoldás. Innen tovább bizony más az elmélet és más a gyakorlat! Az első beteg megjelenésekor végzett teljes szűrés is kimutatott volna már latens fertőzöttet, és ez is csökkentette volna a vírus terjedését. Ja, tudom, drága!
Nyírfa
@lusta: Szerintem rosszabb: karrieristák.
Zsopiale
Aki reagál ennek a náci hazaáruló anyabaszó szarbángeci szarnyaló provokátor bértroll kurvincspatkánynak... az meg is érdemli...
Gyütt Mönt
@CsipkeRózsa: ugyan mit képzelsz! Az ellenőrzés nem is ellenőrzés volt, hanem bejárás, érted? (játék a szavakkal)
vacsi
@Katalina62: Ez így igaz! Én ezeket az öregotthonokat ebben a lepukkant formában nem is engedném működni! Milliókat kell fizetni a bekerülésért, a nyugdíj jelentős részét elveszik a fenntartásra, ellátásra, orvosi ellátásra , sőt, most már a gyerek is fizethet, ha a megemelt költségekre nem elég a nyugdíj! Az ellátás meg nem emberhez és nem egy tisztességben leélt élet utáni élethez méltó: zsúfoltság van mocsok, kevés, kimerült személyzet, nincs megfelelő takarítás, takarítószerek, fertőtlenítők, nincs megfelelő, napi fürdetés, ha az öreg rá van szorulva, orvos feléjük sem néz...
És sajnos, bár egyesek ebből pártkérdést csinálnak, de nem az! Igaz, ez van most is, de ez volt 10-15-20 éve is, pedig akkor még nem a Fidesz volt hatalmon.
Ilyen otthonokat csak úgy engednék működtetni, ha minden lakója külön, fürdőszobás szobában lehet elhelyezve, és megfelelő számú gondozó, takarító, egyéb, szükséges személyzet áll rendelkezésre!
500 ember egy otthonban?! Elképesztő!
Katalina62
@vacsi: de a mostani kormány sem tett, tesz, semmit az emberségesebb körülményekért, sem azért, hogy több nővér legyen! Sőt...!
Katalina62
@vacsi: pedig, azért a fidesz- kormány se most került hatalomra!
Nessy
@vacsi: Van hasonló, magán fenntartásban, több milliós bekerülési összeg, minimum 350 - 400 ezer forintos nyugdíj! Ha viszont a bentlakó demens lesz, vagy egyéb beteg ellátásra szorul, akkor oldja meg a hozzátartozó a további sorsát! Tudod, koromnál fogva én is szétnéztem, hogy milyen lehetőségek vannak, és rá kellett döbbennem, hogy egészségügyi nyugdíjból sok ágyas szoba és a többi, ami vele jár!
Azért a fizetésért, amit egy gondozó kap, ha takarítónőt keresnél, szóba sem állna veled!
SystemError
@ómió: Jó van Ondó vagy minek hívod magad mostanában...
Aki Én
@Nyírfa: 12:35 pontosan.
Szegény tényleg nagyon buta, de nem tudja.
Aki Én
Eva Kovacs a fészbuk esze! Ápoltként kitől nyúltad le a köpenyt?
SystemError
@Aki Én: 17:06 Nekem pont, hogy fordítva. Szerintem olyan, mint egy interjúra kirakott fideszes, akit agyon tréningeltek, hogy hülyének nézzen ki. Ügyesen ne menjen bele semmibe, csak hangulati elemekkel dobálózzon. Szóval semmi egzakt vagy tényszerű érveléssel védhető. Szerintem nagyon is tudatosan a butaság...:)
vacsi
@Nessy: Ez így igaz. Sajnos, akinek a gyerekei nem tehetik meg, hogy megoldják a gondot - pl. kicsi a lakásuk, mindketten dolgoznak, stb. - ott az öregek sorsa nincs megoldva. Bármelyik öregotthon fenntartója csak a pénzt nézi, fizetni már nem akar a fenntartásért, ezért nem vesz fel több ápolót, takarítót, stb. Pedig ahhoz, hogy valaki bejusson, milliókat kell fizetnie, majd a nyugdíja jelentős hányadát. Engem ma is jó érzéssel tölt el, hogy annak idején a nagymamámat nem engedtük kórházba, amikor meghalt, mind körülötte voltunk. Pedig 2 szobás lakásban laktunk, az egyikbe nagymamát költöztettük be. Később ugyanezt tettük anyósommal is, nagyon bántana, ha nem ezt tesszük.
Aki Én
@ómidióta: látom, ma is te vagy itt a kedvenc.
Unatkozol hazug bolsi bohóc?
Aki Én
@SystemError: szerintem sokat gondolsz róla. Szerintem szimpla önjelölt fideszes, hozzá való képessegekkel. Egyértelműen ostoba, tényleg nem mond semmit, mert nem is tud hozzáfűzni. Csak a gazdáját védi bután.
Nessy
@vacsi: Én is becsülettel ápoltam édesanyámat, 23 évig laktunk idős anyósommal ( nagyon jó fej volt, sokat tanultam tőle), életempárját is haláláig ápoltam ( elvégre valamikor ezt tanultam), de mikor 53 év után egyedűl maradtam, pánikba estem. Mára kialakult az önálló életem, a fiam, a velem szemben lévő lakásban lakik, így nincs problémám! Megmondtam, ha leesek a lábamról, geriátria oszt jó napot! Ha otthon maradna, ő halna éhen kevés nyugdíjból. Ha még lesz egyáltalán 15 - 20 év múlva! Ez van, ez a realitás!
vacsi
@Horizont: A jelen helyzetben szerintem egy erős központi hatalom kell, ami segít a vírus elleni harcban.Mert ez bizony harc, méghozzá egy láthatatlan ellenséggel szemben.Ilyenkor nincs helye a széthúzásnak, főleg nincs az egymásra mutogatásnak. Majd, ha ennek vége, lehet osztozkodni, hogy ki mit csinált, illetve nem csinált. Ezért támogatom most a kormányt, minden erőmmel - cselekedeteimmel is. Egyszerűen csak szeretném, ha a gyerekeim, unokáim megúsznák - és szerintem mindenkinek ezt kellene tennie.
szegfue
@vacsi: Tényleg nem tudom, hogy mennyi ideig ápoltad szeretteidet, hiszen az időtartam sem mindegy... Vagyis viszonylag kis ideig való ápolás valóban "jó érzéssel tölti el az embert", sőt a "távozása" is jelent egy megnyugvást, hogy nem kórházban történt mindez. De ha valaki már 10 éve csak egyedül csinálja, azért az merőben más... Tudod egyrészt küzd a lelkiismeretével, másrészt a napi 24 órás igazán nehéz fizikai és lelki gondokkal, meg a saját öregségével. Tehát szerintem erre nincs "recept".
vitriol
amíg a propeller átadja a vadhajtásoknak az oldalát, addig a normális felhasználók kénytelenek bojkottálni a propellert!
Yoda69
@vacsi: Miért jobb egy hazug diktatúra mint egy őszinte demokrácia? Neked tenyleg elmentek otthonról joasszony.
vacsi
@szegfue: Ebben igazad van. Nagymamám mindössze 1 hónapig volt ténylegesen fekvő beteg, igaz, előtte is nagyon gyenge volt, a kora miatt. Ráadásul szellemileg teljesen jól volt, ami sokat segített. Akkoriban 30 éves voltam. 20 évre rá Anyósom is mindössze 4 hónapig volt valóban rosszul, mielőtt meghalt. Szerencsére akkoriban épp munkanélküli voltam. Látod, ennek is vannak előnyei..Mégis mindkettőjük halála nagyon megviselt, mostanában szinte nincs nap, hogy ne jutnának az eszembe. De azt szokták mondani, hogy az ember akkor hal meg igazán, amikor már nem emlékeznek rá.
ómió
@Aki Én:Elénekelted már a mai Internacionálédat, önmagával chatelő tetüfi, hogy tetves bolsiságodat már megint rám hazudnád?
vacsi
@Yoda69: Az, hogy egy diktatúra hazug vagy nem, jelen helyzetben nem is érdekel. De megmondja, mit kell tenni, és azt betartatja. Szóval, nálunk messze nincs diktatúra. A demokrácia ellenben arról szól, hogy mindenki megmondja a véleményét, vitatkoznak, sőt, össze is vesznek, sárral dobálják egymást, stb. de ezzel a probléma nincs megoldva. Az én személyes véleményem az, hogy előbb túl kell lenni a bajon, utána lehet igazságot osztani! De nem kell velem egyetérteni.
ómió
@SystemError: Belebetegedtél a Lenin összesbe, nyomika, vagy csak a bolsi latrinában fuldoklasz?
ómió
@Nessy: De az azért kár, ugye, hogy közben kiderült: az egyik ott dolgozó hurcolta be a nyavalyát!? Így már körülményes a kórházra meg "teszthiányra" hazudni!
Nessy
@ómió: Amennyiben a dolgozó hozta magával, akkor is a teszthiány a hunyó! Pont az ilyen problémákat lehetne többszöri szűréssel kezelni! Bár, ugye nálunk első a pénz, nem tudom mibe kerül a teszt, de talán ha nem utólag, és későn derül ki, hogy valaki tudtán kívül fertőzött, egy ilyen zárt, több lakó egy szobában közösségben, pár nap alatt elszabadul a vírus. Légy szíves kímélj meg a rosszindulatú, politikai megjegyzésektől! Soha nem kérdeztük meg betegtől, milyen a pártállása, még 56-ban sem!
Yoda69
@vacsi: Abban egyetértek hogy előbb tul kell lennünk bajon és utána kell felelosoket keresni. Ezért is érthetetlen hogy a fideSS miert támadja gozerovel Karácsonyt.
Inkabb azon agyalnanak hogy jusson mindenkinek maszk és minél több embert teszteljenek le hogy végre lokalizalni lehessen a járványt.
ómió
@Nessy:Hogyan, idiótája? Ráragad a vírus a zsúfolt buszon, beér a munkahelyre, ott hiába tesztelnék, az semmit nem mutatna ki! Miközben meg odabent simán továbbadhatja! Ez nem "pártállásosdi", hanem a valóság!
Nessy
@ómió: Akkor most miért csinált belőle politikát egyik másik politikus, élén a fidesszel?
Köszönöm , hogy "idiótának" tituláltál, miután én tisztességesen írtam!
Ez téged minősít. :-((((
szegfue
@ómió: 9:14 Nem gondolod, hogy ha valaki leirja a véleményét kulturáltan, akkor Neked nem kellene "leidiótázni"?!
szegfue
@vacsi: 8:42 Ha mondhatok ilyent egyáltalán... Neked "szerencséd" volt.
ómió
@Nessy:Ha méltatlanul tettem, bocsi, de sajnos volt más, aki kiakasztott! Politikát meg leginkább Karigeri próbál belőle csinálni, amikor a kórházi vizsgálatokra és az utánuk "elmaradt tesztekre" próbálja kenni, miközben kiderül, hogy ott dolgozó vitte be a vírust.
ómió
@szegfue: Azért úgy ne tégy, mintha ez itt annyira "rendkívüli" lenne!
vacsi
@szegfue: Hálás is vagyok érte a sorsnak. Nem csak azért, mert rövid ideig szenvedtek - hiszen annak az öregnek, aki egész életében másokat látott el, sőt, kényeztetett, bizony szenvedés, ha ő maga szorul segítségre -, de örülök annak, hogy békésen, megnyugodva, a család jelenlétében távozhattak.
De ez sajnos, nem "kívánságműsor", kinek mi van megírva...
szegfue
@ómió: 9:56 Azt hiszem értem mire gondolsz... Viszont nemcsak azt kellene nézned, hogy "itt nem rendkivüli", hanem azt is: kitől érkezik válasz, vélemény. Nessy a büdös életben -- amióta én itt vagyok -- személyében senkit sem sértegetett. Ezért is tünt fel nekem. Azt viszont nagyon méltányolom, hogy elnézést kértél tőle.
szegfue
@vacsi: tegnap 19:33 Az igaz, hogy egy "erős" központi "szerv" kellene, de sajnos én csak a látszattevékenységet látom most. Mint amikor egy házat felépitenek, látszanak a falak, a beltéri aprólékos, sok fajta munka meg nem látszik, pedig ez is legalább olyan fontos, mint a falak. Ilyennek látom a járulékkedvezményt bizonyos munkaköröknél... többszöri "nekifutásra" sem sikerült egyértelmüvé tenni ennek"végrehajtását", pedig sok függ ettől is. Vagy pl. a kormányrendeletben mentességet kap a humán orvosi ellátás, u.akkor a havi bevallásban ez nem szerepel! Nyilván ez nem O.V. hibája, ő csak abban hibás, hogy olyanokkal dolgozik, akik még ezt a kicsi "párhuzamot" sem képesek meglátni: ha benne van a rendeletben, akkor benne kell lennie a bevallásokban is. Sajnos arra sem találok logikus magyarázatot, hogy ha már szinte millió számra érkezett az országba szájmaszk, akkor miért nem kapok a gyógyszertárban? Az e.ü. intézmények sem kapnak eleget, tehát nem oda megy ez a mennyiség. (Konkrétan tudom, hogy a fiam munkáltatója hozott be maszkot és osztotta szét a kórházak között.) A mi településünkön az egyik vállalkozó textilt, a másik kalapgumit biztositott az önkorinak és vagy öten varrjuk a maszkokat... vagyis igyekszünk nem tehetetlenül nézni, hanem összefogunk. Szerintem a településeken szinte mindenhol ez van.
vacsi
@szegfue: Tökéletesen igazad van: minden törvény annyit ér, amennyire betartják. Sajnos, én is úgy látom, hogy az Orbán körül nyüzsgő emberek egy része nem oda való. De senki nem hallgat rám... Szerintem a "holdudvarban" sokan vannak, akik a saját pecsenyéjüket sütögetik, még ebben a helyzetben is. De szerencsére a vírus nem válogat.
Eladott Ország
@Málna: tegnap 09:53; El kellett volna különíteni őket a kedves vezető Karmelita 4 milliárd forintba került dolgozószobájába.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/49948571_405136520054049_770378895085010944_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=is0uffF1a44AX8ZJu-A&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=994077a67438f9fe8488212e546f7755&oe=5EB88FA1
Az is igaz, hogy nálunk elképzelhetetlen, a felbecsülhetetlen értékű műemlékek ágyúzása. Egyrészt, tudomásom szerint, nincs (működőképes) ágyúja szeretett fundamentalista vezetőnknek. Ugyan A7 Audiból, és ilyen-olyan, meccsre járó luxus repülőkből van készleten bőven, de azokkal lőni meg nehézkes. Másrészt nagyon hülyén adná ki magát, ha vallási vezetőnk, vadiúj várbeli kis kecója, amit vagy 26 milliárdért most újítottunk fel neki, tele lenne ágyú ütötte lyukakkal. Szóval nem ágyúzzuk szét a műemlékeinket, freskóinkat, mert abból a mi Kedves Vezetőnknek építünk puritán dolgozószobát. Szép ablakokat vágunk rajtuk, levakoljuk-falazzuk-meszeljük az egészet. Négymilliárdért! A tébolyult, fanatikus fundamentalisták csak a Közel-Keleten tüntetik el ágyúval a kultúra, a civilizáció nyomait. Mit mondhat erre egy civilizált, európai? Állatok, akik ilyenre vetemednek. ÁLLATOK! Ez Magyarországon elképzelhetetlen. Nálunk levakolják! Mert mi civilizált, európai keresztények vagyunk.
polar450
@durbincs: Te már akkor is idióta vagy, ha C-vitaminra vedelsz!
polar450
@durbincs: C-vitaminra vedelsz, már akkor is ennyire debil vagy?
polar450
@durbincs: Már Aszpirinre is vedelsz, egyszerűség gyöngye?
polar450
@durbincs: maga csak hülye vagy igy született ? nyomin ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.