A budapesti Rózsa utcai otthon 94 lakójából 60 idős embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje a főváros saját forrásból végzett szűrésén – közölte szombaton a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel. A rózsa utcában a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona található.

Azt írták: négy embernek vannak tünetei, őket kórházba szállították, a többiek jól vannak. Az intézmény – a tiszti főorvossal egyeztetve – szigorú karanténszabályokat vezetett be.

Súlyos fertőzés a Rózsa utcai otthonban: 94 idős lakóból 60 lett beteg

Hangsúlyozták: az intézményben is megtesznek mindent az előírásoknak megfelelően az idős emberekért és a járvány terjedésének megakadályozásáért.

A közlemény szerint Karácsony Gergely főpolgármester azt a tájékoztatást kapta, hogy a Rózsa utcába – miként a Pesti úti idősotthonba is -

küldtek vissza kórházból beteget úgy, hogy nem végeztek rajta koronavírus-tesztet.

A budapesti városvezetés szerint nincs már idő a késlekedésre, a kormánynak azonnal meg kell változtatnia a szűrést tiltó, azt "felesleges költségnek" minősítő álláspontot és el kell rendelnie az ország összes idősotthonának szűrését – írták.

Közölték: a főváros folytatja az idősotthonban élők szűrését saját forrásból.

Nemrég a Pesti úti idősotthonban derült ki, hogy a betegek és a személyzet jelentős része is fertőzött.

(MTI)

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyütt Mönt
Ez most kevéssé valószínű. Az öregeket nem lehet hermetikusan elkülöníteni, mivel pl. ellátmányt kell bejuttatni, bejárnak dolgozni az ápoló, orvosok, mentők, a fertőtlenítők.
Pálinkás Pál
és ezen miért csodálkozik bárki...vírusfertőzésről beszélünk, amit az immunrendszer tud hatásosan legyőzni...és vajon kiknek rossz általában??? úgy van, az öreg,beteg embereknek!!!
Pálinkás Pál
lám lám...március elején írtam hogy talán az időseket izolálni kéne hermetikusan...le lettem hülyézve...és nicsak ,hát nem az történik, csak kicsit későn!!! a "maradj otthon" azon kívül mire jó,hogy meghosszabítja a járvány időszakot??? mert bizony a korona attól még velünk marad,ahogy évtizedek óta velünk is volt...most sajnos új mutációt produkált...mi a biztosíték rá,hogy mire kész a vakcina,megint nem mutálódik???immunerősítés...ez a varázsszó...!!!
Yoda69
@Pegero: Ki a VI. kerület polgármestere? Soproni Tamás Momentum!
Ki Magyarország miniszterelnöke? Orbán Viktor.
Mit is lehet erre mondani???
Ennyi idő is elegendő volt, hogy bebizonyítsa a kormany tehetségtelenségét!
Orban leszerepelt, mint az ország miniszterelnöke , most leszerepelt, mint ember és még ő akar Magyarország miniszterelnöke lenni ujra és újra ?!
SZÉGYEN!
A tyúkólamat nem bíznám rá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.