A járványügyi hatóság megkezdte a Pesti úti idősotthonban előírt intézkedések végrehajtásának ellenőrzését – közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

Azt írták: az országos tiszti főorvos utasítására ellenőrzést tartott a Budapesti Kormányhivatal járványügyi hatósága a Pesti úti idősotthonban. A járványügyi szakemberek már az elmúlt napokban is segítették az idősotthon munkáját, de szombaton azzal a céllal érkeztek az intézménybe, hogy ellenőrizzék:

a fenntartó fővárosi önkormányzat elkezdte-e végrehajtani azokat az intézkedéseket, amelyekre az országos tiszti főorvos kötelezte az önkormányzatot azután, hogy csütörtökön személyesen is bejárta az intézményt.

Az országos tiszti főorvos csütörtökön három azonnali és folyamatos intézkedésre kötelezte a fenntartót: a gondozottak folyamatos orvosi ellátására és felügyeletére, a dolgozók oktatására és az előírt fertőtlenítőszerek alkalmazására – közölték.

Újabb ellenőrzést tartottak a Pesti úti idősotthonban

A tájékoztatás szerint a járványügyi hatóság emberei a korábban előírt járványügyi utasítások és a fenntartó számára előírt intézkedések végrehajtásának ellenőrzését kezdték meg szombaton helyszíni ellenőrzéssel és a dokumentációk begyűjtésével. Mint írták, az ellenőrzés célja a gondozott idős emberek védelme, a további fertőzések megfékezése, az intézmény munkájának segítése. Az ellenőrzés tapasztalatairól a szakemberek az országos tiszti főorvosnak adnak jelentést.

Hozzátették: a kormányhivatal dolgozói újabb védőeszközöket, sebészi maszkot és fertőtlenítőszereket is vittek a helyszínre. Az otthonban a szombat reggeli adatok szerint 198 fertőzöttet igazoltak és 8 idős ember elhunyt. A fertőzötteket kórházba szállították. Az országos tiszti főorvos vasárnapra teljes fertőtlenítést rendelt el az intézményben, amelyet katonák bevonásával hajtanak végre – írták.

(MTI)

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Akkor kellett volna ellenőrzést tartani,mikor Karácsony többször is kért az otthonnak felszerelést,és tesztelést.Most kapkodnak?Eső után köpönyeg.De ettől a kormánytól mégis mit várhatunk?
polar450
Mindenáron bizonyítani akarja a csorda, hogy Karácsony mulasztott, ami azért kínos nekik, mert Karácsony birtokéban lévő dokumentumok pont azt támasztják alá, hogy a csorda mulasztott Sára csicskával az élen!
Yoda69
Eső után koponyeget.
O1G! Eddig hány magyar élete szárad a lelkeden?
Jozefina
A kormány, a törzs, orbán, a fidesz-kdnp állandóan azt kürtölte, hogy minden korházban, eü. intézményben, szocális és idősek otthonában elegendő védőeszközt biztosítanak és mindenütt ezek rendelkezésre állnal!!! Akkor talán azt kéne mejd megvizsgálni, hogy ezek miért nem valósultak meg!!!??? Van egyszemélyi felelős, talán majd felelősségre kéne vonni!!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.