Ízléstelennek nevezte a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán azt, ahogy a főpolgármester "menekül az egyenes kiállás és a felelősség elől", a balliberális média pedig "napok óta szerecsenmosdatja".

Karácsony-ellenes kampányba fordult a Fidesznél az idősotthonok fertőzése

Kocsis Máté szombati bejegyzésében úgy fogalmazott: "hiába zsonglőrködnek a szavakkal, hiába törik komplett szerkesztőségek a fejüket hangzatos címeken, amik elkenik Karácsony felelősségét", attól a tény még tény marad. Ha egy intézménynek az önkormányzat a fenntartója, akkor az ott történtekért az önkormányzat a felelős. Ebben az esetben a fővárosi – írta.

Hozzátette: ez az a felelősség, amit Karácsony Gergely nagyon szeretett volna tavaly megkapni és meg is kapott a budapestiektől. Hát, tessék vállalni, főpolgármester úr – szólította fel Karácsony Gergelyt.

Kocsis Máté rámutatott arra: nemcsak akkor kell főpolgármesternek lenni, amikor kinevezésekről lehet dönteni, vagy amikor "Gyurcsány embereinek milliós szerződéseit lehet aláírni", vagy amikor "Soros utal egymillió eurót", hanem akkor is főpolgármesternek kell lenni, amikor idősek fertőződnek meg egy fővárosi fenntartású otthonban.

A Pesti úti idősekhez a fővárosi vezetők közül "a lábát se tette be senki hetekig", elsőként azt is a tiszti főorvos tette meg és azonnali intézkedésekre kötelezte a fővárosi önkormányzatot, miközben a kormányhivatal védőfelszereléseket adott – emlékeztetett a történtekre.

Kocsis Máté döbbenetesnek nevezte, hogy a főpolgármester még mindig nem cselekszik, hanem interjúkat ad arról, hogy már megint nem tehet semmiről.

A Fidesz frakcióvezetője azt írta: ez most nem a Lackner-ügy, akit elég volt "nem felismerni" és nem a zuglói parkolási mutyi, amit elég volt agyonhallgatni, majd elfelejtik. Itt emberéletekről van szó – fogalmazott Kocsis Máté. Azt kérte Karácsony Gergelytől, hogy "kezdjen már el dolgozni és hagyja abba a másra mutogatást", ne arról beszéljen, hogy szerinte ki mit nem csinált, hanem arról, hogy ő, akinek a dolga, mit tett.

A Pesti úti intézmény után a budapesti Rózsa utcai otthon 94 lakójából 60 idős embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje a főváros saját forrásból végzett szűrésén – közölte szombaton a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

Karácsony Gergely azt írta:

Nincs már idő a késlekedésre, a kormánynak azonnal meg kell változtatni a szűrést tiltó, azt "felesleges költségnek" minősítő álláspontját, mert napnál világosabb, hogy ezzel emberéleteket kockáztatnak. Rendeljék el az ország összes idősotthonának szűrését! Most!

(MTI nyomán)

(Fotó: Kocsis Máté/Facebook)

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Karácsony Gergely megosztotta azokat a leveleket, melyeket március eleje óta írt folyamatosan az illetékeseknek, az ellenőrzések, védőfelszerelések idősek otthonában való biztosításáért, illetve kérte, hogy a kórházak tesztelés nélkül ne adják ki az otthonokba a más betegségekből felgyógyult idős embereket, hisz fertőző forrásokká válhatnak...Váltak is! Ebben az esetben a kérését semmibe vevők a felelősek! Hogy is teszteltek volna, hisz a "legforróbb" pontokon sem volt rá lehetőség! Mellesleg ez a helyzet köszönhető ennek az ellenőrzések nélküli világnak. Régen az ÁNTSZ bejelentés nélkül, váratlan időpontokban lepte meg az iskolákat, bölcsődéket, kórházakat, konyhákat, stb. s keményen büntettek, ha valami hiányosságot észrevettek. Még a pótlást is ellenőrizték, hogy megtörtént-e a kiszabott időre. Az elmúlt időszakban egy héttel előtte tudták mindenhol, hogy ellenőrzés lesz, s persze hogy mindenhol, minden rendben volt...Akkor, aznap...Persze, hogy ilyen járványra felkészülni nem lehet kellő képen, de kevesebb lett volna a rés a pajzson, ha a régihez hasonlóan ellenőriztek volna. Mondjuk ez, minden területre érvényes! Mióta irkáljuk itt sokan, hogy megszűnt a minőségi munka, csak a mennyiség számít a legtöbb helyen, mert azért akadnak kivételek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Pegero: Ez nem lesz olyan vicces, amikor magyar állampolgárok a hágai bíróságon perközösségben perlik majd tudatos közveszély okozás címén a mostani rezsimet. Lehet jogilag megússza, de társadalmilag már nem fogja.

Még mindig nem értitek, hogy fidesz, hogy pont ugyanannyi fideszes érintett, mint ellenzéki mégis ugyanaz a suttyóság megy és azt sem értitek, hogy életféltés erősebb minden pártpolitikai szimpátiától. persze, ha megértitek is már régen zsákutcában vagytok, mert ebből is valóságshow-t csináltatok. Biztos megérti majd a rendes szavazó polgár, hogy pártérdek volt , hogy nem tesztelték a nagyit...
SystemError
@Pegero: Én sem értem az egészet, de attól még biztosan vannak dolgok, amiket felfogtok és kb általános iskola 6. osztályától elvileg biológia, fizika, kémia órákon elhangzott, hogy a "mérés alapja a mintavételezés" vagy a "egy mérés nem mérés". Ezek majd szakmai kérdések lesznek, amire viszont szakembereknek felelős választ kell adni és hát nehéz lesz..ezt megindokolni..

Jogi vonatkozás szerintem már most is van az idősek otthonával kapcsolatos dokumentumok nyilvánosságra hozásával, amiből kiderül ami... Itt most mondhatod ami a kis lapra van írva, de mindketten tudjuk, hogy bíróságon ez mennyit fog érni.

Az meg hogy húzzunk egy vonalat 60%-nál és lökjük ki előre a szakadékba azokat akik ott vannak, hogy majd ne legyenek szem előtt, ha szarlavina pedig szerintem felelőtlen és az esélyek terén és igazságtalanul szelektál az esélyek mentén.

Na ez a történet, ha valóban megcsinálják 20.-ig akkor ez önmagában hágai bíróság lesz...

Ahhoz hogy buta fideszesként, hogy veszed majd le, ha ilyen miatt te vagy a családtagod hátrányt szenved, ne adj isten...ahhoz tnyleg nagyon butának kell lenni a politikai hitvilágtól függetlenül is..
csak úgy....
@Pegero: figyusz pubi! fogadok,hogy 2030 ban is ha megéred ,akkor még mindíg itt idétlenkenkesz és itt éled a nemi életed a propelleren! nincs a környéken egy zseniképzö,hogy oda beíratkozhatnál?
csak kérd meg az anyudat,szerintem elvisz és segít kitölteni a papirokat...
csak úgy....
@Pegero: tehetek én róla,hogy tetszik a tehetséged az éleslátásod a humorod? -belöled még nagy ember is lehetne...
csak úgy....
@Pegero: te vagy a zsánerom! anyád tudja,hogy mennyire okos a gyermeke?
...hülye kérdés,különben nem fözne és mosna még mindíg rád! te egy született karanténos gyerek ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.