Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Bucsi László címzetes egyetemi docenst bízta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói teendőinek ellátásával – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint a megbízott főigazgató elismert szakember, az orvostudomány kandidátusa, 20 éve dolgozik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, 2008 óta pedig ő az intézmény Mozgásszervi Sebészeti Centrumának a vezetője.

Korábban több ízben dolgozott Angliában, és hosszú évekig volt a SOTE Ortopédiai Klinikájának osztályvezetője.

Bucsi László jelenlegi megbízása határozott időre, a főigazgatói pályázat eredményes lezárásáig tart – írták.

A feol.hu oldalon szombaton jelent meg, hogy a Fejér Megyei Hírlap információi szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt, hogy adja át hivatalát.

A minisztérium aznap az Origo kérdésére azt közölte, hogy

a kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát.

A leváltott főigazgató a Fejér Megyei Hírlapnak küldött közleményében úgy fogalmazott: "az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott", emiatt szüntették meg a munkaviszonyát. Ezt azonban adminisztrációs feladatnak és nem főigazgatói hatáskörnek nevezte és azt írta: jogi lépéseket tesz.

Forrás: MTI

Címlapkép: EMMI/MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Káslet nem lehetne kinevezni Sopronkőhidára csillésnek?...
Béla333
Most a vírusjárvány kellős közepén valóban az a legfontosabb, hogy kórház igazgatókat váltson le és nevezzen ki?
Ha baja volt valamelyikkel, miért nem váltotta le eddig, ha meg valóban az a legfontosabb, hogy az adminisztratív feladatokat határidőre elvégezzék, akkor valóban itt az idő imádkozni...
justhpeter
@Béla333: Nem érted: nincs szó normális cselekvésről, a felkészültség, a határozottság és a szigorúság látszatát kell kelteni, különben azonnal kilátszik a csupasz seggük. Segg pedig rengeteg van ebben a NER-kondában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.