Erről a kormánypárti többségű parlament dönthet majd.

A vészhelyzet után is fenntarthatják a kormány teljhatalommal hozott döntéseit

A veszélyhelyzet idején tett intézkedések e jogrend megszűnésével automatikusan érvényüket vesztik. Azonban elképzelhető, hogy egyes intézkedésekre továbbra is szükség lesz, de erről a parlament dönt majd, így ezek a döntések "szabályos törvények, és nem rendeletek" lesznek, mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Die Welt című konzervatív német lapnak.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a rendkívüli jogrendnek vége, amint elmúlt a veszély, ami "objektív kritérium", hiszen nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is "meglehetősen világos lesz", hogy mikor ér véget a világjárvány, és vele együtt a veszélyhelyzet. Ez azonban nem azt jelenti, hogy másokkal egyeztetve szüntetik majd meg a veszélyhelyzetet. Erről "minden országnak önállóan kell döntenie" – mondta Varga Judit.

A miniszter visszautasította az Európai Bizottság európai értékekért és átláthatóságért felelős tagja, Vera Jourová azon követelését, hogy a kormány rövid időn belül adja vissza különleges felhatalmazását. Mint mondta, a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet a megfelelő időpontban "a szükségesnél egy nappal sem korábban, és egy nappal sem később" vonják majd vissza.

A kormány csupán az azonnali döntést igénylő ügyekben jár el a megszokott jogszabályalkotási eljáráson kívül, például azért, mert az állampolgárok és a gazdaság érdekei miatt azonnal fel kell függeszteni a hitelek törlesztését. A különleges felhatalmazás ilyen ügyek rendezésére való, és csak ezekre korlátozódik – fejtette ki az igazságügyi miniszter.

Forrás: Portfolio

Kép: MTI/Kovács Tamás

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Eladott Ország: ..érdekes,hogy az EU egy országában sem kellett teljhatalom a "láthatalan hatalom" ellen"!
Kiváncsi vagyok,hogy übereli-e az Adolf idejét,és mennyit tejelt annak aki ezt tippet adta neki!...csak nem az AfD?
Eladott Ország
@Nyírfa: Sajnos ezzel az ellenzékkel nem fogjuk tudni eltakarítani az útból a csúti cigányt és bandáját, feltéve ha nem lesz egy össznépi forradalom.
Nyírfa
@Eladott Ország: Nincs kizárva, hogy lesz. És ez nem csak az én latolgatásom.
Eladott Ország
@kokopelli: Orbánék gyakorlatilag eladták a magyar munkaerőt bagóért, így lehet döngetni a mellkast a statisztikai adatokkal (közben átírni a törvényeket, a munka törvénykönyvét is ide értve, a multik igényeinek megfelelően), és megvan az a járulékos haszon (nem, nem járulékos, ez a sokkal nagyobb nyereség), hogy az autógyárak elég erővel rendelkeznek ahhoz, hogy nyomást gyakoroljanak akár a német kormányra – Merkel hmmm… simulékony viselkedése elég jól példázza a dolgot -, a német kormány pedig az Unióra. Így aztán Orbán zavartalanul szívathatja az egész országot, az Unió továbbra is ész nélkül önti a támogatást, és segít életben tartani a rezsimet. Mi pedig – akik ebben az országban élünk – le vagyunk szarva. www.dailymotion.com/video/x7l323g
Egyébként jó ütemben jönnek a kínaiak is – éppen most vásárolták meg az Ikarust -, nekik is megéri. Ha itt gyártják a termékeiket, az uniós, nem kell behozni, sem vámot fizetni. És akkor még Putyinról nem beszéltünk, bár az a kapcsolat más jellegű, ami persze nem jelenti azt, hogy Putyin ne ragadna meg minden lehetőséget, némi haszonért cserébe. Ami nem Mészáros Tiborcz nevén van, azt a külföldiek tartják kézben. Mi pedig húzhatjuk az igát, de rohadtul meg is érdemeljük. Ha egy ország ennyire vak és hülye, az megérdemli, hogy halálra szívassák.
kokopelli
@Eladott Ország: ott van a tévedésed,hogy az autógyárak nyomást tudnak gyakorolni a kormányra!A kormányt nem érdekli,hogy az autógyárak az illetékes "szakszervezetekkel" miben állapodnak meg (az érvényes törvényeken belül)
az hogy befizetik-e az adót,az hogy Kínába,vagy M.o-ra települnek az őt sem érinti! Sajnos az Orbán-féle "Én ott va-
gyok mindenhol az odaát nem megy! A magyarna érthetetlen,hogy pl. az autógyárak még mindíg azon családok ke-
zeiben vannak,akik sok-sok évtizedek előtt azokat alapították! A tartományok csak részvényeket vásárolhatnak,ter-.
mészetesen a szokásos rizikóval!Az,hogy a Daimler meg a VW pl. az USA-ba gyárat épített az az ő dolguk! El kel-
lene oszlatni a fejekben,hogy minden EU-s országnak a ME-e,Kanzellár-ja a pajtavajdája is! Pl. az A.Merkel csak a
harmadik hegedűs a csárdában,és még a Parlament is felelőségre vonhatja!A H.Kohl-t pl.a Parlament tette tacsra.
A dolgokat megközelítően sem lehet a magyar berendezkedéshez hasonlítani! Az EU meg általában nem is nagyon
érdekli a Kanzellárokat !Van nekik cca. 83,5 millió polgára akik őket figyelik. )
(Ui.: A németek luxus autágyárai üzemelnek Kínában és hozzák a nagy lóvét,ergo fordított az eset !) (;-))
Eladott Ország
@kokopelli: Éppen ezért szolgálják ki Orbánék a multikat, hogy a hatalmuk megmaradjon, minden áron! Semmi más nem számít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.