Utasították őket, hogy ágyakat szabadítsanak fel, így súlyos betegeket is haza kellett küldeni.

HVG: Magatehetetlen betegeket küldtek haza a budapesti kórházból Kásler Miklós utasítására

T.-t nagypéntek délután hívták a Jahn Ferenc kórházból, hogy kedden viszi haza a mentő a magatehetetlen édesapját. Azt mondta, szürreális volt a beszélgetés, esélye sem volt ellenkezni. Elképzelése sincs, hogy demens édesanyja mellett hogyan ápolja majd otthon édesapját is, az ünnepek alatt bármilyen előkészület megoldhatatlan volt.

Nagypéntek délután fél hatkor hívtak a kórházból, hogy küldik haza apukámat

– mondtaa HVG névtelenséget kérő olvasója, T., aki szerint szürreális volt a 2,5-3 perces telefonbeszélgetés.

Semmilyen reakcióra nem volt lehetőségem, ültem, hallgattam, azt hittem, elájulok. Megoldhatatlan feladat elé állítottak.

Az ő édesapját is a Jahn Ferenc kórházból, a II. Krónikus Belgyógyászati Osztályról küldték haza, csakúgy, mint a 24.hu olvasójának édesanyját.

A kórházakban Kásler Miklós miniszter utasítására szabadítják fel az ágyak 60 százalékát a járvány miatt.

T. elmondása szerint 83 éves édesapja rettentes állapotban van, egy stroke miatt fél oldalára lebénult, magatehetetlen. Elképzelése sincs, hogyan fogják otthon ellátni:

Édesapám kicsit nagyobbacska, két szakképzett ápoló kell ahhoz is, hogy átpelenkázzák. Apám cukros, szív- és veseelégtelenségben szenved, nemrég műtötték vastagbélrákkal. Szinte nincs ép szerve, emiatt is folyamatos megfigyelésre szorul. A cukra nemrég annyira leesett, hogy a kórházban is éppen csak meg tudták menteni. Demens édesanyámat is itthon ápoljuk a testvéremmel, erőnkön felül. Már az nagy feladat, hogy őt minél kevesebbet hagyjuk egyedül munka mellett.

Beszélt az édesapjával, aki elmondta, hogy az orvosa valakivel körbejárta az osztályt, és elhangzott, hogy akit tudnak, hazaküldenek. A férfi ekkor szólt, hogy náluk nem olyanok a feltételek, és szerinte nincs is olyan állapotban, amit ott helyben nem vitattak. Ezután kapta a telefonhívást T.

Elmondása szerint nem kérdezte meg a telefonáló, hogy tudják-e fogadni az édesapjukat kedden, amikor hazaviszi a mentő, hanem gyorsan letette a telefont arra hivatkozva, hogy 76 családot kell értesítenie. T. amiatt is kétségbe esett, hogy a négynapos ünnep miatt sem tud felkészülni a "lehetetlenre", vagyis édesapja ellátására:

Oké, veszek majd egy gumilepedőt, de hogy rakom be alá és hogy cserélek pelenkát, ha föl sem tudom emelni?!

Édesapja fél éve kapott sztrókot, azóta van kórházban. Miután a járvány miatt felvételi tilalom van, nem is tudja más kórházban elhelyeztetni. "Azóta nem keveset sírok" – mondta az 52 éves férfi.

Forrás: HVG

Kép: Pixabay

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Orbán megbocsájthatatlan bűneinek egyike hogy elhanyagolta a magyar egészségügyet. Emiatt hoznak ilyen embertelen intézkedéseket. A székesfehérvári kórház igazgatójának azért kellet távozni mert hű akart maradni az orvosi etikához.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ez csak egy része lesz majd a választási ellenszavazatoknak. A többit majd hozza a gazdaság.
Borsodi
Belegondolni is szörnyű mi lesz ebben az országban ilyen miniszterekkel.Ez nem történt volna meg ha az emberek érdekét nézték volna és az egészségük megóvását helyezték volna előtérbe.Még most is csak játszanak velünk,mint a bábukkal.Kínában két hét alatt kórházat építettek nálunk meg csak okoskodnak és pofáznak.
Zsopiale
Mocskos büdös náci hazug hazaáruló rablógyilkos patkány maffiakormány... régesrég szigorított életfogytigon lenne a helye az egész sátáni söpredéknek...
simmering73
Ezeknek a szerencsétleneknek aláírták a halálos ítéletét, de a magukét is.
SystemError
Aki otthon van az már nincs szem előtt és innentől nem probléma. Volt annyi ágy? Volt..tehát az ágyakért folytatott küzdelmeket, mint minden országban itt majd nem kell nézni, mert milyen szupi itt minden... Csak az a baj, hogy ők otthon, kizárva az egészségügyből szinte segítség nélkül néznek szembe a kilátástalansággal miközben lehet, hogy sokan több eséllyel néztek volna felépülésnek, mint a majd ki tudja hány és koronás.

A legkegyetlenebb ebben az egész, hogy "előre" kilökik őket az utcára, lehet feleslegesen... Nem tudom milyen orvosi etikai vagy tudományos szempont indokolhat ilyet... Nyilván helyet kell csinálni, nyilván szét kell választani a fertőzött és nem fertőzött betegeket, de más országokban is megoldották ezt. mi miért lökjük le a hegyről azonnal ezeket az embereket?:(
jesz
az orvosbáró hű aradt a bárói megnevezéshez...így kell az aljanéppel bánni.
Orbán tökéletes végrehajtót lelt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.