Az igazgatót a minisztérium menesztette, miután szembeszállt az intézkedésekkel.

“Ezek embertelen gyilkosok” – a rehabilitációs intézet kirúgott igazgatója mellett tüntettek

Mintegy 100 orvos és ápoló tüntetett Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatójának tegnapi felmentése miatt ma délben Budakeszin, az intézmény főépülete előtt.

A spontán tüntetést az intézmény dolgozói szervezték, reggel óta próbáltak mindenkit elérni, többen csak ezért jöttek be a kórházba. Az eseményen részt vett Cserháti Péter is, azt mondta, hogy megrázta az ügy, és megköszönte a kiállást.

Az egyik egészségügyi dolgozó elmondta, hogy a hazaküldött betegek elmaradó rehabilitációja súlyos, maradandó károsodáshoz fog vezetni. Egyszerűen fogalmazott. Ezek embertelen gyilkosok.

Mint ismert, Kásler miniszter tegnap kirúgta a főigazgatót, mert nem teljesítette Cserháti Péter a miniszter kérését, de ez nem igaz a tüntetők szerint. A kórház elkezdte időben a felkészülést, de idő előtt oda akartak helyezni egy vírusos beteget, amikor még nem volt a kórház felkészülve.

A minisztérium közleménye szerint, mintegy 200 ágy felszabadítását tagadta meg a főigazgató, de ez a tüntetők szerint nem igaz, hiszen eldöntött tény, hogy az egész intézményt járványkórházzá akarta változtatni a minisztérium.

A hivatalos indoklásban az szerepel, hogy a főigazgatónak április 15-re biztosítania kellett volna az új koronavírussal megfertőződött betegek számára több mint kétszáz ágyat, ebből április 10-én még egyetlen ágy sem volt erre a célra az OORI-ben, és április 16-ra az előírt tizedét sem ígérte a főigazgató az utasításban szereplő ágyszámmal szemben.

A Rehabilitációs Intézetből, több olyan beteget kell hazaküldeni, akiknek életfontosságú a további rehabilitációja, aminek súlyos következményei lesznek. A tiltakozók azt emelték ki, hogy az OORI-ból nem lehet csak úgy elküldeni a betegeket, nem lehet egy akármilyen másik kórházi beavatkozással helyettesíteni az itteni szakmai munkát.

Az egyik tiltakozó elmondta, hogy Cserhátit egyértelmű politikai ok miatt rúgtak ki, régóta el akarja őt a kormányzat távolítani, többek között nem nézték jó szemmel, hogy Budakeszin kiváló szakmai munka folyik.

A kormány szerint az OORI főigazgatójának ilyenfajta eljárása ezért mind szakmailag, mind emberileg elfogadhatatlan, az ott dolgozók szerint ennek pontosan az ellenkezője az igaz.

Forrás: MUON

Kép: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Az vezető orvosok közül, akiket el akarnak távolítani politikai okokból, itt az alkalom egy hibának "talált" intézkedés miatt, hogy eltávolítsák. Orvosunk olyan sok van, hogy még ezt is megteheti Kásler egy járvány idején is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@Pegero: Előbb ki kell másznod orbi hátuljából!!!
surdilloFUJT
@Pegero: Az erdélyi barnamedve tegyen a magáévá,agyhalottak gyöngye!!!
illusion
@Borsodi: Ahhoz nem kell istennek lennie valakinek, hogy istent játsszon.
"Sok isten van és sok úr"

Minden ember halála Orbán lelkén szárad - ezt jelenti a felhatalmazási törvény.
A 2022-es választásokkor fog ez meglátszani.
A-terv. Orbán fél a buktától és kihúzza a felhatalmazási törvénnyel a választásokig. De mivel őrült, örültségéket fog csinálni. Emiatt még többen ábrándulnak ki belőle. De ezt ő is tudja, így még nagyobb őrültségeket fog csinálni - nem marad más választása, mint soha el nem engedni az önkényuralmat.
Ezzel viszont úgy felhergeli az embereket, hogy...
B-terv. Most sok pénzt szerzett, amiből tudja fizetni a sleppjét Vasút, Liget-projekt. ingyen ingatlan. és nyár végén, amikor végbetér a járvány visszaadja a hatalmat a népnek, és hősként vonul végig az Andrássy úton.
Van C-terv is, de arról még korai beszélni. Mindenesetre a járvány miatt rendesen bevásároltak az emberek fegyverekből. Mondhatni, elfogytak a fegyverek.
Manapság a C vitamin, meg a lőfegyverek a legkelendőbbek.

(nekem nem kell fegyver, csak egy Chuck Norris feliratú póló)
Béla333
Hát ha arra gondolt az igazgató, hogy akár félig lebénult betegeket küldtek el a kórházakból, küldtek haza, hogy otthon a hozzátartozók pelenkázzák, ápolják őket, akkor teljesen jogosnak tűnik, hogy embertelen gyilkosoknak nevezte az ilyen döntést meghozó embernek nehezen nevezhető valakiket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.