Április 15-ig minden kórháznak a teljes ágykapacitása minimum 60 százalékát szabaddá kell tenni koronavírus fertőzött betegek ellátására – tudta meg az RTL Híradó.

Az utasítást Kásler Miklós küldte április 7-én az intézmények vezetőinek.

A levél azt is tartalmazza, hogy amennyiben indokolt, minden érintett beteg esetében gondoskodni kell más intézménybe történő áthelyezésről.

Az Emmi sajtóosztálya a döntést azzal indokolta, hogy miután

tömeges megbetegedések várhatók Magyarországon is, fel kell készülniük a legrosszabb forgatókönyvre is,

és ez mindenkitől együttműködést igényel. Azoktól a családoktól is, ahol a beteg otthonápolása megoldható. 

(RTL Klub)

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

polar450
És hol vannak a hadsereg szuper tábori kórházai, még ha teljes létszámú személyzetet nem is tudnak biztosítani?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Kásler egy improvizáló tömeggyilkos...
human
Egységesen 60%??? Meg sem próbálták elemezni, hogy melyik kórház milyen feladatot lát el, milyen kapacitásaik vannak orvosok és ápolók, felszereltség terén? Hát ez nem műtéti pontosságú intézkedés inkább mészáros munka.
human
@Sámannus: Más kormányzat esetén is sor kerülne hasonlóra, de így??? Egyszerűen 0,6-al szoroznak és ennyi. Semmi számítás, semmi felmérés. Mintha egy általános iskolás igazgatna.
Qqberci
2007-ben (KSH adat) 798 kórházi ágy volt Magyarországon. 2017-ben 702. Frissebb adat nincs. A 702 60 %-a 420 ágy. Ennyi súlyos vírusfertőzőttre számít Kásler?...
polar450
És hol vannak a hadsereg szuper tábori kórházai, még ha teljes létszámú személyzetet nem is tudnak biztosítani?
Sámannus
@human: Ezek nem eszközök
Egy másik helyen olyat hallottam, hogy más okokból a járvány következményeiből adódóan sokkal több lesz az áldozat.
Azt hiszem ilyesmire is gondolhatott.
simmering73
Most hallottam a tévében: júliusra várják a tetőzést, 800 ezer megbetegedéssel. Félelmetes. Apropó. Mi van a 150 férőhelyes mobilkórházzal (Luca széke). Még nem hallottam, hogy átadták volna.
Zsopiale
Kelleni is fog a hely a lincselt NER-SSevik hazaáruló patkányoknak...
jesz
ha ez a hír hozzáértőktől származik, akkor ennek fele sem tréfa.
Nehéz beletörődni, hogy olyan valami tartja sakkban a világot, amit nem látunk, mégis itt van köztünk.
A magamfajta azt hiszi, hogy a háború az fegyveres harc, de most át kell gondolni...ez a háború sokkal rosszabb.
SystemError
Miért nem "menetközben", esetenként döntik el, hogy ki maradjon életben...?:((((( Ok nem lehet egy teremben koronás és nem koronás...de ezt máshol is megoldották... Így előre kizárják azokat, akik nem véletlenül voltak kórházban.. "Kívülről" pedig most annak, aki nem koronás szinte zéró ellátás van az EÜ-ben érthető módon. Ha most a kritikus, nem koronás eseteket előre kirakják és az ellátás hiányának következtében többen meghallnának, de ez nem lett volna indokolt az szerintem kegyetlen könnyelműség az emberéletekkel a kormány részéről!!! Nem lehet ilyen éles vonalakat előre meghúzni ennyi esetnél emberéletek és "éppen kialakuló esélyek" viszonyában...Ez isten" dolga Viktor, ha ez most egy kicsit is számít!!!:(

Persze így mit látunk majd, ha előre hazaküldenek mindenkit? Hogy van hely a kórházakban, nincs baj.. minden milyen szupi és nem a küzdelmeket és drámákat egy lélegeztetőért, amit sajnos láthattunk amúgy jobb helyzetben lévő országokban is most :(

Sajnos ezeket a drámákat meg kell élnünk nekünk is és ennek része lesz, hogy dönteni kell az orvosnak, hogy kinek van több esélye "akkor és ott" nem előre !!!

Bocsánat, de ne egy politikus döntsön előre az életekröl, hanem az életünkkért küzdő orvosok, akik az éppen kialakult helyzet alapján hoznak majd döntést EGYÉNILEG!!!

Persze ez a "film" nem olyan happy sehol a világban, mint a hogy Kásler "előre eldönti" és már van is hely! Így az otthonokban, szinte esélytelenűl és kirejesztve az EÜ-ből lesznek ezek az emberek, de legalább nem szem előtt! :(

Úgy látszik van akinek szempont tud lenni a népszerűség/emberéletek viszonya és ebben tud húzni egy éles vonalat.. :((((
division
@simmering73: Nem lehet biztosra tudni sem a tetőzést, sem a halottak számát, ez mind találgatás.A megbetegedések száma viszont már most is lehet több százezer, mivel az emberek 80-90% - a azt sem tudja hogy fertőzött.
Gauntlet
Megőrültek ezek??? Hová menjenek? Kihez? A dolgozó, 8-12 óra után ápolja? Vagy az otthon maradt gyerek-tini? A szomszéd???
Magyarok!
Sűrgősen távolítsátok el ezt a kormányt !!!
Add tovább!
Yoda69
Orbanek elcsesztek. Nem teszteltek így nem lehetett izolalni vírust ami mar keresztbe fertozte az országot. Nincsenek maszkok, kesztyű vedoruhak. Az orvosk és ápolók nagy része is fertőzött.
Ennek nagyon rossz vége lesz.
SystemError
@Yoda69: "elcsesztek" vagy nem...

Gyors lefolyás= több járulékos halott,nem csak koronások, mert más is volt a kórházban.. de a gazdaság gyorsabban újraindul

Lassú lefolyás = Kevesebb járulékos halott, de nagyobb gazdasági áldozatok és addig "luxus" beruházásokra támogatásokat könnyű kiutalni a haveroknak

Ezek vagy szellemileg retardáltak... vagy a tetteikkel vagy azok hiányával tudatosan választottak egyet a lassú/gyors lefolyás forgatójönyvekből és elkönyvelték az azzal járó veszteségeket.. Ez tetten érhető már jogilag is a Karácsony által bemutatott dokumentumokban...a tudománytagadó nem teszteléssel. a "járjanak nagyobb templomokba" és azzal, hogy nincs tudományos adatok tekintetében teljes transzparencia, mely sokat segített volna főleg az elején
Ezeknek mind erősen járulékos szerepe lesz a kialakult helyzetben és a tudatosságuk vagy elismert vagy dokumentumokban bizonyítható...
justhpeter
Az utókor majd eldönti, hogy a vírusnak lesz nagyonn következménye vagy a gazdasági visszaesésnek. Aztán arra is fény fog derülni, hogy melyikhez mennyi köze van ennek a finoman szólva dilettáns vezetésnek.
ila51
@dr. prédikátor: ja , ja ...és amíg haldokolnak az Ő képére hasonulnak
Aki Én
A magyar eü eddig sem arról volt híres, hogy olyanok fekszenek kórházban, akiknek nem kéne.
Minden épeszű, valami ilyesmitől óvott bennünket.
Yeromos
Néhány nappal ezelőt még orbán büszkén sorolta, hogy micsoda errőforrások, mennyi kórháziágy és személyzett áll rendelkezésre, de természetesen azt elfelejtette mondani, hogy ezeknek normál helyzetben is kb. 80%-os a kihasználtságuk.
Most a bentfekvő betegek 60%-át hazaküldi, csaladokat és krónikus betegeket hoznak lehetetlen helyzetbe. Ezek ez emberek nem számítanak mert nem a vírus miatt fognak meghalni, és nem fogják rontai a statisztikát. Aminél nincs ma fontossabb.
Nem hagyunk senkit az úz szélén, inkább belökjük őket az árokba.
Clavigo
Gratula... A stadijjonokat nem lehetne kihasználni ? Valamire... De mi szarra? Orbán ,,,,szakadt volna @nyádba a fejed,,mikor a világra szartak...
balos
Elkezfdődőtt!Mehetünk a levesbe!CSAK A FIDESS!Remélem,hogy ide nem jönnek ,hogy szavazzak rájuk,mert megtalálom a módját.hogy más se tegye!
tudode
Tajgetosz magyar módra azzal szemben, hogy a világon hasznosítják az üresen kongó stadionokat, hoteleket:
.
Lássuk csak mit ír az újság:
.
------ stadiont alakítanak át kórházzá
Nagyjából 19 800 találat (0,51 másodperc)
.
www.google.com/search?q=stadiont+alak...
.----------------------------------------------
---- Kórházzá változnak a hotelek a világ körül
.
marieclaire.hu/utazas/2020/03/27/korh...

Sto eta sztyepKÁK!!!
csipetke
@Clavigo: 7:54 Bakker! Nekem is az ugrott be,hogy ott az a sok üres stadion.Egyszer az életben valami hasznos dologra is lehetne használni.Na ott lenne elég hely mobil-kórháznak,mobil laboroknak.Miért kell azokat az embereket kipaterolni,akik még kórházi kezelésre szorulnak.Kökény Mihály belgyógyász,kardiológus,volt egészségügyi miniszter szerint kásler felfelé mosolygó,lefelé kíméletlenül taposó vezető mintaképe.Politikai és államigazgatási tapasztalat nélkül lett EMMI miniszter.Kétéves teljesítménye értékelhetetlen.Feltehetően a Tízparancsolat jegyében váltott le eddig is helyettes államtitkárokat,tisztifőorvost,kórházigazgatót már a járvány előtti regnálása idején.A leváltott emberek valószínűleg nem osztották lelkesedését az ezoterikus történetírás iránt,de valószínűleg az volt velük a baj,hogy ellentmondtak hagymázas elképzeléseinek.A járvány kezdete óta háttérbe húzódott az államtitkárával együtt.Átadta a terepet a rendőröknek,és minden idők leggyengébb tisztifőorvosának,hagyja,hogy a miniszterelnök grasszáljon a kórházakban,és miniszterként nehezen követhető utasításokat ír alá.Még szerencse,hogy a frontvonalon számos lelkiismeretes,és kiváló egészségügyi szakember dolgozik. Kásler Húsvét előtt hozzálátott a szakmailag legkompetensebb kórházvezetőkkel való leszámoláshoz.Nem indokol,csak kirúg hozzáértő embereket.Majdnem szó szerint másoltam ide Kökény Mihály bejegyzését.Sajnos orbán szinte összes minisztere,államtitkára ilyen,nemigen értenek ahhoz,amit csinálnak,baj esetén pánikszerűen,kicsit se átgondoltan kapkodnak,és idióta döntéseket hoznak.
Jozefina
És mi lesz azokkal a betegekkel, akiket ki paterolnak Kásler és a törzs kénye-kedvére?? Mehetnek a halálba?? Kíváncsi leszek majd, hogy erről mernek-e majd adatokat közölni??
"Olyan embereket is elküldenek ugyanis a kórházakból – sokukat a biztos halálba –, akik hozzátartozóikkal együtt, eddig mindennek tapsoltak, amit Orbán és a Fidesz tett."
Mi van a beígért korházzal, amit már régen fel kellett volna építeni, valamelyik büntetésbégrehajtó intézmény területén, Vagy az is csak beetetés volt??? Már megint csak a kapkodás!!! És a felelős: egyszemélyben orbán!!!
Aki Én
Eva Kovacs a fészbuk szánni való betege!
Ismét csak jobbulást tudok kívánni!
kissé felnőttem
@Jozefina: itt egyet sem találsz majd akire a felelősség szó vagy megfogalmazás illene.20-80 évre titkositanak két hasamenéses jegyzőkönyvet .De olyan mint a " beszél majd az utókor Dr Bubóról "
kissé felnőttem
Kérdésem? Keddig azaz máig hány tudta ezt megtenni parancsra, vagy meggyőződésből.
Aztán sajtó : jobb helyeken a stadionokba rendeznek be mit is ??? na olvass utána !
Bizony azt.a másik hir hogy egy Puskás vagy Bozsik stadionnyit költhet a kormány propagandára? ez vicc vagy tény nézzük már meg kell ennyi éppen most? ma amikor a nép meg a gazdaság avagy a kettő együtt ?ne már de jól állunk.
SystemError
@illusion: 07:20: Úgy látszik nem az a lényeg, hogy ne haljon meg senki vagy ne nyomorodjon meg senki, hanem az a lényeg, hogy senki ne legyen szem előtt, amikor látható "probléma" lesz, az otthon döglődjön magában.. Politikai népszerűségnek ezerszer jobbat tesz ez utóbbi és úgy látszik bőven vannak olyan lelkületű politikusaink, akik emberéletek viszonyában is "előre" meghozzák az "áldozatokat", ha a népszerűségük ezt követeli...:(
jesz
azt mondja egy kutató, hogy a nyílvános adatokat felhasználva, július 11 ére várható a fertőzés tetőzése 800ezer fertőzöttel...

Ez hihetetlen, még akkor is, ha a fele tünetmentesen vészeli át a fertőzöttséget.
Csizmás Kond
...hogy isa hívták Ágneske ?...merty ő értett az ilyesmihez
Eladott Ország
Ha Mária országa Viktor (fél)kegyelméből, a hanyatló Nyugat országaival ellentétben időben felkészült erre a pusztulatra, a világszínvonalú magyar egészségügy pedig hasít, mint mindig; ha komoly energiák jutnak napi propagandaanyagokra, a Brüsszel-Soros-Karácsony elleni uszításra; ha igaz az, hogy más, idióta országokhoz képest itt egy sikertörténet a járványgörbe ellaposítása; ha itt alig van megbetegedés; ha az erőskezű vezető és főellenőr a kezében tart mindent; ha itt a fertőzöttek száma nem haladhatja meg az egészségügyi kapacitásokat (és ha meghaladja, akkor sem haladja meg), mi a koncepció ebben az átszervezésben? Számolnak-e esetleg azzal két, egysejtűeket megcélzó PR-videó gyártás között, hogy ha a koronavírus miatt leállítják a betegellátást, ha utcára rugdossák a súlyos állapotú, krónikus és magatehetetlen betegeket, akkor a halálesetek száma nem a COVID-19, hanem az ellátás nélkül maradt tömegek állapotromlása miatt fog nőni? Vagy ez nem számít, mert ezek az esetek úgysem kerülnek bele a Müller-féle statisztikákba? Tisztában vannak azzal, hogy az évtizedes látszat- és propaganda-kormányzás gyászos következményei itt lihegnek a nyakunkban? Vagy a körvonalazódó tragédiát majd átkönyvelik a járulékos veszteségekhez? Felfogta egyáltalán valaki, hogy ha így folytatják, itt nem a járvány által okozott pusztításnak lehetnek járulékos veszteségei, hanem a járvány lesz a járulékos veszteség?
Eladott Ország
De ha már mindenkit félrerúgott az útból és egyedül óhajtja leteríteni a járványt, kérdezném: azzal kapcsolatban mi az álláspontja őfényességének, hogy a március eleje óta a nyilvánosság szeme elől eltüntetett Kásler utasítására – aki állítólag az egészségügyért felel, és neki kellene az első sorokban sürögnie-forognia ezekben a vészterhes időkben – a fekvőbetegeket fogadó összes gyógyító intézményben a közfinanszírozott ágyak minimum 60 százalékát, mintegy 36 ezer ágyat 8 nap alatt alkalmassá kell tenni az új koronavírussal fertőzöttek ellátására? Jó lenne tudni, hogy az egyszemélyes mindent is ellenőrző hivatal miképp vélekedik arról, hogy szívbetegeket, daganatos, rákos betegeket rugdosnak ki és hagynak ellátás nélkül? Mi indokolja, hogy az elfekvőkből kirugdossák például a demens, magukat ellátni képtelen betegeket? A súlyos betegek ellátatlanul hagyása, az idős otthonok veszélyeztetése mind annak a tervnek a része, amiről a Dick(tátor) álmodozik: megszabadulni a lakosság feleslegessé vált részétől. Árokba mégsem lövet... pardon, rúghat bennünket, marad a "humánusabb" megoldás.
volvós
Kóser Kásler !! A rabbival egyeztettél ebben a barom nyöszörgéseddel ???
Maradhatnál karanténban a zsinagógában !!!
jesz
@Eladott Ország: 12.52 ...a jó statisztika mindent visz...és mint tudod, a kormány kiváló statisztikusokkal rendelkezik.
Jozefina
A patkányok miért nem ezzel foglalkoznak?? Mi lesz a válaszuk a több ezer haláleset miatt, amit a kapkodás során érnek el!!! Vagy éppen ez a célja a törzsnek, káslernaok, orbánnak, cecilíának??!!
444.hu/2020/04/14/a-jarvany-okozta-ellatasi-zavaroknak-tobb-halalos-aldozata-lehet-mint-a-koronavirusnak
Eladott Ország
@jesz: tegnap, 13:53; A legjobb statisztikusok a KSH-nál (Központi Siker Hálózat) vannak ők párthatározatra dolgoznak. "Józsi bácsi, a disznó mennyit fog fialni? – Mennyi a terv, elvtárs? – 14! – Ezt megmondták a disznónak is? Azé' jobb, ha maga beszél vele, ... egy szinten vannak "(Hofi)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.