Nem az a kérdés, hogy mit rontott el a kormány eddig a járvány elleni védekezésben, hanem az, hogy miért tette? A koronavírus-járvány elleni védekezésnek négy kulcs eleme van Tesztelni, maszkokat és védőfelszerelést időben beszerezni, időben meghozott, határozott intézkedésekkel csökkenteni a társadalmi érintkezések számát, megfelelő és részletes tájékoztatást adni. Eddig négyből négyben cselekedett homlokegyenest mást, mint amit a járványtan szabályai és a józan ész diktál.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mar irtam mashol a fideSS-nek 2 celja van
1. genocide a nyugdijasok kozott (igy talan nem dol be a magyar nyugdij, ha kirtja a nyugdijasok 50%-at)
2. politikia toke
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Valamikor a munkahelyemen gyakran kellett mérges gázok ellen is védekeznünk, a hanyagul kezelt karbantartásokból eredően. Szinte hétköznapi természetességgel sétáltunk be a mérgező térbe, és csak akkor kapkodtunk valamilyen eszköz után, ha túl magas volt a koncentráció. Ilyenkor ha nem volt kéznél a gázmaszk, nedves ronggyal vagy vastag ruhaszövettel is védekeztünk, hogy kijussunk a gázfelhőből. Tulajdonképpen ez a lehetőség ma is kéznél van, ha tudjuk, hogy védekeznünk kell, akár még a vírus ellen is.
Hiányoltam mindvégig a kormány kommunikációt, hogy pótmegoldásokat még kísérletet sem tettek. Hiába mutogat most egymásra mind a két oldal egyszerűen nem voltak birtokában olyan szükség megoldásoknak amelyek ilyenkor életeket menthet. A védőköpenyt helyettesítő esőkabát, a maszkot helyettesítő kendő vagy sál, a kesztyűt helyettesítő nejlonzacskó, teljesen egyenértékű védekezést tesz lehetővé.
Értetlenül állok az ilyen bénító környezetben, tehetetlennek érzem magamat, mert nem segíthetek az embereknek. Mondhatná valaki, hogy ezek eléggé furcsa eszközök használatuk ugyanis nem a használókról mond véleményt, hanem a felelőtlen vezetőinkről.
Sokszor mutatják a kínai vagy koreai hőkamerás felvételeket, csak éppen azt nem teszik hozzá, ezzel ki lehet emelni a fertőzötteket a környezetükből, és a valóságban ezt is teszik. Nem értem mire várunk, mikor jön meg az eszünk hogy a legegyszerűbb lehetőségeket is megragadva védjük magunkat és másokat. Ehelyett napokig lovagol mindenki a működésképtelen lázmérőkön, megnyugvással fogadjuk a megoldatlan helyzetek sorozatát amelyek parttalan vitákhoz vezetnek, a HATÉKONY védekezés helyett.
Pálinkás Pál
@Nyírfa: fene se tudja...Spanyol,Francia,Német,Anglia,Olaszország...dobálózhatunk a számokkal...mindenesetre,érdekelnének a valós itthoni adatok...
Sámannus
A jelenlegi állapotok szerint a kórházak kiürítése miatt a nem fertőződött halottakat is rendeljük a járvány áldozataihoz azon a címen hogy az ápolásuk megtagadva.
Angliában ugyanis két listát vezetnek: egyet a járvány miatt másikat természetes elhalálozás miatt vezetik.
Nyírfa
@Sámannus: Most megy A nap híre az ATV-n, éppen erről van szó. Hang fennakad.
Nyírfa
@Sámannus: 16.40

Nemcsak hasznos, amit írtál, hanem nagydíjas is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.