Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 204 igazolt eset van a Pesti úti idősotthonban, és közülük már korábban 10-en meghaltak – írta meg az Origo.

Hozzátette, hogy a vírus esetében van olyan személy, aki visszaesik, míg mások esetében védettség alakul ki. A hétvégén a honvédség segítségével elkezdődött a fertőtlenítés – közölte.

Folyamatos az orvosi felügyelet az idősotthonban maradottak esetében.

Müller Cecília elmondta azt is, hogy

országszerte ellenőrzik az idősotthonokat, kiemelt jelentőséggel bírnak ezek.

Mindez nem lesz könnyű feladat, mivel több mint 1000 otthon van. Először a legtöbb lakóval rendelkező intézményeket vizsgálják.

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy az idősotthonokban a munkavédelmi törvény szabályozza a védőeszközök beszerzését.

Alapesetben ez a munkáltató feladata

- tette hozzá.

Forrás: Origo

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"országszerte ellenőrzik az idősotthonokat"
És visszamenőleg ellenőrzik a járvány kirobbanásáig? Mert Pesti útinál ennyire alaposak. Gondolom ha ott indokolt volt a visszamenőleges ellenőrzés akkor az más otthonokra is igaz.
levarosbukta
Nem tudom elképzelni, hogy ez a banya jó érzi magát a bőrében. Nem tudom elképzelni, hogy nyugodtan alszik éjszakánként.
vitriol
Szakadj már el a Pesti úttól, és teszteljétek a többi intézményt!
evacica
Szomorú.hogy az országnak ilyen súlytalan ember a tisztifőorvosa! Tessék már összehasonlítani egy Falus Ferenccel, egy Pusztai Erzsébettel, egy Komáromival egy László Imrével!Rossz nézni és hallgatni amikor a TV ben , elnyögi a mondókáját! Ez a szerencsétlen nem erre a posztra való, mint ahogy Kásler sem e.ü miniszternek!Na de ilyen emberekből áll az Orbán kormány!
sokanvagyunk
@evacica: Ha ilyeneket írsz, még a végén Kásler szétzavarja a Törzset is. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.