A minisztérium nem találta kielégítőnek a munkáját, de az egyetem szívesen foglalkoztatná.

Fontos munkát kapott a SOTE-n a Kásler által kirúgott kórházigazgató

Úgy tűnik, Kásler Miklóssal szemben sokan elégedettek az Országos Rehabilitációs Intézettől (OORI) elbocsájtott főigazgató, Cserháti Péter munkájával.

„A Semmelweis Egyetem Dr. Cserháti Péter 2019. október 1-én kelt rektori biztosi feladatkörét kibővíti, és megbízza a Semmelweis Egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével, ami magában foglalja a hazai egészségipari fejlesztési szempontok megvalósítását is”

– olvasható a SOTE szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

Cserháti feladata mindezek mellett a koronavírus-járvány idején a tartós intenzív osztályos kezelés és gépi lélegeztetés kapcsán kialakuló súlyos izomerő veszteség, kognitív és mentális zavarok jelentkezéséből adódó rehabilitáció megszervezése lesz, valamint megfelelő felkészülés a járvány után várhatóan megnövekvő rehabilitációs esetek szakmai szempontok szerint ütemezett ellátására.

Cserhátit arra hivatkozva távolította el az OORI éléről az emberei erőforrások minisztere, hogy az intézet nem teljesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait. Eszerint az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek április 15-ére biztosítania kellett volna a koronavírussal megfertőződött betegek számára több mint kétszáz ágyat, de április 10-én még egyetlen sem volt erre a célra az intézetben, és április 16-ára sem ígérte az előírt mennyiség tizedét sem a főigazgató, aki az Emmi közleménye szerint nem gondoskodott az intézetben ellátott rehabilitációs betegek áthelyezéséről.

Az OORI orvosai és ápolói hétfőn a kirúgott főigazgató mellett tüntetést tartottak, később pedig nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz és Pintér Sándorhoz, hogy bírálják felül Kásler döntését.

Azt mondják, a rehabilitációs intézetből több olyan beteget kell hazaküldeni, akiknek életfontosságú a további rehabilitációja, ezeknél a betegeknél nem lehet másik kórházi beavatkozással helyettesíteni az intézetben folyó szakmai munkát. Ennek ellenére minden utasítást végrehajtottak, az ütemtervnek megfelelően heroikus munkával 233 ágyat szabadítottak fel, ezért a döntést igazságtalannak és megalapozatlannak tartják.

Forrás: 24.hu

Kép: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Na tessék, már a SOTE is Soros kezében van?
Aki Én
@Gyütt Mönt: De hát még a nevében is benne van.
Soros OrvosTudományi Egyetem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.