Tarlós szerint egy főpolgármester nem menekülhet el a felelősség elől

Az elmúlt hetekben éles politikai vita alakult ki arról, hogy a különleges jogrend idején milyen felelősség hárul a mindenkori főpolgármesterre. Tarlós István, Budapest előző főpolgármestere szerint nem lehet elmenekülni a politikai felelősség elől, viselni kell azt bármilyen helyzetben.

Tarlós István úgy véli,

a főpolgármester Budapest első embere, ami azzal jár, hogy jelentős praktikus és majdnem korlátlan politikai felelősség terheli, ennek kérdését meglátása szerint azonban nem egyes internetes kommentelők „kificamodott” véleménye alapján kell vizsgálni. 

Szerinte, ha a főpolgármester háta mögött történt valami, akkor is ki kell állni, és meg kell osztani a nyilvánossággal, hogy az adott esetnek ki a közvetlen felelőse, és a történteket hogyan és mikor vizsgálja ki.

Visszatérő módon, folyamatosan másra mutogatni, az egy idő után unalmas és hiteltelen

– fogalmazott Budapest előző főpolgármestere.

A jelenleg érvényben lévő különleges jogrenddel kapcsolatban Tarlós István megjegyezte, ilyen helyzetre a rendszerváltozás óta nem volt példa. Miután a mindenkori főpolgármester most olyan döntéseket hozhat meg, amelyek normál esetben a Fővárosi Közgyűlésre tartoznának, a testületre háruló felelősséget is magára kell vennie.

Tarlós István arról is beszélt az interjúban, hogy miért nem Budapest legitim, választott vezetője áll a fővárosi védelmi bizottság élén. Emlékeztetett rá, hogy

korábban a védelmi bizottság elnöke a főpolgármester volt, azonban a 2013-as dunai nagy árvizet megelőzően úgy módosult a törvény, hogy a kormányhivatal vezetője lesz az elnök. A gyakorlati, árvízi védekezési tapasztalatok alapján, azonban bebizonyosodott, a főpolgármester van abban a pozícióban – többek között felügyeli, és a koordinálja a védekezésben fontos szerepet játszó fővárosi közszolgáltató cégeket –, hogy a testület vezetését ellássa.

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István 2018-ban megkötött megállapodása alapján 2020. január 1-től újra a mindenkori főpolgármester lett volna a védelmi bizottság elnöke, de a jelenlegi vezető nem akarta vállalni ezt a szerepet, így maradt a kormányhivatal vezetője.

Címlapkép: Facebook/Tarlós István

(magyarnemzet.hu)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ejnye, egyszerre de transzparent lett ez a joember! Hat amikor o volt a polgarmester, miert vallalt o felelosseget, miben volt o transzparent valaha is? Amiota ennyire megvilagosodott tarlos, nem szurta ki, hogy Karacsonytol gyakorlatilag az utolso JOGKORET is elvette orban, es sajat hataskorbe tette, szoval Karacsonyt SEMMILYEN felelosseg nem terhel. Foleg, hogy O , Karacsony dokumentumokkal tudja igazolni az egyebkent sem titkolt lepeseit, amiket a valasztoi erdekeben tett meg, es amiket sorra-rendre lesopor a targyaloasztalrol orban, mondvan, veszhelyzet van, es o van teljhatalomban. Ugyhogy coki, te orban pincsije
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ejnye, egyszerre de transzparent lett ez a joember! Hat amikor o volt a polgarmester, miert vallalt o felelosseget, miben volt o transzparent valaha is? Amiota ennyire megvilagosodott tarlos, nem szurta ki, hogy Karacsonytol gyakorlatilag az utolso JOGKORET is elvette orban, es sajat hataskorbe tette, szoval Karacsonyt SEMMILYEN felelosseg nem terhel. Foleg, hogy O , Karacsony dokumentumokkal tudja igazolni az egyebkent sem titkolt lepeseit, amiket a valasztoi erdekeben tett meg, es amiket sorra-rendre lesopor a targyaloasztalrol orban, mondvan, veszhelyzet van, es o van teljhatalomban. Ugyhogy coki, te orban pincsije
Qqberci
Tapló, te megbuktál, most már ne ugass bele a nagyok dolgába!...
Sámannus
Spítyu te szard tele a metródat és zabáld meg. Azt érdemled csak. Mi a szart pofázol még mindig. Hol voltál amikor nagy pofádnak kellett volna lenni?
ómió
Efftársilag ez tuti nem úgy működik!
jesz
Tarlós elvesztette a választást... Ennyire még nem örült senki a bukásnak. Most megőrülne.
Sámannus
@jesz: Bukott főpolgármester "kitálal" mit kellett volna neki csinyáni amikor az ócskavasat visszavásárolta.
Egyé buktát sittyu ha jót nem tettél legalább a pofádat enni használd
RonaGyuri
Pistuka mesélj valamit az M3-ról!!! =))
polar450
Jéééé...elbújt volna Karácsony?
Nincs oka/indoka magyarázkodni!
A hatósági rezsimcsicskák által kiállított elégedett vizsgálati jegyzőkönyvekkel, egy rendes maflás pattant vissza Karácsonytól a köpködőkre!
Mi a baj Pityuli?
kokopelli
Kérdés! Aki háromszor talál az kap valamit? Egymás után kell dobni,vagy össze-vissza? (:-))
tudode
Akkora katyvasz van a KÜLÖNLEGES JOGRENDBEN, mint a falusig gyerek vállon fleülijében, mert valójában NEM a katasztrófavédelmi, és az egészségügyi törvény vonatkozó rendelkezéseit kénytelen BEVETNI, hanem az alaptörvénye 53 cikke alapján hozza orrba, szájba a kormányhaározatokat, rendeleteket, hadszintért csinálva az országból.
.
Nevzetesen:
.
----- MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE
.
www.keh.hu/magyarorszag_alaptorvenye/1515-Magyarorszag_Alaptorvenye&pnr=13
.
"""" A különleges jogrendre vonatkozó közös szabályok
54. cikk
(1) Különleges jogrendben az alapvető jogok gyakorlása – a II. és a III. cikkben, valamint a XXVIII. cikk (2)–(6) bekezdésében megállapított alapvető jogok kivételével – felfüggeszthető vagy az I. cikk (3) bekezdése szerinti mértéken túl korlátozható.
.
(2) Különleges jogrendben az Alaptörvény alkalmazása nem függeszthető fel, az Alkotmánybíróság működése nem korlátozható.
.
(3) A különleges jogrendet a különleges jogrend bevezetésére jogosult szerv megszünteti, ha kihirdetésének feltételei már nem állnak fenn.
.
(4) A különleges jogrendben alkalmazandó részletes szabályokat sarkalatos törvény határozza meg.""""
.
Olyan csutis, se béke, se háborús valamit léptetett életbe a fő jogÁSZ, őfélesége is rágyütt, hogy a partizánkodás közben nem volt idő felkészülni arra, ha mégis beüt valamilyen MÉNKŐ:
.
------Orbán: Ez valahol a békebeli demokrácia és háborús állapot közötti fázis
.
www.youtube.com/watch?v=prPW93aWrWU
.
Un. fáziskésésben van az egész galeri, feltalálva a spanyolviaszt, a KORLÁTLAN IDEJŰ FELHATALMAZÁST, fűszerezve egy kis/nagy ellenzéki karaktergyilkolással, amiben a csicsKÁI is partnerek, mert mit tehetnek mást, remélhetőleg még a vírus is megretten ettől a szektától
.
----- Így lett a vírus a Soros-hálózat része
.
444.hu/2020/04/15/igy-lett-a-virus-a-soros-halozat-resze
----------------------
.
Az agybaj az nagybaj!
.
nevemnick
Ez a vén f@sz is jobb lenne, ha az unokáival foglalkozna, és nem sz@rszagú szájjal hebegné el az utasításokat.
Aki Én
Csak nekem olyan, mintha orbánról beszélne?
Gyütt Mönt
Ahogy én láttam, Karácsony kiállt az emberek elé és épp ez nem tetszett a kormánypártnak. Ez számukra természetellenes!
Macskaszem
Úgy látom Tapló Pista sem az a hálás fajta. Szépen megköszöni Karácsonynak a dupla végkielégítést. Remélem, Karácsony megtanulta a leckét, ezeknek nem lehet egy szavát se elhinni, nem szabad bennük megbízni, mert csúnyán visszaélnek vele.
Nyírfa
Kedves Gergely, eddig egyetlen hibát követtél el, még ha a legjobb szándék vezetett is: ez Tarlós búcsúztatása.
Elég lett volna egy kézfogás, kellemes nyugdíjas éveket, a viszont nem látásra.
Ez az öregember még most is ellened beszél, tesz a budapestiek érdekeire, akaratára. És ugyanúgy nem fog leállni, és nem kapja el a szégyenérzet, mint ahogy egyre jobban bepörög az orbáni gépezet.
Ebben a korban már bölcsülni kéne, számot vetni...
Yoda69
Mondja ezt sarlos elvtars, aki meg egy nyilvanos vitara se mert kiallni, nemhogy az emberek ele.
balos
Könyörgöm!Ki a fasz ez a tapló?Vállalja valaki ezt fideSSes csótányt?Miért nincs rajta maszk!Olomból,hogy ne terjessze a gyűlőlet virúsát továbbra is!
kokopelli
Igaza van,de ki kellene neki is állnia a zemberek elé! Az emberek megérdemelnek már egy kis life paródiát!
...akkor is,ha azt egy amatőr politikus adja elő! ..rajta Pityu'bá !
csipetke
Karácsonynak hova kellene kiállnia?Számtalan riportot láttam-hallottam vele,a fészbukra is kirakta a leveleket,amikben védőfelszerelést kért az idősotthonoknak,és azt,hogy a kórházba vitt betegeket ne vihessék vissza tesztelés nélkül az otthonba.Hogy süket fülekre talált,az szomorú.A fidesz még mindig zabos a választási buktáért,így minden alkalmat megragadnak,hogy izélgessék.
Borsodi
Neked kéne már a nyelved kivenni a jól fizetőd keresztény seggéből és mély hallgatásba fordulni,Semmivel se vagy különb ember mint Karácsony ezt ne felejtsük el.Igaz ha te lennél Bp polg.mestere bólogathatnál, verhetnéd a melled mert a kormányunk dicsérne a helytállásodért.Mindenki szar tudjuk aki nem fideszes,és soros bérenc hazaáruló. De azt ne felejtsük el ki is a felelős mindenért kinek van tejhatalma,ki mondta? Ezt megoldom 133 bátor emberrel az ellenzékre nincs szükség..
surdilloFUJT
tarlós pipi végig egy zsinóron rángatott báb voltál,fingani nem mertél,ha ov megtiltotta!!!Jobb,ha kussolsz,mert úgy jársz mint OG a Gyurcsánnyal!!!FELMOSSÁK VELED A PADLÓT!!!
evacica
TARLÓS PAPA! HA HALLGATTÁL VOLNA BÖLCS MARADTÁL VOLNA! Orbán szolgája voltál az elmúlt 10 évben Budapest megunta és elküldött! Bele kell nyugodni, nem elegáns az utódot sínfelni, pláne, ha nem is igaz!Karácsony midet megtesz, a főváros kezdett tesztelni az idős otthonokban, nem a kormány, bár az ő feladata lett volna, így derült ki a fertőzöttség!A kormány semmit nem tesz a fővárosért, Orbán így bosszulja meg október 13 at! Kicsinyes, piti dolog, ráadásul emberéletekkel játszik!
solidedge
Orbánék egyszerűen nem bírják elviselni Budapest elvesztését. Mindent elkövetnek hogy kicsinálják Karácsonyt, akit a többség demokratikusan választott. És ezt teszik jó fideszes szokás szerint elvtelenül, hányinger keltően. Elszedik tőle gyakorlatilag az összes jogkört, megtagadják a vírusteszteket, majd azzal vádolják hogy ő a felelős az idősotthonban történtekért. Közben a borsodnádasdi állami felügyelet alá tartozó idősotthon fertőzöttjeivel minden rendben van. Hát van ennél aljasabb hozzáállás? Nem Orbán a hibás. Az a hülye magyar aki hagyta magát megvezetni az ordenáré Fidesz hazugságokkal, aki 10 kiló krumpliért rájuk szavazott, aki az egykulcsos adó miatt akkor is oda szavaz ha szívből utálja őket. Tényleg igaza van Orbánnak Félázsiai nép vagyunk akik áhítják a vezért aki helyettük gondolkozik, akkor is mellette állnak ki ha a rendszer porig alázza, éhezteti őket. Ahol fontos a demokrácia ott az ilyen hataloméhes senki nem élne meg. Itt viszont sütkérezik a gőgjében, pökhendiségében. Szomorú hogy itt tart az ország. De ha ezt akarjuk ezt is kapjuk.
kokopelli
...és ha a Taplós Pityu kiállna a "zemberek" elé,akkor mivel szabadna őt célbavenni! A háromból három az mit kap?
...és milyen távolságról? ..tréningezz Pityu'bá lassan eljö a "majálisok" ideje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.