Nem szabadul a férfi, aki ellen több országban is eljárás folyik.

Döntött a bíróság a hírhedt szerbiai magyar bérgyilkosról – ez vár rá most

A bíróság újabb három hónapra elrendelte annak a szerbiai magyar bérgyilkosnak a letartóztatását, aki ellen Magyarországon és Hollandiában is emberölés miatt folyik büntetőeljárás.

A csantavéri születésű szerb-magyar kettős állampolgár D. Csabát az elmúlt év márciusában egy prágai szállodában fogták el a cseh hatóságok nemzetközi elfogatóparancs alapján, majd július 19-én átadták a magyar rendőröknek.

A Fővárosi Törvényszék azt közölte, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal, vagyis 2020. július 20-ig meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018 szeptemberében egy budapesti bevásárlóközpont mögötti területen fejbe lőtt egy magyar vállalkozót, akit kokainvásárlás ürügyén csalt a helyszínre. Az áldozat holttestét egy közeli patakba húzta, majd a sértett személyes irataival, mobiltelefonjával és táskájával távozott a helyszínről.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2018. július végén Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbe lőtt egy horvát állampolgárt, aki meghalt – ismertették.

Felidézték, hogy az ügyészség szökés, elrejtőzés, bűnismétlés és a bizonyítási eljárás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, illetve a nyomozás megnehezítésének, bizonyítékok eltüntetésének veszélye továbbra is fennáll, ezért újabb három hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

A végzés nem végleges – tartalmazza a Fővárosi Törvényszék közleménye.

A rendőrség tavaly július 19-én közölte: előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés és csalás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D. Csaba ellen. Emellett több másik emberölési ügyet is vizsgálnak.

Az adatok szerint a 38 éves férfi 2018 szeptemberében 11 kiló kokaint kínált eladásra egy magyar vállalkozónak, akivel egy bevásárlóközpont mögött, egy a Szilas-patakhoz vezető murvás úton találkozott. A gyanúsított kokain helyett édesítőszert tett az egyenként 1 kilós csomagokba, amelyeket autóval vitt a találkozóra. Amikor a sértett a gépjárműbe hajolva ellenőrizni akarta a csomagokat, D. Csaba fejbe lőtte, majd a holttestet a Szilas-patakba húzta.

D. Csaba tavaly júliusban a nyomozási bíró előtt beismerte a Magyarországon elkövetett emberölést, de a csalás bűntettét tagadta, a Hollandiában elkövetett emberöléssel kapcsolatban pedig nem tett vallomást.

Sajtóinformációk szerint D. Csaba Szerbiában és Spanyolországban is követett el bűncselekményt.

Tavaly márciusi elfogásakor a rendőrség azt közölte: a férfi ellen három ország is elfogatóparancsot adott ki. Szerb sajtóorgánumok beszámolója szerint az amszterdami és budapesti gyilkosságok mellett a férfi Belgrádban is követett el emberölést.

Forrás: MTI/Blikk

Kép: Police.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Végül is, ha nincs közügyektől eltiltva, szavazhat is. Ez a legfontosabb.
jesz
óóóó...milyen szemérmes a jog...kikockázzák egy bérgyilkos arcát?
Fasza, gratulálok!
namihami
Szerbiai magyar?
Hol vannak a ""migráncsozó"" kommenttársak? Vagy ez annyira mégse migráncs? Vagy nem erdélyi magyar? Peche van, ha odavaló lenne, sose hallanánk róla az MTI vagy a Blikk híteiben?
vacsi
@jesz: Igen, és ezzel, sajnos, további gyilkosságokhoz járulhatnak hozzá, minden esetben - amint erre a közelmúltban is volt példa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.