Budapesten és Pest megyében sajátos szabályok jöhetnek, mivel ezeken a területeken a legnagyobb a fertőzöttek száma.

A Kossuth Rádió péntek reggeli Jó reggelt, Magyarország című műsorának volt szokásos vendége Orbán Viktor. 

Orbán: "két-három gyerekkel otthon a panelben, vagy akár a kertes házban, az maga a dzsihád"

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A miniszterelnök a 24.hu cikke szerint arról beszélt, hogy ugyan szeretne már lazítani a korlátozásokon, de egyelőre ezt nem lehet megtenni. Mint mondta, 

két-három gyerekkel otthon a panelben, vagy akár a kertes házban, az maga a dzsihád.

Arra is kitért, hogy ugyan egyelőre sötétben tapogatózik mindenki a vírus kapcsán, de vannak, akik már előrébb tartanak a munkában, mint például Ausztria, amelyet egyfajta laboratóriumként lát a miniszterelnök: ami ott bevált, azt át kell venni, és figyelni kell az osztrák intézkedéseket. Ha ott beváltak a korlátozások részleges feloldásai és nem növekszik a napi megbetegedések száma, akkor Magyarországon is lehet lazítani – fogalmazta meg.

A kórházi ágyak szabaddá tétele kapcsán a cikk szerint Orbán a következőket mondta: 

mint a tánctanórán, menjünk vissza a kályhához és idézzük vissza, mit miért csinálunk. Azért védekeztünk hetek óta az egész országban gőzerővel, hogy lassítsuk a járvány terjedését, hogy közben felkészítsük az egészségügyi rendszert arra, hogy tömeges megbetegedések esetén is minden beteget el tudjunk látni. A vírust nem tudjuk megölni, de a kórházainkat elkezdtük felkészíteni. Elegendő eszköz a békeidők szükségleteihez képest volt, az új eszközöket is be kellett szerezni, légihidat építettük ki és felhalmoztuk a szükséges eszközöket. Azon dolgoztunk, nekem is minden munkapercemet ez vitte el, hogy a legrosszabb forgatókönyv esetére is legyen elég ágy, lélegeztetőgép és dolgozó ott ahol arra szükség van.

Arra is kitért, hogy az orvosokkal való konzultációk és az ország korfájának ismerete miatt alakult ki az az álláspont, hogy 8 ezer lélegeztetőgépre és legalább 30 ezer ágyra van szükség az országban.

Jól vizsgáztak a polgármesterek

A miniszterelnök a húsvéti időszakra, és az akkorra a polgármestereknek adott plusz jogkörökre is kitért az interjúban. 

Kiértékeltük a tapasztalatokat, a polgármesterek a helyzet magaslatán álltak. Húsvét nincs még egyszer, de ugyanaz a helyzet, és az emberek mennének kifelé, a szociális érintkezés szaporodásának a veszedelme ismét itt van, ezért azt gondoltuk, hogy erre a hétvégére adjuk meg a polgármestereknek a döntés lehetőségét ismét. Főszabályként egy országban általános szabályoknak kell érvényesülnie, de nagyok a különbségek.

Jön a tömeges fertőzés, Budapesten és Pest megyében sajátos szabályok jöhetnek

Az MTI rövidhíre szerint a miniszterelnök a péntek reggeli interjúban arra is kitért, hogy a koronavírus-járvány kezelésében az a régi bölcsesség a mérvadó, hogy

reméld a legjobbat, és készülj a legrosszabbra.

A kormányfő arról is beszélt, előbb-utóbb nem lehet majd elkerülni, hogy Budapestre – ahol a fertőzések 60 százaléka van, Pest megyével együtt pedig ez a szám 80 százalék – sajátos szabályokat léptessenek életbe.

Orbán Viktor hangsúlyozta: úgy számol, hogy a járvány csúcsa "előttünk van", az igazán nehéz szakasz most jön, a következő napokban a megbetegedések számának nagyobb ütemű emelkedésére kell számítani. "Belépünk a tömeges fertőzés időszakába", de mire ez bekövetkezik, meglesznek a kórházi ágyak, a lélegeztetőgépek és az azokat kezelni képes egészségügyi dolgozók.

(24.hu, MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

graycivil1
Mellékhatásként" rákényszeríti az ápoltak hozzátartozóit, hogy "kitanulják" a szakápolást.

Orbán nem akarja a kiebrudaltak halálát. De "járulékos veszteségként" elfogadja. Felőle az ország egyik része tönkremehet, csak a másik része rá szavazzon. (Persze maradjon azért elég betanított munkáskéz)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
"...de vannak, akik már előrébb tartanak a munkában, mint például Ausztria, amelyet egyfajta laboratóriumként lát a miniszterelnök: ami ott bevált, azt át kell venni, és figyelni kell az osztrák intézkedéseket."
More. Kizártnak tartom, hogy Ausztriában azt láttad, hogy a magatehetetlen betegeket kidobálják a kórházból.
Pálinkás Pál
@vacsi: te miről beszélsz??? egy 1,5 illiós városban 800 fertőzött az különleges állapotokat igényel??? az kb 0,5 ezreléke a lkakosságnak...lefordítom hogy megértsd ,mintha lenne 1000 forintod, és 50 fillér miatt nem nyúlsz a többi pénzhez...így remélem még te is megérted!!!
tudode
Ügyes!
.
----- Keletre küldték portyázni a minisztériumi tanácsadót. Végül olyan cégnél talált maszkokat, ahol az apja az egyik vezető
.
444.hu/2020/04/17/keletre-kuldtek-portyazni-a-miniszteriumi-tanacsadot-vegul-olyan-cegnel-talalt-maszkokat-ahol-az-apja-az-egyik-vezeto
.
Osztán:
.
--------Közgazdászként és sportot szerető emberként is mélyen fel vagyok háborodva - írja Békesi László a kormány tao-tervéről
.
444.hu/2020/04/16/kozgazdaszkent-es-sportot-szereto-emberkent-is-melyen-fel-vagyok-haborodva-irja-bekesi-laszlo-a-kormany-tao-terverol
.
Így tovább, nehogy má rosszú gyüjjön ki a bulibu!
durbinsc
én is csak nézegetek ki a panelbül mint a fánki-mánki???
Levendula
Akinek kertes háza van, az könnyebben beszél, mint a panelban élők...
ómió
Pedig "efftársiasan" tuti másképp menne! No kórház, no "problem"!
kereső
És ha ehhez még esetlegesen társul egy frissiben kórházból kidobott szülő, nagyszülő- vagy rokon,akit ápolni kell, akkor már minek nevezed" rogyjon rád az ég!"???
görbetükör
"két-három gyerekkel otthon a panelben, vagy akár a kertes házban, az maga a dzsihád."
... ha ezt egy családbarát kormány feje mondja, akkor mi is van?
kereső
Úgy hallottam azt mondtad:" egy kis kényelmetlenség, amit ebben a helyzetben mindenkinek el kell viselni".Te pofátlan,aljas, cinkus ...már nem tűrné a klaviatúra.
graycivil1
Mellékhatásként" rákényszeríti az ápoltak hozzátartozóit, hogy "kitanulják" a szakápolást.

Orbán nem akarja a kiebrudaltak halálát. De "járulékos veszteségként" elfogadja. Felőle az ország egyik része tönkremehet, csak a másik része rá szavazzon. (Persze maradjon azért elég betanított munkáskéz)
graycivil1
Orbán a fűnyíróelvű "ágyfelszabadításokkal" tulajdonképpen "reset"-eli a kórházakat. Azért dobott ki mindenkit válogatás nélkül, mert majd a "visszafogadási startégia" segítségével végrehajtja az "ágyszámfinanszírozási reformot". Közben a hozzátartozók "kitanulják a szakápolást", és ezeket az embereket nem fogja visszaengedni.
Klubtag
@graycivil1: ...azért ha a járvány lecseng, lesz itt egypár(száz, ezer) olyan per, amit nem az Orbán által megfélemlített magyar bíróság fog véglegesen letárgyalni, hanem a nemzetközi...
Ott azért mások az emberiességi kritériumok...és ha már kellett a korlátlan felhatalmazás, akkor annak bizony velejárója a korlátlan felelősség is...de sajnos ismerve őt és bandabűntársait - a menekülő útvonalakat már régen megszervezték olyan országokba, ahonnét sem kiadatás nem érhető el, sem a rablott vagyon nem szerezhető vissza...de hát üsse kő, az anyagiak pótolhatók, csak már ott tartanánk, hogy ettől az Orbán fémjelezte fidesz-kdnp fertőtől megszabadulhatna ez a jobb sorsra érdemes ország...Amikor Kölcsey megírta a Himnuszt, nem tudhatta, hogy majd jön egy olyan "magyar", akinek a regnálása megkérdőjelezi azt a kitételt, hogy "...megbűnhődte már e nép a...jövendőt..." Bizony nem, mert most bűnhődi a 1998-2002, 2010-2020 közötti időszak orbanizmusát...
DR Eric CARTMEN
Ezeket a baromságokat ő találja ki, vagy az egész habonyművek dolgozik ezeken ?
justhpeter
Muszáj nekünk hetente ezeket az irdatlan baromságokat hallgatni és olvasni ? Sosem lesz már nekünk kreténmentes életünk ?
verőce21
@Pálinkás Pál: (09:13) Hagyjad már ezt a süketséget Palika! - "...mintha lenne 1000 forintod, és 50 fillér miatt nem nyúlsz a többi pénzhez."

Hogy te is megértsd, ha nem védekezünk a gyors fertőzés ellen, az egész lakosság elfertőződik egy-kettőre, még az sem lesz, aki eltemesse a halottakat!
Így is megfertőződik majd, a lakosság kétharmada, csak elnyújtottan...
verőce21
@DR Eric CARTMEN: Hát, kellenek hozzá páran, hogy kitalálják a sajtótájékoztató mondanivalóját!
A hülyék meg odaát vannak...! :)
Qqberci
Tanulság:
- a csutkány nem tudja, mi az a dzsihád
- a Karmelita Kolostorban jobb a helyzet...

Gebedjen meg...
Pálinkás Pál
@verőce21: No...akkorj ugorj neki hogy a fertőzések kb 85 % -a tünetmentes, nem is veszi észre aki átesik rajta...nálunk meg fokozottan így lesz,mert a tetves kormányod még azokat sem teszteli akiket kéne!!!
Gyütt Mönt
Korábban sokaktól hallottam, hogy birka türelmem van. Békesi László egykori pénzügyminiszter tegnapi facebook írását olvasva sajnos elfogyott a türelmem. (Nincs saját facém, így nem tudom bekopizni, ezért kénytelen vagyok összefoglalni rását.) A kereskedelmi bankok a rájuk kirótt különadót - kb. 55 mrd Ft-ot - leírhatnak nyereségadójukból, HA AZT A TAO-ra fordítják! Ne legyenek kétségeink, a bankok áthárítják a különadót a lakosságra és a vállalkozásokra. Ezek után az a meglátásom, hogy a covid-19-nél is nagyobb veszély leselkedik ránk: saját hozzá nem értő pénzéhes vezetőink.
Yoda69
@verőce21: Pontosan ahogy Pali mondja. 80% fertozotton ugy megy at a virus hogy a paciens nem is tudja hogy megfertozodott. A baj akkor alakul ki ha valakinel kronikus betegseg van. Ezert kellett volna orbaneknak tesztelni az elejetol kezdve, hogy a fertozotteket elkulonitsek es ne alakuljanak ki gocpontok, mint a pesti uti idosek otthonaban tortent. Nem tettek, ezert most tarol a virus foleg az idosek kozott.
Nyírfa
Nagyon rossz ízű ez a sajátos szabályok megfogalmazás. Olyan, mint a felhatalmazási törvény.
Dzsihád és a családok kapcsolata...elképesztő hasonlat. Hiába vannak gyermekei , a szülőségről nincs fogalma.
Egyébként nagyon kifejező ez a kép a sunyi, elégedett mosolyával.
kereső
@Gyütt Mönt: Kérlek ne vedd a kiigazitást kioktatásnak- mert nem annak szánom- hanem ismeretszerzésnek.Ha mégis bántana, elnézést kérek előre is.
Tehát- a TAO= az Társasági-és Osztalékadóról szóló Tv. röviditett elnevezése. Maga a TA= az a társaságok nyereségadója- ami a Társasági adó nevet viseli. Na ennek a TA-nak a meghatározott %-a ajánlható fel a társaságok által a "látvány csapatsportok" támogatására- az állami költségvetés helyett. Ezt a kedvezményt terjesztette most ki a kormány a banki különadókra . Én őszintén szólva az adók ilyen irányú-és mértékű eltéritését az állami költségvetésből hűtlen kezelésnek tartom. És ebben bűnös az Európai Bizottság is, mert ők adták meg az engedélyt- bár a kérelem indoklosában más szerepelt, -tehát a kormány hazudott, becsapta a bizottságot. Viszont akik itthon ezt megszavazták az országgyűlésben azok bűnrészesek a hűtlen kezelésben.A többivel teljes egyetértésem.
kereső
@Nyírfa: Nagyon szeretném, ha Hágában is igy mosolyogna.
Nyírfa
@kereső: Bár eljutna odáig! De nem csak ő.
verőce21
@Pálinkás Pál: Aztán kiket kellene tesztelni Palika? Hogyan választod ki, hogy kit tesztelj? Lehet, hogy a tesztelés után öt perccel kapja el...Fölösleges felhajtás...!
Vagy éppen a tesztelőtől kapja meg a fertőzést...Lutri ebben dönteni, vagy tesztelési szabályokat felállítani! Csak akinél valamilyen jele van már a betegségnek, azokat kellene...

Szerintem "vakon" tesztelni senkit nem kellene, ez egy hülye ajánlás, vagy tanács! Úgyis megkapja a társadalom nagy többsége ezt a nyavalyát, mint a náthát...akinek eléggé immunis a szervezete, lábon kihordja... Három hét karantén! Szerintem egyetlen értelmes védekezés ellene... immunerősítés, tisztálkodás...
Azon felül, mindenki tegyen meg mindent a saját érdekében ellene. Pl. fordítsa az arcát két percre délelőtt a nap felé, a szabadban. Az UV sugarak elpusztítják a fertőzést okozó vírusokat...
@Yoda69:
Pálinkás Pál
@verőce21: jónak mondod,ezt írtam pár napja, hogy tesztnek csak akkor van értelme ha el tudod különíteni az embereket utána,beteg,és egészséges csoportra,ezt egy országban nem lehet...és ha lenne szövegértésed...
"a tetves kormányod még azokat sem teszteli akiket kéne!!! "
gondolok itt az idősotthonok lakóira.../tegnapi cikk,megtiltották az igazgatónak hogy teszteltessen...a csecsemő szüleire,ez is tegnapi cikk.../ és sorolhatnám még sokáig...
verőce21
@Pálinkás Pál: Képzeld, van szövegértésem, sőt, józan értékrendem, értékítéletem is...! :)
luiz
Nem elég, hogy hülye, még a barom családja is lejáratja állandóan ezt a semmirekellőt ország, de inkább világ előtt. Csak kötne már magára 5 kiló dinamitot és robbantaná föl magát a felcsúti putriban a vasárnapi ebédnél
namihami
Na, most már értitek, hogy mire kellett a családnak annyi kastély, a nagy kerttel? Ha úgy adódna, hogy az egyikben már már klausztrofóbiássá válna család, csak beülnek a Mészi/Orbi egyik-másik-sokadik terepjárójába és átköltözve megszűnik a dzsihád.
Hogy a panelos nem költözik át a másik-sokadik lakásába? Arról a Viktor már tényleg nem tehet. Ő se lehet ott minden kilométerkőnél.
kokopelli
Azt ő nem tudja,hogy milyen alkalmakkor használják a moszlemek a "dzsihad"-ot ! Nem baj! "Erdogan baba"
elmondja majd neki! (;-))
kereső
"Dzsihád"??? Most már nem kétséges, hogy orbán viktor -Tálib.
namihami
@kereső: Nem huszem. Ha tálib kenne, akkor nen beszélne hülyeséget.
""Dzsihád==szent háború.""
Katonák, fegyveres ellenség legfeljebb abban a bomlott fejében akadhat. Itt egy világot átszelő betegség (járvány) van. Az ellen nem katonák, hanem orvosok és kutatók kellenek. A háború, a harc csak az ő bomlott agya állandó víziója
Hofipisti
A családszerető apa mintapéldánya - Dzsihad, ha együtt van a család. Persze nem mindenki teheti meg, hogy az ablaka alá - az adófizetők pénzéből - stadiont épít magának. Ő oda tud menekülni, ha otthon kialakul a dszihad.
human
Dzsihadisták már a gyerekek is. Egyszerűen nem tud elszakadni a migránsozástól.
Lepényleső
...egyébként is valahogy tudtukra kell adni,hogy itt senki másra büntetlenül nem lehet szavazni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.