Továbbra is Budapesten és Pest megyében van a legtöbb fertőzött.

Meghalt újabb 16 beteg és 71-gyel, 1834-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Az elhunytak valamennyien krónikus betegek voltak, egyikük 42 éves, a többiek idős emberek

– közölte a koronavirus.gov.hu szombat reggel.

A kormányzati portálon azt írták:

az elhunytak száma 172-ra emelkedett, 231-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Kiemelték, 21-re nőtt a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma.

Kórházban 829 koronavírusos beteget ápolnak, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásukat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára – írták.

Az MTI szemléje szerint felhívták a figyelmet, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Különösen a budapestieket kérik, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Koronavírus: meghalt újabb tizenhat beteg

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik őket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérik a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására – tették hozzá.

Az oldal adatai szerint

12 150-en vannak hatósági házi karanténban. Az eddig elvégzett mintavételek száma 43 901.

Továbbra is Budapesten (929 ember) és Pest megyében (264) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (141), Győr-Moson-Sopron megye (63), Csongrád megye (55), Borsod-Abaúj-Zemplén (52) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (43). Békés megyében (13) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Kellene egy újabb táblázatot is vezetni: hány beteg hal meg azért, mert kezelés helyett kilökték a kórházból, rátolva az életben tartás felelősségét a hozzátartozókra.
Mert a halottnak már mindegy, hogy a vírustól halt-e meg, vagy azért, mert akinek ez lenne a dolga (az államnak) az nem végzi el az egyéb életveszélyes betegsége gyógyításának a feladatát!
Mocskos Fidesz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
legott
A számháborúzó orbán, meg szijjártó, ne a nyugattal hasonlítsa össze az adatokat, hanem pl. Szlovákiával.

Tegnapi adat: Szlovákiában 9 halálos áldozata van a koronavírusnak, míg Magyarországon 156
"Tehát majdnem fele akkora lakosságra (Szlovákia: 5,45 millió) huszadannyi (!!!) halálos áldozat jut."

index.hu/kulfold/2020/04/17/szlovakiaban_9_halalos_aldozata_a_koronavirusnak_mig_magyarorszagon_156/

Erre varrjál gombot, te szegény ideológiailag megtámadott pávatáncos magyar legény.
simmering73
"...a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés." Mert eddig a postás hozta. Halálozási ráta 9,4%.
Béla333
Kellene egy újabb táblázatot is vezetni: hány beteg hal meg azért, mert kezelés helyett kilökték a kórházból, rátolva az életben tartás felelősségét a hozzátartozókra.
Mert a halottnak már mindegy, hogy a vírustól halt-e meg, vagy azért, mert akinek ez lenne a dolga (az államnak) az nem végzi el az egyéb életveszélyes betegsége gyógyításának a feladatát!
Mocskos Fidesz!
adrenalink
@Maria26: Téged is elkaphatna egy vírus, oszt megszünnél végre létezni ezen az oldalon...!
Béla333
@adrenalink: 10.22
Ez a szerkesztőség privát bevétele... Másodállásban ezt is nyomják...
Mint ahogy Krahácsot is nyomják...
dr. prédikátor
A kurva anyátokat mocskos tömegyilkosok!!! Ezeknek az embereknek még nem kellett volna meghalni ha időben intézkedtek!!!kásler mengele, füstös cigány müller cecil ezeknek az embereknek a halála rajtatok szárqad!!! Mocskos hazaáruló nemzetvesztő magyargyűlölő senkiháziak!!!
adrenalink
@Béla333: De a Maradj otthon, és a másfélméteres távolságtartás idején okafogyott ezt erőltetni! Télen, - 10 fokban sem fürdőruha reklámokat nyomat aki értelmes...
Rockxy
hazúdik!
mindenki hazudík!
énis megpróbálom
Sámannus
@legott: Amikor a sok vendégmunkást a maffia ráküldte az országra leállították a kontrollt.
Csakis ezért tarol nálunk jobban a vírus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.