GYALÁZAT! COVID-19 temetési szabályok: hipózni kell a dupla zsákba tett holttestet és tilos a koporsós temetés. A közeli hozzátartozók, esetlegesen egyházi személyek közreműködésével, a halál után búcsút vehetnek az elhunyttól az egészségügyi intézmény eseti elbírálása alapján. A hozzátartozóval a végső búcsúvétel előtt meg kell ismertetni a védőeszköz-használat és a kézhigiéné szabályait. A hozzátartozó számára a szükséges védőeszközöket (sebészeti szájmaszk, köpeny, gumikesztyű) az egészségügyi intézménynek kell biztosítania. A búcsúvétel során kerülendő az elhunyt holttestével való érintkezés. Gondoskodni kell valamennyi cső, drain vagy katéter eltávolításáról az elhunytból. A holttest bőrét helyileg fertőtleníteni kell 0,1% töménységű nátrium-hipoklorittal (hipó). A természetes testnyílások elzárását követően a holttestet dupla műanyag (szivárgásmentes) zsákba kell helyezni. A zsákok lezárásánál kapcsok használata tilos. A zsákot kívülről 1% töménységű hipóval le kell...

Forrás: nnk.gov.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A bánat mellett az dicsérendő, hogy nem engedik a koporsós temetést. A hamvasztással elég minden...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Használnak védőöltözetet, éppen ezért nem világos ez a túlbiztosítás. Tényleg az jár a fejemben, hogy az elhalálozás után nagyobb védelmet kap a prevenció, mint a megbetegedés előtt.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Ez aranyos: hypótlanul. :)

Igaza van picikének, ebbe jobb nem bele gondolni. Mert, ha el kezdek vele foglalkozni, akkor ilyenek ugranak be, mint a Saul fia. És az szörnyű.
Nyírfa
@tudode: Egye meg ő. Ugyan felhívta a figyelmet az alapos öblítésre, de , ha neki ez sikerül, akkor fogyassza el jó étvággyal.
Néha napján eszembe jut, mennyi vizet használunk el a járvány miatt. De homokba dugom a fejem, és inkább nem akarom tudni. Mit csinálnak azok az országok, ahol a fogyasztásra alkalmas vízzel egyébként is takarékoskodni kell? Dél-Afrikában már vödrökkel állnak sorba az ivóvízért, mivel mosakodnak, mosnak stb? Csak kevés helyen épült eddig passzív ház, amely alkalmas a szennyvíz hasznosítására is.
No, hova jutottam a hypós tojástól?
CsipkeRózsa
@Nyírfa: A Saul filmet azóta sem néztem meg.

A temetéssel kapcsolatban, nekünk megvan a sírhelyünk, a végén még lakatlan marad.
vacsi
@CsipkeRózsa: Engem ma már nem zavar, de fiatal lány voltam, amikor a nagymamámat elhamvasztották. A búcsúztatásnál, amikor az asztal közepén megláttam azt a kis urnát, egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy abban van a szeretett nagymamám.
verőce21
@CsipkeRózsa: "...megvan a sírhelyünk, a végén még lakatlan marad." - Szürreális...! :-(
ezen már én is elgondolkodtam, mindjárt a járvány elején. Jónéhány éve készíttettem magunknak sírhelyet, üres, de kijárok minden évben halottak napján virágot viszek, stb., és "a végén még lakatlan marad". -(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.