GYALÁZAT! COVID-19 temetési szabályok: hipózni kell a dupla zsákba tett holttestet és tilos a koporsós temetés. A közeli hozzátartozók, esetlegesen egyházi személyek közreműködésével, a halál után búcsút vehetnek az elhunyttól az egészségügyi intézmény eseti elbírálása alapján. A hozzátartozóval a végső búcsúvétel előtt meg kell ismertetni a védőeszköz-használat és a kézhigiéné szabályait. A hozzátartozó számára a szükséges védőeszközöket (sebészeti szájmaszk, köpeny, gumikesztyű) az egészségügyi intézménynek kell biztosítania. A búcsúvétel során kerülendő az elhunyt holttestével való érintkezés. Gondoskodni kell valamennyi cső, drain vagy katéter eltávolításáról az elhunytból. A holttest bőrét helyileg fertőtleníteni kell 0,1% töménységű nátrium-hipoklorittal (hipó). A természetes testnyílások elzárását követően a holttestet dupla műanyag (szivárgásmentes) zsákba kell helyezni. A zsákok lezárásánál kapcsok használata tilos. A zsákot kívülről 1% töménységű hipóval le kell...

Forrás: nnk.gov.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A bánat mellett az dicsérendő, hogy nem engedik a koporsós temetést. A hamvasztással elég minden...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
@peterkelemen: Ezzel mi a bajod? Ennél legalább észnél vannak.
Macskaszem
Az lenne baj, ha nem így csinálnák. Szomorú dolog a halál, de ahogy szokták mondani, az élet megy tovább. És ha lehet akkor inkább vírus nélkül.
Manhattan
A bánat mellett az dicsérendő, hogy nem engedik a koporsós temetést. A hamvasztással elég minden...
CsipkeRózsa
Ilyen temetés miatt nem szeretnék most meghalni! Ez borzasztó!
Nyírfa
@peterkelemen: Brutálisan hangzik, hiszen az ember az elhalálozás után veszélyes tárgyként van kezelve. És ez esetben a tárgyon van a hangsúly. A hozzátartozótól, baráttól nincs mód elbúcsúzni, a temetés is egészen szürreális.
Nem tudom,hogy szükséges-e ilyen fokú elővigyázatosság az elhunytak kapcsán, de elvárom, hogy az élőkre sokkal nagyobb figyelmet fordítsanak. Valódit.
CsipkeRózsa
Amennyiben csak hamvasztás a megoldás, miért kell hypót is használni?
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Talán azért, hogy azok, akik foglalkoznak velük, ne fertőződjenek meg. De fura ez a hypós lemosás. Nem arról volt szó, hogy a szappan kivégzi a vírust?
1magyar
A koporsós temetés betiltásának nagyon itt az ideje, de akár örökre is. El nem tudom képzelni, hogy a koporsóban a kukacok rágják a szemem stb, híggá váljon a testem és rothadjon. Undorító, szerintem a koporsós temetést azok találták ki akik meggazdagodtak rajta.
Az őseink is máglyán égették el a halottaikat - nagyon okosan.
vacsi
@CsipkeRózsa: A halállal a testből a lélek eltávozik. Maga az öreg, beteg test, meg kit érdekel. Ha mégis feltámadnék, nem az öreg testemet szeretném visszakapni. Ezt nem értettem a fáraók bebalzsamozásánál sem. Pohos öregemberként haltak meg - így akartak feltámadni?
CsipkeRózsa
@Nyírfa: A szappan gyenge megoldás, hiszen a kézmosáshoz is ajánlják a fertőtlenítést.

Akik foglalkoznak velünk, ha már ott fekszünk, a zsákba tételünk előtt, v. után, használjanak védőöltözetet, és fertőtlenítést a munkajuk után.
CsipkeRózsa
@vacsi: Engem nagyon zavar a hypós kezelés tudata, és az égetés tudata is. Inkább szeretnék a földben nyugodni hypótlanul.
picike1
@CsipkeRózsa: @vacsi: ni izgulj negondolj bele se rá
tudode
Nem csak a holttesteket, a tojást is
.
----- Müller Cecília azt tanácsolja, fogyasztás előtt áztasd hipós vízbe a tojásokat
.
www.life.hu/hirek/20200331-muller-cecilia-azt-tanacsolja-fogyasztas-elott-aztasd-hipos-vizbe-a-tojasokat.html
.
!!!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Használnak védőöltözetet, éppen ezért nem világos ez a túlbiztosítás. Tényleg az jár a fejemben, hogy az elhalálozás után nagyobb védelmet kap a prevenció, mint a megbetegedés előtt.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Ez aranyos: hypótlanul. :)

Igaza van picikének, ebbe jobb nem bele gondolni. Mert, ha el kezdek vele foglalkozni, akkor ilyenek ugranak be, mint a Saul fia. És az szörnyű.
Nyírfa
@tudode: Egye meg ő. Ugyan felhívta a figyelmet az alapos öblítésre, de , ha neki ez sikerül, akkor fogyassza el jó étvággyal.
Néha napján eszembe jut, mennyi vizet használunk el a járvány miatt. De homokba dugom a fejem, és inkább nem akarom tudni. Mit csinálnak azok az országok, ahol a fogyasztásra alkalmas vízzel egyébként is takarékoskodni kell? Dél-Afrikában már vödrökkel állnak sorba az ivóvízért, mivel mosakodnak, mosnak stb? Csak kevés helyen épült eddig passzív ház, amely alkalmas a szennyvíz hasznosítására is.
No, hova jutottam a hypós tojástól?
CsipkeRózsa
@Nyírfa: A Saul filmet azóta sem néztem meg.

A temetéssel kapcsolatban, nekünk megvan a sírhelyünk, a végén még lakatlan marad.
vacsi
@CsipkeRózsa: Engem ma már nem zavar, de fiatal lány voltam, amikor a nagymamámat elhamvasztották. A búcsúztatásnál, amikor az asztal közepén megláttam azt a kis urnát, egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy abban van a szeretett nagymamám.
verőce21
@CsipkeRózsa: "...megvan a sírhelyünk, a végén még lakatlan marad." - Szürreális...! :-(
ezen már én is elgondolkodtam, mindjárt a járvány elején. Jónéhány éve készíttettem magunknak sírhelyet, üres, de kijárok minden évben halottak napján virágot viszek, stb., és "a végén még lakatlan marad". -(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok