A DK szerint a számvevőszék segíthetett volna rajtuk, de inkább büntetni akar.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

olivetti
Most mindenhonnét pénzt akarnak szerezni illiberálisék, hogy ne kelljen hozzányúlni a kedvenc oligarchákhoz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
olivetti
Most mindenhonnét pénzt akarnak szerezni illiberálisék, hogy ne kelljen hozzányúlni a kedvenc oligarchákhoz!
Csizmás Kond
Szerintem ismét hazudik a déká...mert ha nem hazudna akkor kinyögné hogy melyek azok a papirok amit kérnek és nem köntörfalazna. Amúgy ami elégett arról a tűzoltóság ad valamilyen igazolást...
nezelodo
Gyenge ez a Fletó! Kért volna szaktanácsot a Borkai-Rákosfalvi féle sokmilliárdos földbiznisz lebonyolítójától, ott senki sem vonta kétségbe, hogy csőtörés miatt megsemmisültek a bizonyító iratok. Lehet, hogy azoknak a vizsgáló hatóságoknak jobb minőségű volt a vörösből narancsara fakult szemüvege?
olivetti
@Csizmás Kond: A párt januárban megkapta a balesettel kapcsolatos jegyzőkönyvet a tűzoltóságtól, ebből kiderült, az irodaház harmadik emeletén keletkezett elektromos tűz.
Csizmás Kond
@olivetti: ...és abba kell írha hogy íratok is semmisültek meg...szóval ott a bizonyíték, amúgy szerintem nem az elégett íratok érdekli a hivatalt hanem valami amiszerint pártpénzeket vehetnek fel...és ott keletkeztek a galibák.
...nehogymá valaki azt mondja, hogy csak a déká tudja mi a törvény és mi nem,...
Béla333
Hivatalos számla másolatot nem az ÁSZ-tól kell kérni, hanem attól a cégtől, aki a számlát annak idején kibocsájtotta.
Így most vagy a cím rossz (Gyurcsányék hiába kérték az irodatűzben megsemmisült számláik másolatát az ÁSZ-tól),
vagy rosszul értelmezi a cikkíró a hivatalos számla másolat fogalmát.
Gyurcsányéknak be kellett volna kérni az összes cégtől a hivatalos számla másolatot, akinek a számláját betették a könyvelésükbe.
Ha ezt nem tették meg, akkor nincs mit tenni.
Egy NAV ellenőrzésnél ugyanígy jár el a NAV is!
olivetti
@Csizmás Kond: Az mellékes, hogy szerinted mi érdedkli az ÁSZ-t, de van itt más is:

Gyurcsányék hiába kérték az irodatűzben megsemmisült számláik másolatát az ÁSZ-tól, így elbukhatják az állami támogatást.
A DK elnöke a számvevőszék vezetőjének, Domokos László volt fideszes képviselőnek címzett válaszában azt is kifogásolja, nem világos, az ÁSZ mire alapozza azt a megállapítását, hogy a párt gazdálkodásának törvényessége nem volt biztosított, és kimutatásai nem mutatnak valós képet a DK bevételeiről és kiadásairól.
Az adatok és a párt működésének helyreállítása érdekében a 2018. november 17. és 2019. június 24. közötti időszakban négy alkalommal kerestük meg önöket írásban. Többek között kértük személyes részvételüket a leégett irodarész első lehetséges bejárásakor, illetve írásban kértük segítségüket, hogy az általunk korábban az ÁSZ-nak átadott pénzügyi iratok és adatok másolatát visszakaphassuk pénzügyi nyilvántartásaink minél teljesebb helyreállítása érdekében. Ezekre a kéréseinkre az ÁSZ részéről folyamatos elutasítás volt a válasz
Gyurcsány kiemeli azt is, hogy a DK 2018-ban 367,7 millió forint állami támogatást kapott, és ebből az ÁSZ 227,1 millió elköltését (vagyis a teljes összeg több mint 60 százalékát, a bizonylatok több mint 80 százalékát) a választási kampány lezárultával már ellenőrizte.
Csizmás Kond
@olivetti: Hogy ki mit mond az csak azt bizonyítja hogy mi az érdeke. Azt hajtogatják hogy az irataik nagyrészének van másolata az ász-nál...szerintem azokfelől érdeklőpődnek amelyeknek nincs de kellett volna legyen ...és most mindent kitralálnak hogy valahogy másra tudják kenni a hibájukat.
olivetti
@Csizmás Kond: Amennyiben tudsz állításukkal ( és a tűzvizsgálati eredménnyel) ellenkező értelműt, azt tedd ide, addig csak üresben járatod magad!
kereső
@Béla333: Én úgy értelmezem a dk levelét, hogy az ÁSZ- nak eredetiben ( vagy mert ugyanaz!!! hiteles másolat) leadott számlákról kértek ki másolatokat. Tehát nem a párt adott be másolatot- hanem az eredetiről kértek másolatokat- gondolom, a fellebbezés megalapozásához. A NAV-hoz ellenőrzés során beadott számlákról is lehetőség van kérni másolatot, sőt ha konkrét számlákat érint a jkv. akkor azok az ellenőrzési jkv. kötelező kellékei. Ha a NAV-ra ez vonatkozik, akkor az ÁSZ-ra miért nem?
Béla333
@kereső: 11.07
Ha a DK eredetiben vagy hiteles másolatban adott be számlákat az ÁSZ felé az elszámolásukban, akkor minden OK!
A hiteles másolat nem azt jelenti, hogy egy számlát lefénymásolok, hanem a számla kibocsátó adhatja ki, hivatalosan, cégszerűen aláírva, lepecsételve. Ekkor és csak ekkor hivatalos egy számla másolat.
Ha van ilyen hivatalos másolat, akkor nem gond, hogy az eredeti elégett, a másolat is eredetinek minősül.
Az valóban nagy munka, hogy az összes számláról újra bekérni minden beszállítótól egy hivatalos másolatot, nem is szokott mindig sikerülni.
Ha ilyen hivatalos számlákat adott be a DK az ÁSZ felé az elszámolásukban, akkor azt nem kérheti vissza, nem is adja vissza az ÁSZ, hiszen az egy hivatalos dokumentum! Nem is értem, hogy minek kérne vissza egy, az elszámoláshoz leadott számlát a DK?
Béla333
@kereső: 11.07
Még annyit: Egy NAV vizsgálatnál (és gondolom ugyanígy van az ÁSZ vizsgálat esetében is) egy vizsgálat lezárulta után visszaadják az összes feléjük benyújtott iratot, számlákat, ugyanis a dokumentumok megőrzése a vizsgált cég/párt feladata X évig!
Tehát az eredeti vagy a hivatalos másolati számlákat is vissza fogja szerintem kapni a DK, ha a vizsgálat befejeződik.
Egyébként meg a beadott okmányokról, számlákról nem árt egy átadás-átvételi jegyzőkönyvet készíteni, hogy legyen valami nyoma, hogy mit is adtunk át! (Ez sem kis meló...)
Csizmás Kond
@olivetti: na te is kezded...miértén bizonyítsak bizonyítson az akit szorongatnak ...vagy bizonyítsd te az ők ártatlanságulat ha már ennyire oda vagy értük.
levarosbukta
@Béla333: Ezt én sem értem, hogy nincs róla átadás-átvételi jegyzőkönyv??? Ami még lényeges, tőlem bármilyen iratot bárhova elkérnek arról rögtön csinálok saját magamnak belőle másolatot legyen az bármennyi is. Ennyire nem lehet dilettáns banda a DK, hogy nem gondoskodtak + példányokról. Főleg így hogy tudják csak lejáratás a cél.
kereső
@Béla333: A vizsgálat lezárultával!, ami nem egyenlő a vizsgálati jkv. átadásával. Mert a jkv.-i észrevétel a vizsgálat része. Tehát addig amig az észrevételle nem érkezik válasz, sőt ha tovább megy az ügy ( NAV fellebbviteli Igazgatóság) akkor annak lezárultáig nem adják ki az iratokat. A NAV tételes irat átadás--átvételt csinál. Mostanság amikor az ellenőrzéés elektronikusan zajlik- Te magad készited , hogy mely számlákat iratokat tartalmaz a beküldött fájl.@Béla333: 11:16 nem az eredetit kérte vissza, hanem annak másolatát. Amihez joga van- főleg akkor , ha a jkv. hivatkozik valamely számlára kifogással- akkor az észrevétel megtételéhez ismerned kell a számla tartalmát, az azon feltüntetett adatokat.
Béla333
@kereső: 11.34
Én vettem részt NAV vizsgálatban, ott nem a NAV csinált tételes átadás-átvételi jegyzőkönyvet, hanem a vizsgált cégtől kérték, hogy csináljanak, hiszen a vizsgált cég tudja, hogy milyen papírokat akar átadni.
A vizsgálat jogerősen akkor zárul le, ha a NAV határozatot hoz és azt nem vitatja senki. Ha bíróságra megy az ügy, akkor a vizsgálat nem tud lezárulni.
Ha a DK úgy adott be számlákat, iratokat, hogy azok nem voltak lemásolva, akkor igan amatőr módon jártak el. Én annyit tudok, hogy a NAV sem szokott a nála levő anyagból másolgatni és visszaadni.
olivetti
@Csizmás Kond: " Hogy ki mit mond az csak azt bizonyítja hogy mi az érdeke. Azt hajtogatják hogy az irataik nagyrészének van másolata az ász-nál...szerintem azokfelől érdeklőpődnek amelyeknek nincs de kellett volna legyen ...és most mindent kitralálnak hogy valahogy másra tudják kenni a hibájukat."
Válasz:
" Amennyiben tudsz állításukkal ( és a tűzvizsgálati eredménnyel) ellenkező értelműt, azt tedd ide, addig csak üresben járatod magad!"

Tehát akkor semmilyen, Gy. álláspontjával ellentétes értelmű tény nincs a birtokodban, ergo: a levegőt bokszolod, hamis beállítással!
Rockxy
a dekások nemtutták eddig, hogy kapitalizmus van
Csizmás Kond
@olivetti: ...nekem nincs bizonyítékom és nem is azt mondtam hogy lenne,csak elsütöttem egy véleményt...de te erőlteted hogy nincs igazam tehát neked van vagy legalábbis tudsz valamit...na ki vele
olivetti
@Csizmás Kond: "Csizmás Kond
Szerintem ismét hazudik a déká...mert ha nem hazudna akkor kinyögné hogy melyek azok a papirok amit kérnek és nem köntörfalazna. Amúgy ami elégett arról a tűzoltóság ad valamilyen igazolást...
ma, 08:33"

"Szerintem ismét hazudik a déká..." - na ezt nem tudtad alátámasztani semmivel!
Megadtam a választ!
Csizmás Kond
@olivetti: ...szerintem hazudik és te értetlenkedsz körömszakadtádig..ez a véleményem.
olivetti
@Csizmás Kond: Semmivel nem tudtad alátámasztani!
Jozefina
Majd pon Domonkos a fidesz csicska fog "segíteni" a DK-nak??!!! Csak azt tehet, amitre orbán utasítja!!??
Csizmás Kond
@olivetti: ...mi a büdös picsát kéne alátámogati egy egyszerű véleményen, hülyék hazugok marhák és készcsak nem képzeled hogy orvosi leletet fogok bemutatni...de ha nagyon erősködsz a tiedet kikeresem.
olivetti
@Csizmás Kond: A racionális vélemény kialakításának oka/indoka, olyan ismeret, amely egy állítással vagy vélekedéssel ellentétes tartalmú ismereteket feltételez!

Képtelen vagy indokolni az álláspontodat, köptél egyet, hogy hazudok a DK ( bár azt sem magyaráztad meg, hogy mi az az "ismét") mert neked nem szimpi a DK, majd elfutottál a Hargitára!
olivetti
@Csizmás Kond: Továvvá itt is melléütöttél:

"Szerintem ismét hazudik a déká...mert ha nem hazudna akkor kinyögné hogy melyek azok a papirok amit kérnek és nem köntörfalazna."

Megjelölte az iratokat!

" – írja Gyurcsány, felidézve, hiába kérték, hogy az ÁSZ a korábban elektronikus formában átadott könyvelési nyilvántartásokat, szabályzatokat, szerződéseket és egyéb dokumentumokat másolatban adja vissza a pártnak."

Van halvény fogalmad, hogy mi az az értés?
nevemnick
Az eredeti számla a megrendelőnél van, vagy ha ő kapja akkor a fizetőnél, az ÁSZ-nál vagy a NAV-nál, ezeknél csak hivatalos számlamásolat van, ha kérik. Máskülönben az eredeti számlának, valamint az ő általa kiadott másodpéldánynak, vagy a számlatömbnek a könyvelő cégnél, vagy a felhasználónál kell lennie, amelyet szigorú nyomtatványként kell kezelnie, és megőriznie ha jól tudom öt évig.
Csizmás Kond
@olivetti: ...na figyu, te ügyes vagy, okos vagy ..te vagy a király, csak haggyá má a francba ezzel a nyafogásaiddal. hazudtak s kész, részemről ennyi és ez még beleillik a szólásszabadságba.
olivetti
@Csizmás Kond: Sarokban vagy - magadnak köszönheted!
Hazug ember - sánta kutya effektus!
Csizmás Kond
@nevemnick: Persze hogy mindennek marad valahol nyoma, csak az olyannak nem ami nem is létezett...szerintem az irodát is ezért égették le.
Csizmás Kond
@olivetti: ...bizonyítsd be te hogy igazad van...mert te is csak a szádat jártatod mint én vagy akárki...na és ha nem jössz bizonyítékkal akkor pá...mert a gyerekmese nem nekmvaló.
olivetti
@Csizmás Kond: Az egész eddigi társalgás csupa bizonyítás volt - ellened!
Úgy kell belböfizni valamit, hogy képes legyél megvédeni is!
Ehhez kevés a pártutálat!
Csizmás Kond
@olivetti: ..vazzze... te önmagad alól vágtad ki a fát okoska...
Ha a társalgásunk bizonyíték volt akkor mi a lószarért vonyítasz továbbra is azért meg kezded a hülye mesét hogy csak a te véleményed a bizonyítás a másé nem...na tőlem addíg bizonyítasz ameddig akarsz, de ilyen süketséget én tovább nem folytatok.
nevemnick
@Csizmás Kond: csak az a kérdés, hogy mit ellenőrzött 2018-ig az ÁSZ, amikor is minden rendben talált? Itt sántít az ÁSZ féle történet... és nem kissé. ;)
balos
Ha nem lett volna rendben,már rég kiadták volna a másolatokat!A geci támogatói geciskednek,mert még megtehetik!Szeretném látni a fideSSes búkás után,hogy nem is a vagyon elkobzás,hanem a homlokra tetoválásukat,hogy HAZA Áruló!
Csizmás Kond
@nevemnick: Nem tudom de most nem az a baj, hanem az, hogy kéne a pénz de nem tudják igazolni hogy hová tették mostanig.
csak úgy....
@Csizmás Kond: jó vóna, ha a gazdád elvinne a hadházyhoz egy alapos kivizsgálára!
nevemnick
@Csizmás Kond: ez csak illibsi állítás. Nézz, olvass utána.
Csizmás Kond
@nevemnick: ne kezd te is...minek akartok mindenki olvastatni...? Ki mit akar állítani azt állít én ezt hiszem és kész.
csak úgy....
@Csizmás Kond: a te dógod cirmink! egy rendes macska csak a gazdának hisz,még pedíg gondolkodás nélkül!
csak úgy....
nem csípem a ferkót,nekem túlzottan modoros és mesterkélt, de ezt az eljárást szemétségnek tartom! a fidesz,még a következö választások elött ,likvidálni szeretné az ellenzéket! hitlernek sem volt ellenzéke,sokan azt sem tudják,hogy az mire való és miért van! szerintem orbán viktor a nagy titkosító sem tudja...
kereső
@csak úgy...: Nagyon tudta ellenzékben.
csak úgy....
@kereső: nem is mondtam,hogy ez a viktor egy fejre ejtett kölök,viszont a híveiért nem tenném tüzbe a kezem!
olivetti
@Csizmás Kond: Belebuktál magadba, mert stupid vagy, de a baj inkább az, hogy hazudozol!

"...de most nem az a baj, hanem az, hogy kéne a pénz de nem tudják igazolni hogy hová tették mostanig."

Ezt honnan szoptad megint?
csak úgy....
@olivetti: cicink a fideszért mindenre képes! szopik,nyal és gombot varr...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.