Folytatódik az érettségi-háború a kormány és a pedagógusok között.

Aggódik a pedagógusok szakszervezete az érettségi miatt: erre kérik nyílt levélben az államtitkárt

A PDSZ Országos Választmánya értetlenül áll az előtt, hogy míg minden hivatalos kormányzati forrás azt jósolja, hogy az újtípusú koronavírus-járvány hamarosan a tömeges fertőződés szakaszába lép, a kormány az érettségi megtartásával a korlátozások lazítása mellett döntött.

Ehhez kapcsolódik az államtitkárnak írt nyílt levelük fő üzenete, a kormány rendelete szerint ugyanis április 21-én éjfélig lehet benyújtani az érettségi vizsgajelentkezés módosítására vonatkozó kérelmet, beleértve a jelentkezés törlésének lehetőségét is.

A szakszervezet szerint az idei vizsgákra rendkívüli helyzetben,

aggasztó körülmények között kerül sor, a döntésre adott négy nap, amelybe egy hétvége is beékelődik, rendkívül kevés.

A diákok többsége ráadásul figyeli a hivatalos hirdetményeket, többnyire az őket tanító kollégáktól értesülnekazokról, így nem biztos, hogy ez az információ időben eljut hozzájuk.

A fenti okok miatt kérjük Államtitkár urat, hogy hosszabbítsák meg a módosítás időtartamát! Legkorábbi időpontnak április 27-ét javasoljuk, hiszen ekkor még jut idő az aktuális létszámhoz igazítani a lebonyolítás különféle mozzanatait, és egy héttel az érettségi előtt talán biztosabb információval rendelkeznek a jelöltek arról, hogy a járvány mekkora kockázattal jár.

A PDSZ ennél is jobb, méltányosabb megoldásnak tartaná, ha a jelenlegi körülmények között, akár május 4-én reggel 8 óra 30 percig is bejelenthetnék a vizsgázók, hogy nem kezdik meg az érettségit. Veszélyhelyzetben még ehhez az extrém időponthoz is alkalmazkodnia kellene a szervezőknek.

Kérik, hogy a gyermekek és hozzátartozóik biztonságérzete és egészsége védelmében, fontolják meg a PDSZ javaslatát. A szakszervezet visszautasította az EMMI és Maruzsa Zoltán bírálatát, hiszen közös cél a biztonság, az emberi életek védelme. A szaktárca politikai hátsó szándékkal, az államtitkár egy tömeggyilkos szervezethez hasonló működéssel vádolta meg a PDSZ-t, miután a szakszervezet jelezte, a szabadság koordinált kivételével akarja megakadályozni a májusi érettségit.

Forrás: 24.hu

Kép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
Az én ötletem az, hogy adjuk a félévi jegyet mindenkinek érettségi osztályzatnak! Ez ugyanis valid! Azon tárgyakból, ahol korábbi évfolyamokon befejeződik a tantárgy oktatása (pl.: 10. évfolyamon földrajz, 11. kémia, stb.) az akkori jegyet alkalmazzuk!!!
Korábban volt hasonló gyakorlat (pl.: 1989) amikor kikerült a matematika érettségi, és a diákok a tanév végi jegyet kapták érettségi osztályzatnak!
tudode
Ebben az országban minden úgy működhet, még járvány idején is, ahogy a sajátságos szürkeállománnyal rendelkező kifundálja!
.
Hiszen laboratóriumnak, kísérleti izének titulálta az országot attól kezdve, hogy elvesztette a csúful viselt KÖZJOGI MÉLTÓSÁG JELLEGÉT:
.
----- Orbán Viktor: Magyarország egy laboratórium
24.hu/kulfold/2013/10/09/orban-viktor-magyarorszag-egy-laboratorium/
.
------ Orbán: Ausztria a laboratórium, végre nem mi vagyunk a kísérleti egerek
.
magyarnarancs.hu/belpol/orban-ausztria-a-laboratorium-vegre-nem-mi-vagyunk-a-kiserleti-egerek-128911/?orderdir=novekvo
.
Nem történik egyéb, mint az ÉLET HÍDJÁN az elefánttal dübörög a cini, cini egérke, bedobva a laboratóriumába a gyerekeket!
ómió
Aggódó "Vörös Hadsereg Frakció"? Aszta!
Bástya Béla Elvtárs
Az én ötletem az, hogy adjuk a félévi jegyet mindenkinek érettségi osztályzatnak! Ez ugyanis valid! Azon tárgyakból, ahol korábbi évfolyamokon befejeződik a tantárgy oktatása (pl.: 10. évfolyamon földrajz, 11. kémia, stb.) az akkori jegyet alkalmazzuk!!!
Korábban volt hasonló gyakorlat (pl.: 1989) amikor kikerült a matematika érettségi, és a diákok a tanév végi jegyet kapták érettségi osztályzatnak!
verőce21
Nem rossz ötlet ez a félévi jegymegajánlás! De az egy egyszeri eset volt.
Mi van, ha tovább tart a járvány, mint pár hónap? És úgysem tudnak felvételizni a fiatalok, mert a felvételik is elmaradnak? Szerintem jobb lenne kihagyni ezt a félévet mindenkinek, és majd egy év múlva megcsinálná mindenki frissen újratanulva a szükségeseket.
Bástya Béla Elvtárs
@verőce21: Nem szabad halogatni! Aki most végez / érettségizik, menjen tovább! Óriási traumát élnének át a családok emiatt! Nem beszélve a plusz költségeket amit az évhalasztás okozna!
Tulajdonképpen nem lenne középszintű 2020. májusban, ami biztonságos járványügyi szempontból! Emelt szintet esetleg meg lehet tartani, mert az kevesebb embert érint - tartható a néhány fő / terem létszám!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.