A párt képviselője szerint az önkormányzatokat érintő intézkedések hibásak.

"Ezt haladéktalanul korrigálni kell" – a DK komolyan beszólt a kormánynak

Bősz Anett vasárnap tartott online sajtótájékoztatót "Pótolják a helyi iparűzési adóbevételeket a központi költségvetésből!" címmel.

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese beszélt a párt és a Liberálisok közös sajtótájékotatóján, amelynek keretén belül felszólították a kormányt, hogy "megszorítások helyett pótolja a helyi iparűzési adóbevételeket a központi költségvetésből!"

"A kormány eddig nem hogy pluszforrást nem biztosított az önkormányzatok számára a megnövekedett feladatkör és hatáskör mellé, hanem kifejezetten elvont tőlük pénzeket: gondoljunk csak a gépjárműadóra – ami ellen tiltakoztak is a Szabad Városok Szövetségének vezetői is. Tovább rontja a települési vezetők esélyeit arra, hogy sikeresen tudják kezelni a válságot, hogy várhatóan a helyi iparűzési adóbevételek jelentősen csökkenni fognak."

- kezdi Bősz Anett a sajtótájékoztatót.

A Demokratikus Koalíció és a Liberálisok szerint a kormányzat felelőssége lesz, ha az önkormányzatok fizetésképtelenné válnak.

"Ezt haladéktalanul korrigálni kell."

Arra szólítják fel a kormányt, hogy pótolják a helyi iparűzési adóbevételek kiesését, a gépjárműadót pedig adják vissza az önkormányzatoknak.

Forrás: Blikk

Kép: DK/Facebook

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Ez "komolyan" komoly?Rá kéne már jönni, hogy a szónoklatok nem vezetnek sehová. Szereztetek néhány derűs percet orbánnak.meg a csicskáinak.
Eriksson
Bősz Anett a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese?
Aki Én
@Csizmás Kond: még te is, te ostoba, hasztalan lúzer
Sámannus
A totalitárius rendszer mai főcsapása minden létező forrás felélése Nincs isten ami eltántorítaná őket a kiszivattyúzásától
Nem szégyenlik kifosztani azt összes tartalékot ami még mozgatható az országban. Senki ne higgye, hogy ez a rendszer bármilyen eszközzel megállítható.
Az itt jól fizetett talpnyalók éber őreik ennek a otromba zsivány tehetségtelen bagázsnak.
verőce21
Jó, hogy van ez a 36 db "szelep" az országnak, ezen a blogon. Visítsatok csak...! :)
ómió
Tényleg! Ezzel a néhány tízmilliárddal ne bohóckodjunk már! Az önkormányzatokat eladósítani minimum 1000 milliárddal érdemes, a'la Böszme!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.