Nemcsak Carl Schmitt, de Joseph Goebbels is büszke lenne Orbán Viktorra és az ő hűen szolgáló lakájaira.  A történet ott kezdődött, hogy végképp elmérgesedett a Fidesz és az Orbán-rezsim kapcsolata az európai mérsékelt jobbközéppel. Az ilyen szervezeteket összefogó pártcsalád, az Európai Néppárt (EPP) tagjai egy jelentős részének felfordult a gyomra Orbántól, valamint komolyan megijedtek attól, hogy a XXI. század elején, az Európai Unió egyik országában be lehet vezetni egy náci stílusú hatalomgyakorlást, ahol a Vezér akarata a jog forrása.

Forrás: b1.blog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
pontos leírás: ahol a Vezér akarata a jog forrása.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ismét egy frappáns mondat nickgrabowszki-tól

maga a történet pedig, nos az olyan jellemző, ahogy írta „ Joseph Goebbels is büszke lenne Orbán Viktorra és az ő hűen szolgáló lakájaira. ”

Maga a story ott kezdődik, hogy az EPP elnöke, aki történetesen egy lengyel politikus Donald Tusk azok közé tartozik, akiknek nem teszik, hogy „Orbán-kormány időkorlát és bármilyen feltétel nélküli korlátlan hatalmat szavaztatott meg magának ”!
Sőt ennek hangot is adott, aminek részeként a hivatalos fordítás szerint azt találta mondani, hogy „Biztos vagyok abban, hogy Carl Schmitt nagyon büszke lenne Orbán Viktorra.”! Amit a hazai sajtó valamiféle megfontolásból úgy értelmezett, hogy Tusk lenácizta Orbánt. Na jó egyesek szerint csak „finoman”. Meglátásom szerint ez erős túlzás, hisz csak annyit mondott, hogy a módszeri tetszenének a náciknak is.
Na erre aztán beindult a gépezet, ami abban csúcsosodott ki, hogy „„Az a Tusk nácizza Orbánt, akinek a nagyapja valóban náci kollaboráns volt” – ezzel a címmel jelent meg egy leleplezőnek szánt cikk szombaton a kormányközeli Pesti Srácokon. ”, aminek a bizonyítéka egy fénykép lenne. Nos persze kiderült – sokkal gyorsabban, mint ahogy kreáltatott -, hogy ebből egy szó sem igaz.
a b1.blog „Meghamisított fényképpel próbálta bizonyítani a kormánypropaganda Donald Tusk nagyapjának állítólagos náci múltját” című írásában van egy félmondat, ami igencsak találó: „a Vezér akarata a jog forrása.”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.