Viharosan indult az Országgyűlés aktuális ülésszaka hétfőn. Szabó Tímea párbeszédes politikus felszólalását azzal kezdte, hogy "Orbán Viktor egy hónapja nem meri idedugni a képét", nem mer beszámolni arról, mi folyik az országban. Később a kormánypárti képviselők hangos tapssal akadályozták meg, hogy Szabó folytathassa felszólalását.

Heves viták zajlottak hétfő kora délután a parlamentben, ahol Szijjártó Péter külügyminiszter számolt be a kormány részéről a járvány elleni védekezés helyzetéről.

A Párbeszéd nevében Szabó Tímea frakcióvezető kért szót, és arról érdeklődött, miért nincs a parlamentben a miniszterelnök, hogy válaszoljon az azonnali kérdésekre – miért Szijjártó van kijelölve erre a feladatra.

Szabó Tímea azt mondta, amíg a koronavírus-járvány globális halálozási rátája 6,7 százalékos, addig Magyarországon ez az arány 10 százalék.

Az egész kerek nagy világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban, még Olaszországban és Spanyolországban sem vesztették ilyen sokan életüket

- fogalmazott.

Az ellenzéki politikus hentesnek nevezte Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterét, aki szerinte emberéletekbe kerülő ámokfutásba kezdett az elmúlt hetekben.

Kiemelte, a tárcavezető 36 ezer kórházi ágyat üríttetett ki, amennyire még az Egyesült Államokban sincs szükség, halálos és magatehetetlen betegeket küldtek haza.

Szabó Tímea szólt arról is, eljön az idő, amikor a kormányoldal súlyosan megfizet a "lopásokért, embertelenségekért, eszement szervilizmusért".

A képviselő arról is érdeklődött, "hova megy az a több tíz- és százezer maszk, amelyek érkezéséről a kormány nap mint nap beszámol, ha a magyar egészségügyben láthatóan nincs elegendő".

Ezután meg is válaszolta a kérdést, és határon túli megyéket kezdett sorolni, majd Horvátországot és Macedóniát említette, ahova a magyar kormány maszkokat küldött- mondta. Ezen a ponton a Fidesz-frakció tapsviharral fojtotta bele a szót a képviselőbe – de olyan hosszú tapsviharral, hogy Szabó rendelkezésre álló ideje le is járt – írja a 444.

Szabó nem is tudta befejezni a mondandóját, jelezte, hogy szeretne rendelkezni az „eltapsolt” idővel, de Kövér László házelnök azzal zárta le a felszólalását, hogy a „viharos tetszésnyilvánítással nem tudott mit kezdeni”.

"Szégyellje magát, elszabotálta a felszólalásomat" – szólt vissza Szabó.

Kövér egyébként Szabó következő felszólalásának legvégén is elvette a szót, mert szerinte a párbeszédes politikus „kocsmai stílusban” beszélt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában aláhúzta,

a magyarországi koronavírus-járvány neheze még hátravan, megjegyezte azonban, hogy sikerült ellaposítani a járványgörbét, amivel időt nyertek az egészségügyi felkészüléshez a tömeges megbetegedések idejére, ami bármikor eljöhet.

Dömötör Csaba hangsúlyozta, azt szeretnék, hogy minden fertőzöttnek legyen hely a kórházakban és a magyar orvosoknak ne kelljen olaszországihoz hasonló döntéseket hozniuk arról, hogy ki kaphat és ki nem életmentő ellátást.

"Ne a pánikkeltésben vitézkedjenek, vegyenek részt az összefogásban" – mondta az államtitkár.

Kiemelte, az egymillió lakosra jutó elhunytak száma Ausztriában 51, Portugáliában 69, Svédországban 151, Magyarországon pedig 20, tehát sokkal alacsonyabb.

Dömötör Csaba kitért arra is, Karácsony Gergelynek, a Párbeszéd társelnökének is "fedélzeten kellene lennie", hogy Budapesten ne lépjen szintet a járvány. "Eddig nem mondhatnánk, hogy vitézkedik" – fogalmazott a kormány képviselője, majd példaként említette a főpolgármester "parkolással kapcsolatos hezitálását".

Az államtitkár közölte, a legnagyobb magyarországi gócpont a fővárosi Pesti úti idősotthonban található, ahol 223-an kapták el a vírust és 23-an meghaltak közülük. A kormány minden segítséget megad az idősotthonoknak a kellő védelemhez, de ehhez a főpolgármesterre is szükség lesz, akinek végre a "cselekvés mezejére" kell lépnie a "napi ötletelés" helyett – fejtette ki Dömötör Csaba.

Forrás: 444, Mérce, HVG, MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Sikerült megválasztani 133 viselkedni nem tudó bunkó képviselőt a Fidesz imádóknak. Felénk a kocsmába sem engednék be az ilyen csőcseléket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
A zagyatlan zorbán 1x aszonta, h Isten színe előtt kell elszámolni mindenkinek a tetteivel, hát akkor rajta idióták, remélem nem lesz veletek kíméletes. Azoknak a betegeknek és hozzátartozóiknak magyarázkodjatok, fszfejek, akiket hazaküldtetek a kórházakból meghalni. Szar lehet nektek, mert ezt nem tudjátok Karácsony Gergelyre ráhúzni.
vitriol
dagadt lászló karmester túlmegy minden határon, amikor szét- trollkodja az állítólagos "parlamenti munkát", ami már a béka alsó része alá sűllyedt az ő közre-működése által. Hozzá nem értése miatt már rég le kellett volna őt cserélni, ha akadna a fideszben egy normálisabb fazon.
vitriol
@Pegero: nem szégyelled magad, így beszélsz anyádról?
solidedge
Sikerült megválasztani 133 viselkedni nem tudó bunkó képviselőt a Fidesz imádóknak. Felénk a kocsmába sem engednék be az ilyen csőcseléket.
Clavigo
@Pegero: Nem járok a Pipa utcai talponállóban... Ott nem a muterod a pultospicha ?
Gyütt Mönt
Mi sohasem vetemednénk arra, hogy... Most mégis arra vetemedtek, hogy elhallgattassák a nekik nem tetsző hangot.
justhpeter
Szabó Tímea finom volt és nőies. Az agyhaott házmester csak hozta a formáját.
Jozefina
orbán fél megjelenni még a parlamentben is??!! Bujkál az ő szeretett népe elöl!!!??
peterkelemen
Kásler Orbán parancsét hajtotta végre és mi a parancs? Irtsd a beteg magyarokat ahol csak tudod.
tudode
Tehát a NER-társak annak tapsoltak, aki visszahozta a múltat a köbön:
.
--- Elég volt, Orbán öngólja
.
www.youtube.com/watch?v=bE3QW2-3R44&feature=share&fbclid=IwAR2uwQjhcEovui6qy20_j1PGFIaJQ5wCPLSHui6NYVst5Jk7C922yMiaWIE
.
Na nem Szabó Timeát, azokat cikizték ki, akiknek ELEGE VAN ebből a 30 éve tartó vircsaftnak!
.
Szégyelljék magukat a megélhetési politikusok szégyenei!
namihami
Nocsak, most valahogy, valamilyen okból hirtelen mennyire ""erélytelen"" lett a Házmester. Lehet, az volt az ok, hogy saját fajtestvérei ordibáltak? Mennyi lesz a büntetés összege és meddig kell fizetni a párttestvéreknek? Mert arra nem gondolhatunk, hogy a Fidesz oldalon ülők felé levő fülére nem hall a Vice!
Nessy
@namihami: Büntetni a 133 bátor embert? Legközelebb nem fogják megszavazni az évekre meghosszabbított "járványveszély miatt" a teljhatalmat nagyurunknak! Biztos van még megszavazandó a "járványelhárításához szükséges azonnali intézkedés, törvényjavaslat," amit majd Semjén éjszakánként benyújthat! Tényleg már a látszatra sem adnak!
Rockxy
virushiszti van. meg teszthiszti és maszkhiszti, ágyhiszti, dudálási hiszti, zorbánhiszti, kassrelhiszti, szijgyártóhiszti, kövérhiszti, 13hiszti, éreccségihiszti
de elfog múlni.
adrenalink
Azért arra módfelett kíváncsi lennék, hogy a képviselő asszony hogy számolta ki, hogy Magyarországon halnak meg a legtöbben koronavírus fertőzésben:-)
SystemError
Csináljátok csak, majd Hágában is tapsoljátok szét az ítélethozatalt! :)
Yoda69
Mondja ezt a köteles elvtárs, aki bayerzsolt csocsebol szopta az inteligenciat.
csipetke
@adrenalink:01:09 Nincs ebben semmi különös.Az adott ország lakosságának a száma,a fertőzöttek száma,és ezekhez képest a halottak száma
csipetke
@Clavigo: tegnap 17:53 Nem,én a húgát láttam ott. :)
sokanvagyunk
Felkészületlen volt Szabó Tímea... - nem vitt be magával hangosbemondót.
Pálinkás Pál
"Az egész kerek nagy világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban, még Olaszországban és Spanyolországban sem vesztették ilyen sokan életüket"
azért ez nettó hazugság...
Olaszország: halottak száma 24 114 / 60 millió lakos
Magyarország:halottak száma 213/ 9.5 milló lakos
adrenalink
@csipetke: 08:10-re A fertőzöttek száma nagyon megbízhatatlan adat! Vegyük tehát a lakosságot:
Olaszország 60 millió lakos huszonvalahányezer halott
Magyarország 10 millió lakos 200 halott
Ez alapján azt kijelenteni, és olyan stílusban, mint ahogy a pattogó bolha tette, hogy még Olaszországban sem vesztették ilyen sokan az életüket, hááát...
Aki Én
@Pegero: Ritkán jössz le anyádról, akkor is butaságokat beszélsz. Maradj rajta inkább.
Aki Én
Ezt könnyű törleszteni. Tessék tapsolni!
ómió
Pedig de szívesen "akciózott" volna az efftársnő!
Aki Én
@kereső: Parádés hozzászólások, parádés helyesírással. A NAGYMAGYAROK, akik a nyelvet sem ismerik. szomorú :(
De igen feledékenyek is:

444.hu/2018/02/11/ader-a-fidesz-nem-tamogatja-hogy-olyanok-is-szavazhassanak-akik-nem-elnek-magyarorszagon-es-nem-adofizetoi-az-orszagnak

,,Az azóta köztársasági elnökké lett Áder érvei az alábbiak voltak:

Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,
akik nem adófizetõ polgárai az országnak,
és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.
Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.
Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentősen növelné a költségeket."
kereső
@Aki Én: Ez nem jutott el hozzájuk. Csak a libsikomcsi magyarok ellenérzése- ami nem az állampolgárságuknak szól, hanem a szavazti joguknak, és az odaáramlott mérhetetlen mennyiségű "támogatásnak". Mindezt azelőtt, hogy itthon renben lenne az eü. , anyugdij, az oktatás kasszája, és nem lennének éhező-nélkülöző gyermekek, és idősek.
Lepényleső
Hihető a kocsmai stílus,ha a kocsma pultjánál olyan csapos áll,aki onnan dirigál?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.